Diari Ràdio Trinijove – Desembre 2018

Trinitat Vella / Trinijove

Encara no seguiu els programes de RÀDIO TRINIJOVE del mes novembre? Si és així, no patiu, ja que el DIARI RADIOFÒNIC de TRINIJOVE us informarà de tota l’actualitat radiofònica de l’emissora forma quinzenal perquè no us perdeu detall de tot el que fem dins de l’estudi. Quins programes en directe fem? Quins temes parlem i debatem i amb qui ho fem?. Aquestes preguntes ens les respondrà el DIARI DE RÀDIO TRINIJOVE.

                 

Tota l’activitat radiofònica del mes de desembre us l’expliquem tot seguit:

CALAIX DE LLIBRES

Al desembre hem obert el Calaix de Llibres una vegada només. El 17 de desembre vam entrevistar a Jesús Sánchez, autor de ‘Los baños del pozo azul’ i publicat per Harper Collins Ibérica. El nostre company, Jordi Burgués, també va fer la ressenya del llibre ‘La rosa del viento’ de Corina Bomann i publicat per Maeva. A la secció de “Libros que que ayudan” vam descobrir de la mà de Roberto Arrocha l’obra ‘Hoy sí me puedo levantar’, que ha estat publicada per Ediciones Alfar. El nostre col·laborador Jesús Vera ens va presentar un nou videobook: ‘Conexiones naturales’ de l’escriptor Carlos Villarubia i publicat per Ediciones Dédalo.

Emissió: Dilluns, de 10h a 11h, a excepció del 1r dilluns de mes

DILLUNS DE SANTS INNOCENTS

A Ràdio Trinijove ens definim com una emissora social, diversa i inclusiva!. Fem una comunicació que no té fronteres, que trenca amb totes elles, també amb la de la diversitat funcional. Cada mes els alumnes de l’Escola d’Educació Especial Sants Innocents, del Districte de Sant Andreu de Palomar, ens visiten per parlar de qüestions d’actualitat i interessants de les que tenen molt a dir!. En el darrer mes de desembre han tractat els temes del Bullying i els còmics.

El passat 3 de desembre van parlar sobre l’assetjament escolar, una xacra social encara latent en el segle XXI que preocupa als nens i a les nenes de Sants Innocents, que van escollir també cançons vinculades al Bullying pel programa. Un altre tema del que van parlar el 17 de desembre va ser de còmics i dels personatges que més els agraden, alguns d’ells superherois que els tenen fascinats.   

Ens encanta veure com es preparen abans i amb tanta serietat els programes i com després els disfruten tant quan els fan en directe. Gràcies per ensenyar-nos tant nois!.

Emissió: dilluns puntuals d’11h a 12h

ESPAI OBERT

Les arts escèniques, la música i la salut van ser les protagonistes de l’últim Espai Obert de 2018, que va ser el 10 de desembre. Ana Montoro i Guillem Garcia van iniciar programa escombrant cap a casa mitjançant el projecte Fomentem les Arts Escèniques de la Fundació Trinijove. Enrique Llacer, el seu coordinador, va explicar en directe les dues formacions sobre maquillatge i so impartides pels IE Salvador Seguí i La Mercè, respectivament. Llacer va destacar sobretot les pràctiques que han fet els estudiants en actes lúdic-culturals de la Trinitat Vella i Sant Andreu abans que finalitzi aquest mes el projecte. De les arts escèniques van passar a la música social celebrant el 10è aniversari del conegut Festival Esperanzah, que ja té una llarga trajectòria en el sector musical i el tercer sector. Òscar Rando, de la Fundació Esperanzah, va avançar-nos el nou rumb que agafarà el festival amb la seva futura cooperativització. Un canvi que servirà per enfortir el projecte social i musical i vincular-lo a més persones que creguin en ell. En clau musical van seguir els nostres companys al conèixer més i millor al el 1r EP de Delay Baby, anomenat ‘Marvin’, a través de Jose Jünnemann (productor del grup)Amb salut vam posar el punt i final a l’Espai Obert,  concretament amb la nova visita de la Dra. Cristina de Prado del CAP Casernes de Sant Andreu, que ens va parlar aquest cop sobre el colesterol, una qüestió de salut a controlar i prevenir.

Emissió: dilluns a partir de les 12h

AMB LA CIUTAT ALS PEUS

El mes de desembre ha estat marcat per l’estrena de dues seccions, ambdues inaugurades el passat 3 de desembre. La primera és ‘Voz de Mujer’ en la que Olga Escribano va explicar la increïble història de Hedy Lamarr, la primera dona que va interpretar un orgasme femení al cinema, espia i precursora del Wifi també i a qui, a més, se la va considerar la dona més maca del món.

La segona secció estrenada és ‘Parlem de Còmics’ en la que Tristán Cardona, crític en la matèria, va parlar-nos de l’àlbum ‘La Blusa’ de Sebastián Vivès, una intensa crònica d’una transformació interior. La protagonista, Séverine, necessita canviar-se la brusa per convertir-se en una dona adulta i segura de si mateixa.

Un programa complet el del 3 de desembre, en el que també es va aprofitar per repassar breument la trajectòria musical del compositor Roger Waters, del que ja n’han parlat en alguna altra ocasió.

Emissió: Dilluns de 17h a 18h

INCLOU-ME

Sobre el Dia Internacional de la Discapacitat, 3 de desembre, vam dedicar tot el programa del 3 de desembre. Vam conversar amb la nostra col·laboradora Aura Tomàs de les barreres físiques i mentals existents vers la diversitat funcional, així com de les capacitats que podem desenvolupar arrel de la discapacitat. En un dia tan important com el 3 de desembre, Gemma Hermoso i Cristina Paniello van entrevistar a Cocarmi, entitat que porta ja 20 anys defensant els drets de les persones amb discapacitat i fomentant la seva inclusió socialI ja vam acabar aquest programa especial fent un recull de recomanacions sobre la (dis)capacitat vinculades al cinema, a la televisió, als llibres, al teatre i a la música.

Emissió: 1r i 3r dilluns de mes de 18h a 20h

CHISPA FLAMENCA

Amb quantes i quines descobertes musicals ens trobem a la Chispa Flamenca. El passat 4 de desembre vam conèixer a Eduardo, propietari de la Escuela de Flamenco La Tani, i a Rogelio Garrido, gran poeta i escriptor. Vam fer referència també al Museu de l’artista Rocío Jurado i a la Tienda de trajes de flamenco/a Shopping.

Sobre l’escola La Tani i el Museu de Rocío Jurado vam tornar a referir-nos a l’espai de l’11 de desembre, en el que també vam aprofitar per parlar de ‘Las Cuevas de la Singla’ i el ‘Tablao la Singla’ i de poesia amb el poeta i escriptor Rogelio Garrido que cada setmana ens sorprèn.

Emissió: dimarts d’11h a 12h

La Chispa Flamenca va acompanyada després per LA HORA DEL VERMÚ, moment ideal per fer el vermut amb en Dani Ruíz i la bona gent que porta a l’estudi. Una hora de programa que se’ns fa curta parlant d’iniciatives i propostes musicals i artístiques, algunes d’elles referides a la Trinitat Vella.  

Emissió: dimarts de 12h a 13h

ENCOMANA EL CATALÀ

Durant el mes de desembre Guillem Garcia ha estat encomanant el català, fent difusió de la llengua i la cultura de casa nostra a través de les ones radiofòniques. El passat 4 de desembre vam tenir l’oportunitat d’entrevistar un cop més a la Plataforma per La Llengua per conèixer com ha funcionat la campanya de ‘Prou Caralanofòbia’, que parla de les discriminacions lingüístiques

L’11 de desembre vam fer un repàs de l’especial de La Marató de TV3, realitzat conjuntament entre els espais d’Encomana el Català i Inclou-me, destacant sobretot la vessant més cultural del fenomen televisiu i social català. 

Les nadales i els àpats nadalencs, que a tots tant ens agraden, van centrar el programa el 18 de desembre, destacant amb Xavier Fernández del PACMA l’alimentació vegana i vegeteriana que podem cuinar i menjar per Nadal

Emissió: dimarts de 16.30h a 18h

CULTURALIA

D’enhorabona ha estat aquest desembre Culturalia, el programa que ens apropa la cultura al dia. El passat 4 de desembre Violant Muñoz va entrevistar a Ayanta Barilli, flamant finalista del Premi Planeta 2018 amb la seva obra ‘Un mar Violeta oscuro’ publicat per Planeta. Dani Martín, que tan submergit està a la blogosfera i a les noves tecnologies, va explicar-nos la seva experiència a la Barcelona Game World. A la secció de novel·la negra i misteri, Teresa José Creus ens va fer la ressenya del llibre de ‘Primavera cruel’ de Luís Roso i publicat per Ediciones B. Sobre teatre vam tractar també amb l’espectacle ‘Les dones de Frank’, que es representa al Teatre Gaudí Barcelona. Ana María Ocho, gran coneixedora de teràpies naturals, ens va explicar com podem cuidar i sanar la nostra ànima. Com cada setmana Jesús Vera ens va presentar un nou videobook, ‘El documento Saldaña’ de Pedro de Paz i publicat per LCL. Sobre prediccions i horòscops vam parlar també amb Rocío Requejo. I ja, per últim, vam viatjar per diferents mercats entranyables de Nadal sense moure’ns de l’estudi.

Més cultura diversa i d’actualitat ens va acostar Culturalia l’11 de desembre. Violant Muñoz va conversar amb Susana Hernández, autora de ‘La reina del punk’ i publicat per Man non troppo editorial. Dani Martín va portar-nos un bon grapat de regals nadalencs pels més petits associats a la nova era tecnològica. ‘Donde habita el miedo’ de Maite R. Ochotonera va ser la novel·la negra escollida per Teresa José Creus per fer la ressenya literària. Una nova estrena teatral vam recomanar a Culturalia, ‘La neta del Sr. Lin’ que s’escenifica al Teatre Lliure. Sobre teràpies naturals vam tornar a parlar amb Ana Maria Ochoa, que aquest cop ens va remarcar la importància dels contes pel nostre benestar personal. ‘Conexiones naturales’ de Carlos Villarubia va ser el nou videobook que ens va portar Jesús Vera. I ja per acabar, ens va convidar a fer un viatge virtual i apassionant pel Litoral del Maresme.   

El darrer Culturalia de desembre es va dedicar a l’entrevista que Violant Muñoz va fer el 18 de desembre a Coia Valla, autora de ‘Los Caminos de la luz’ (publicat per Suma de letras). Més novetats sobre la blogosfera i les TIC ens va portar Dani Martín. La ressenya que va fer Teresa José Creus és la del llibre ‘La noche rota’, escrit per Fidel Vilanova i publicat per l’Editorial Dalya. El punt teatral el vam posar amb el musical ‘Broadway a Capela’ que es pot veure al Teatre Onyric Condal. Sobre tarot ens va parlar Ana Maria Ochoa a la seva secció. ‘Primavera cruel’ de Luís Roso va ser el darrer videobook presentat per Jesús Vera. I ja amb Jordi Burgués vam descobrir a través de les ones la Venècia Portuguesa.

Emissió: dimarts de 18h a 20h

FRECUENCIA I-VAGINARIA

Quin és el sentit de la vida? Qui el té molt clar i ens el va transmetre el passat 5 de desembre va Sandra Soro, un exemple de vitalitat, alegria i vida, que ens va presentar ‘El sentido de la vida’.

Un altre testimoni de vida que que ens va deixar amb la boca oberta el 12 de desembre va ser Mónica Benicio, una lluitadora nata dels drets de les persones LGTBI a Brasil i viuda de Marielle Franco (diputada socialista en Sao Paulo que va ser assassinada brutalment en ple carrer).

I ja vam salut sexual vam acabar el 19 de desembre de la mà de Sara Giol, fisioterapeuta del sòl pèlvic i fisiosexòloga que ens va parlar de l’orgasme i la salut.

Emissió: dimecres d’11:30h a 12:30h

SIBÈRIA

Aquest mes de desembre no hem sortit d’Europa a Sibèria. Hem anat fins a un país situat a l’altra banda del mar adriàtic, vora de Croàcia. El passat 12 de desembre vam anar fins a Bòsnia Herzegovina. La nostra viatgera intrèpida, Emília Roselló, ens va descobrir els tres indrets més destacats de Bòsnia: Mostar, Visoco i Sarajevo.

Emissió: dimecres d’13h a 13.30h

LA VIDA ES OCIO

La vida és millor agafar-se-la com un divertiment, així és com se la prenen també els nostres companys de La Vida es Ocio, l’espai d’entreteniment i d’humor que ens alegra les tardes de dimecres.

Concretament els dimecres tarda de desembre ens els ha entretingut i molt parlant de motos, de teràpies naturals, de programes i realities de televisió i conversant amb un cura molt modern dels que fan falta en el segle XXI: Padre Olivares, que ens va encomanar la seva passió per la música rock.

Emissió: dimecres de 17h a 19h

ESPEJO REFRANERO

Un cop més, Alicia Santacruz va destacar les notícies del mes de desembre des d’un punt de vista diferent, basant-se sempre en el contingut de la notícia. Com ja és habitual, durant el desembre va posar especial èmfasi, d’una banda, a curiositats històriques, aforismes, etimologies de les paraules, llegendes o mitologia, invents, tradicions populars i, d’altra banda, a orígens de festivitats, endevinalles i embarbussaments i refranys per poder aprendre de forma amena i divertida.

Emissió: dimecres de 19h a 20h

UN AIRE DE CULTURA

Nova estrena radiofònica ens porta el mes de desembre de 2018 amb Un aire de cultura, el nou espai cultural de Ràdio Trinijove presentat per l’Alice Bernoville, la nostra alumna francesa en pràctiques!.

D’una banda, l’Alice ens farà un seguit de recomanacions mensuals i culturals sobre pel·lícules, sèries de televisió, llibres, espectacles de teatre i músiques d’Espanya i de França i, d’altra banda, ens avançarà les properes estrenes audiovisuals, literàries, teatrals i/o musicals!.

Tot seguit, farem un petit tastet de les propostes culturals que ens va fer l’Alice el 20 de desembre, el dia del seu debut:

  • Teatre: ‘El Burlador de Sevilla’, obra del segle XVII escrita per Tirso de Molina que recull el mite de Don Juan, sens dubte, el personatge més universal del teatre espanyol.
  • Cinema: ‘Intocable’ en català i ‘Intouchables’ en francès. És una comèdia dramàtica basada en una història real, dirigida per Olivier Nakache i Eric Toledano, que tot i els pals a la roda que et posa la vida ens ensenya a viure amb sentit de l’humor i optimisme, fugint de la compassió i el victimisme.
  • Televisió: ‘Polseres Vermelles’ en català i ‘Les Bracelets Rouges’ en francès. Sèrie de TV d’Albert Espinosa creada al 2012 a Espanya i al 2018 a França, que relata la vida de 6 adolescents que pateixen una malaltia amb la que han de combatre cada dia. Tot i estar diàriament en un hospital, veiem que els personatges estan plens de vida.  
  • Llibres: ‘Don Quijote de la Mancha’, l’obra més rellevant de la literatura espanyola escrita per l’autor espanyol Miguel de Cervantes.
  • Música: ‘La camisa negra’ del cantant colombià Juanes. Una cançó publicada al 2005 que va tenir un èxit brutal a França i arreu del món, fins al punt de convertir-se en número 1 en més de 40 països i guanyar una pila de premis.

Les pròximes estrenes culturals que ens va recomanar la nostra companya va el nou llibre de Carlos Zanón, ‘Carvalho: Problemas de identidad’; el nou film de Mary Poppins, ‘El regreso de Mary Poppins’; i la comèdia musical de terror ‘Carrie’, entre altres.  

Emissió: dijous d’11h a 12h

BARCELONA M’ESBORRONA / JARDÍN DE LAS DELICIAS

Dos temes explosius vam posar sobre la taula el passat 13 de desembre al Jardín de las Delícias. Ni més ni menys que sobre sexe i esport vam debatre. Es rendeix el mateix en una competició després de tenir relacions sexuals? Hi ha esports que afavoreixin la sexualitat? A partir de notícies, curiositats i alguna sorpresa els nostres esborronaires, Toni Cobos, Marta Flórez i Quicus Flórez, entre altres, van realitzar el darrer programa de l’any 2018, que va acabar amb una cançó nadalenca per felicitar-nos les festes.

Emissió: 1r i 3r dijous de mes de 16h a 18h   

DIVERSITATS

Sou conscients del poder i la màgia que té la imatge? Nosaltres en vam ser una mica més arrel de conèixer el 13 de desembre el projecte Deandephoto, creat per Toni Garreta i Santi Nadal, que mostra el jo més personal a través de la fotografia. Aquesta parella va trobar en aquest art la manera de respondre i resoldre qüestions personals que els va permetre conèixer-se més a sí mateixos, i ara posen la fotografia al servei d’altres persones en format de sessions individuals o de tallers.

Una altra visita molt enriquidora va ser la que vam tenir el 20 de desembre amb Javi Cuho, que va presentar-nos el seu nou llibre ‘Como si nadie estuviera mirando’. L’autor i guionista de còmics s’endinsa per primer cop al món de la poesia i la prosa poètica fent ús de reflexions i vivències amb les que espera curar-se a sí mateix i trobar alhora complicitat amb els lectors.

Emissió: dijous de 18h a 20h

FEM UN CAFÈ

120 minuts d’entreteniment, humor i notícies bones i agradables és el que ens proposa setmanalment l’equip de Fem un cafè, que sempre ens fa veure i viure el cantó positiu i alegre de la vida. Sempre ens posem al dia de l’actualitat a través de la secció ‘Las cosas de Don Pruden’, protagonitzada pel mestre Prudencio Exojo. El nostre Mago Félix, en la seva secció ‘La Cueva Mágica’, ens fa cada divendres les seves prediccions de caps de setmana. Sobre premsa del cor parlem a Fem un cafè de la mà de Lourdes Solano a ‘Corazones de lata’. La sexualitat és també una altra qüestió que posem sobre la taula de forma original i sense tabús a la secció ‘Sexe i el que sorgeixi’ i sempre fent-ho amb l’elegància i el respecte de Nena Atada. I no volem oblidar-nos de la visita de tots els personatges als que dóna vida i veu Juan Juárez gràcies a les seves peculiars imitacions.

Al llarg del mes de desembre hem pogut xerrar distesament amb personatges tan interessants, com el grup Medina Azahara que ens va presentar el seu darrer treball ‘Trece rosas’; y Mari Cruz Soriano que ens va parlar de la seva tornada a la televisió amb el programa ‘Gigantes’. El punt nadalenc i d’entreteniment el vam posar amb el ‘Polvorron’ de Leticia Sabater amb la que vam poder conversar molt amablement, a l’igual que amb l’escriptora Jesse Guerrero que ens va presentar ‘Les 3 cares de Marta’.

Emissió: divendres de 10h a 12h

Els divendres al matí a més de fer un cafè també anem endavant amb el magazine ADELANTE, que comparteix amb els oients les grans disciplines de la literatura, l’art, la música, entre altres.

Emissió: divendres de 12h a 13h

Què ha passat cada setmana del mes de desembre? A l’espai informatiu de la casa, QUÈ HA PASSAT DURANT LA SETMANA?, presentat per Guillem Garcia i Cristina Paniello, hem contestat a aquesta pregunta, partint de l’actualitat internacional, nacional i estatal fins arribar a la de la ciutat de Barcelona, el districte andreuenc i el barri de la Trinitat Vella.

Emissió: divendres d’13h a 14h

La informació, la cultura, inclusió i la diversitat tenen cabuda a Ràdio Trinijove però també l’esport: Sant Andreu en Joc i Paraules d’Esport són els espais esportius de la casa. Segur que els nostres companys de futbol no oblidaran mai les 2 històriques i imborrables retransmissions en directe que van fer entre la Unió Esportiva Sant Andreu i l’Atlético de Madrid, especialment la que van fer el passat 5 de desembre al camp madrileny. Felicitats a l’equip de futbol andreuenc i al nostre de futbol per haver-nos fet somiar i haver fet història!. 

No coneixes encara els radiofòrmules de Ràdio Trinijove?

  • Monotronic i Tecnodrom de Dj Jaumix
  • Volumen al Máximo de The Coverman Dj
  • Cocodril Club i Una vida de ràdio del Dj i locutor de ràdio Albert Malla.
  • Ruta 66 i El Club de Country, Vámonos que Vámonos, Va de swing i El concert de la teva vida

Tamfem pinya i xarxa amb altres ràdios locals de Barcelona i rodalies a través d’espais com són Per Determinar de Ràdio Ateneu El Clot i el Rodamon de Ràdio Sant Pol de Mar.

ESPECIALS RÀDIO TRINIJOVE AL DESEMBRE

ESPECIAL LA MARATÓ DE TV3 Ràdio Trinijove es suma a La Marató!.

Clica aquí per recuperar-lo.

La inclusió social i la cultura van agafades de la mà a La Marató de TV3. És per això que enguany els programes més socials i culturals, Inclou-me i Encomana el Català, es van agermanar el passat 10 de desembre per difondre La Marató, centrada enguany en la malaltia del càncer i celebrada el passat 16 de desembre.

Sobre el llibre i el disc de La Marató 2018 vam parlar primerament deixant palesa l’efectivitat que tenen les lletres i la música per transmetre el missatge solidari i esperançador d’aquest fenomen televisiu i arribar al cor dels espectadors. Així ens ho va explicar Ángel La Calle, cap d’edicions i publicacions i director del disc de La Marató de TV3. La segona part de l’especial el vam dedicar a fer un seguit de recomanacions d’activitats socials i lúdiques organitzades per entitats socials que van voler sumar-se a la causa. Vam parlar amb algunes d’elles, concretament amb la Comissió de Festes de La Sagrera i l’AFA Fedac de Sant Andreu de Palomar i amb l’Associació Mercat del Ninot de Barcelona.

ESPECIAL NADALES A RÀDIO TRINIJOVE

Són dies de festes i nadales!. És per això que hem volgut acompanyar i alegrar el Nadal dels nostres oients amb música nadalenca en català, castellà i anglès que tots coneixem. El passat 25 de desembre vam poder escoltar les nadales i els ‘villancicos’ més significatius, que mai passaran de moda, a les 11h i a les 17h respectivament. Les músiques catalanes, castellanes i angleses de Christmas les vam poder escoltar el Dia de Sant Esteve, 26 de desembre, d’13h a 14h i de 17h a 18h, i l’últim dia de l’any, 31 de desembre, d’13h a 14h i de 20h a 21h.   

 

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.