Dijous 11 de juliol, ‘La Crida’ arriba al Bon Pastor

Noticies

El pròxim dijous 11 de juliol arriba la segona edició de «La Crida – Diàlegs pel planeta», que estarà dedicada a les comunitats energètiques en directe des de la Plaça Robert Gerhard del Bon Pastor.

El podcast sobre transició ecosocial de l’Aula ambiental del Districte de Sant Andreu viurà la seva segona sessió la propera setmana. És una iniciativa del servei dedicat a estendre la cultura de la sostenibilitat a la Trinitat Vella i a Sant Andreu, que ofereix sessions obertes al públic amb convidats experts en la temàtica tractada, amb el suport de La Veinal TV i Ràdio Trinijove.

En aquesta segona edició s’abordaran les anomenades comunitats energètiques, donant veu a les experiències de les comunitats energètiques del Bon Pastor i La Bordeta, així com a la iniciativa Moment Solar de l’Ajuntament de Barcelona. En resposta al canvi climàtic, el sector de l’energia tendeix actualment cap a la reducció de les emissions, la descarbonització, la promoció de fonts d’energia renovables… amb la vista posada en la sostenibilitat.

Enmig d’aquest panorama, pren força el concepte de comunitat energètica, un paraigües conceptual sota el qual es recullen diferents formes d’organització (col·lectius, cooperatives, associacions, societats mercantils…) per gestionar la producció i distribució de l’energia generada en instal·lacions autogestionades per la pròpia comunitat.

Què és realment una comunitat energètica? Com es pot i què implica participar-hi? En què consisteix i com es materialitza la transició energètica? Què està passant en aquest sentit a Barcelona? Són algunes de les preguntes que s’abordaran al pròxim pòdcast de “La Crida: diàlegs pel planeta”.

Us esperem aquest dijous 11 de juliol a les 18 h a la plaça Robert Gerhard (davant del Centre Cívic del Bon Pastor). L’espai permet la participació del públic amb l’objectiu de crear debat i tothom és benvigut/uda. No cal inscripció prèvia.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.