Construeix amb la Xarxa Bcn Antirumors un periodisme divers i transformador
La Fundació Privada Trinijove vol construir amb la Xarxa Barcelona Antirumors un periodisme divers i transformador
El Grup de Comunicació de la Xarxa BCN Antirumors ha preparat pel 26 d’octubre una jornada pionera en el món de la comunicació i la informació que marcarà un punt i apart. Sota el títol ‘Periodisme divers, periodisme transformador’, la Xarxa BCN Antirumors pretén a través d’aquesta jornada definir, impulsar i promocionar dinàmiques periodístiques i comunicatives que es connectin, de manera professional i responsable, amb la diversitat sociocultural de la ciutat.
L’edifici Disseny Hub Barcelona serà l’espai on tindrà lloc aquesta jornada, en el que es duran a terme diferents espais de reflexió i treball compartit articulats al voltant de ponències, tallers, experiències, exposicions,… totes aquestes activitats van adreçades a estudiants, mitjans i professionals de la comunicació.
La Fundació Privada Trinijove, que articula el projecte d’una ràdio de caire social i inclusiva, no es podia perdre aquesta jornada. És per això que tant la Fundació com la ràdio Trinijove es sumen al periodisme divers i transformador que des de la Xarxa Antirumors defensen. El programa ‘Diversitats’, de Ràdio Trinijove, tindrà un paper clau ja que parlaran de la diversitat en format de tertúlia radiofònica oberta al públic.
La xerrada inaugural reflexiona sobre com sobreviu una dona, com a persona i professional, sent dona, periodista i de raça negra.
XERRADA INAUGURAL: DONA, PERIODISTA, NEGRA: ESTRATÈGIES PER SOBREVIURE COM A PERSONA I COM A PROFESSIONAL
Conversa / entrevista entre Carme Colomina i Lucía Mbomío
De 9.30 a 10.45h a l’Auditori de l’Edifici HUB Barcelona
La diversitat (cultural, religiosa, de gènere…) és encara una excepcionalitat en les redaccions i en els relats informatius. Aquest diàleg, que obrirem al públic, planteja des de l’experiència personal com es poden conquerir i/o generar espais comunicatius oberts a veus fins ara silenciades.
Lucía Asué Mbomío és llicenciada en Ciències de la Informació, diplomada en direcció i guió de documentals per Instituto de Cine de Madrid, i Máster en Ajuda Internacional i Desenvolupament.
Ha treballat com a reportera a Telemadrid i Antena 3. Actualment forma part de l’equip del programa “Aquí la tierra” (TVE) i escriu regularment en el web Afroféminas. A més, ha dirigit programes sobre cultura, VIH, dona i discapacitat a Guinea Equatorial. Paral·lelament, ha col·laborat amb ONGs i organismes internacionals com Amnistia Internacional, FNUAP o Unicef.
Carme Colomina Saló és periodista del diari Ara i investigadora associada al CIDOB. Ha estat professora de Periodisme Internacional a la Universitat de Vic i a la Universitat Pompeu Fabra i, des de fa tres anys, és visiting professor al Col·legi Europa de Bruges, Bèlgica. Com a periodista ha treballat també a Catalunya Ràdio (corresponsal a Brussel·les, cap d’Internacional i sotscap d’Informatius). Ha cobert cimeres internacionals en una vintena de països, la guerra de l’Afganistan del 2001 o la revolta egípcia contra Hosni Mubarak el 2011. Recentment ha estat escollida membre de la Junta de Govern de l’ICIP, Institut Català Internacional per la Pau.
Per consultar tota la programació: http://ajuntament.barcelona.cat/bcnacciointercultural
I per incriure-us, envieu un correu electrònic a: comunicaciointercultural@bcn.cat