L’entitat Mirada Néta demana ajuda a l’Ajuntament per reformar el seu local

Trinitat Vella / Trinijove

Mirada Néta necessita suport per adequar la seva seu social aquest estiu

Mirada_NetaMirada Néta, l’entitat de la Trinitat Vella que dóna suport a families amb fills autistes, demana ajut a l’Ajuntament per reformar el local social que han llogat. Han rebut una subvenció municipal per pagar el lloguer però necessiten més recursos per condicionar-lo.

Set mares de fills autistes de la Trinitat Vella van fundar el 2014 l’associació Mirada Néta. L’associació dóna suport a les famílies amb nens autistes i lluita per l’equitat i la inclusió d’aquests infants en la societat. El trastorn de l’espectre autista (TEA) és un trastorn del neurodesenvolupament que afecta la persona al llarg de tota la seva vida. Causa dificultat per comunicar-se i relacionar-se amb altres persones i amb l’entorn. La malaltia s’acostuma a diagnosticar entre els dos i els tres anys. Actualment, Mirada Neta és l’única entitat d’aquest tipus a Sant Andreu i té una trentena de famílies associades de tot el districte.

Durant dos anys les famílies han fet pinya i han compartit inquietuds, com ara la manera d’aconseguir serveis i ajuts. Al districte han fet molta feina de conscienciació social i han organitzat activitats infantils a la Trinitat Vella per donar a conèixer la malaltia. Fins ara, es reunien en una cafeteria o en una sala del centre cívic. Ara han fet un pas endavant i han llogat un local per establir-hi la seu social i rebre a les famílies. D’aquesta manera tenen l’objectiu d’oferir serveis a les famílies i activitats per als infants.

280716btv73miradaneta-9-579b09c3Fa un any que van començar a parlar amb l’Ajuntament de la possibilitat d’instal·lar la seu en un local municipal, però al barri no n’hi havia cap de disponible. Per això, el districte va proposar a l’entitat que busqués un local i es va oferir a fer-se càrrec del lloguer. Així ha estat des de fa dos mesos. Aquestes famílies agraeixen a l’Ajuntament la subvenció que han rebut però consideren que també necessiten ajuda per condicionar el local. Recorden que tenen fills amb necessitats especials i que han d’emprar molt esforç i temps a atendre’ls. Això els fa encara més difícil trobar temps lliure per reformar el local. De fet, aquestes famílies es quedaran a la ciutat aquest agost. Empraran les setmanes de vacances per fer les obres ja que disposen d’un pressupost limitat. Han calculat que necessiten uns 4.000 euros per posar a punt l’espai. Les llicències d’obra costen uns 1.000 euros i l’arquitecte els cobrarà uns 500. La resta dels diners els destinaran a comprar els materials que necessiten per pintar, millorar el sistema elèctric i dividir l’espai. La idea és crear una sala de psicomotricitat, un despatx i una sala comuna per a les famílies. L’entitat creu que tindrà el local a a l’octubre, just a temps per iniciar les activitats que tenen previstes.


13450922_1626753357645401_7496531069860466270_n     13423773_1626754244311979_2192789308476836622_nEn el darrer plenari de Sant Andreu, tots els grups municipals del districte van donar suport a la proposició presentada per C’s en què “s’insta el govern del districte de Sant Andreu a incrementar la col·laboració amb les entitats i associacions del districte que estan en espera d’un local per desenvolupar-hi les activitats, en especial l’entitat Mirada Néta”. L‘entitat preveu obrir la seu a l’octubre (també té el compromís que l’Ajuntament els ajudarà a pagar el lloguer del proper any). 

 

 

Deja un comentario