L’incendi de Portugal podria ser provocat

Noticies

L’incendi que crema el centre de Portugal podria ser provocat, segons ha declarat el president de la Lliga dels Bombers, Jaime Marta Soares, a una cadena local.

Considera que al darrere del foc hi ha una mà criminal, malgrat que els primers informes –avalats pel govern portuguès– atribuïen l’origen de les flames a un llamp d’una tempesta seca. Jaime Marta assegura que el foc ja feia prop de dues hores que estava actiu quan hi va haver la tempesta seca, que va provocar nous focus quan el foc ja era molt virulent:

“Estic convençut que l’impacte d’un llamp va arribar més tard que l’inici de l’incendi, que va ser a les 15.00, i el llamp va arribar més tard, quan l’incendi ja tenia grans proporcions”

El foc a Pedrógão Grande està controlat, segons ha informat, aquest dimecres, el comandant de Protecció Civil de Portugal, Vítor Vaz Pinto. A 40 quilòmetres al nord, però, hi ha dos focus actius que s’han revifat a causa de les altes temperatures i el vent. S’espera que les condicions siguin més favorables aquest dijous.

Uns 2.000 efectius dels Bombers continuen treballant sobre el terreny. Les flames ja han cremat més de 30.000 hectàrees.

D’altra banda, les principals institucions de Portugal han guardat aquest dimecres un minut de silenci en homenatge a les víctimes, i el govern ha promès crear un fons d’ajuda per agilitzar la reconstrucció de les zones devastades.

Sis veïns de la vila portuguesa de Calafás es van quedar al poble, tot i els avisos de Protecció Civil, per evitar que el foc entrés al casc urbà. I ho van aconseguir.

Per la resta de veïns, s’han convertit en herois:

“Ells van aconseguir apagar els focs que estaven a prop de les cases, ja que no hi havia bombers”

Els veïns estan molt contents perquè els “herois” han aconseguit que no es cremin les cases i no hi ha ferits.

Un dron ha pogut captar unes imatges dantesques d’aquesta zona afectada on es poden veure cotxes abrusats enmig de la carretera. Trenta persones van ser trobades mortes dins de vehicles, després d’haver estat embolcallats per les flames.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.