Especial #DiaDones19 – Dones andreuenques

Trinitat Vella / Trinijove

ESPECIAL RÀDIO ‘DONES ANDREUENQUES’

Avui Ràdio Trinijove ha fet d’altaveu femenista per debatre i reivindicar el rol actiu i igualitari de la dona a la societat actual. Ho hem fet, com no podia ser d’altra manera, de la mà de dones molt treballadores i diverses, en edat, cultura i perfil professional i/o social, però totes elles de proximitat, del Districte de Sant Andreu.

ESCOLTA EL PODCAST

Hem començat en família amb PILAR DÍAZ DEL GRUP DE DONES DE LA TRINITAT VELLA, que ha compartit amb nosaltres la lluita social, comunitària i sobretot igualitària i feminista encapçalada pel Grup de dones del nostre barri al llarg dels 25 anys de vida que té, entre d’altres qüestions.

  

De les dones de La Trini hem anat al GRUP DE DONES DE BARÓ DE VIVER, ‘TEMPS DE DONA’, que ens ha explicat com d’important és aquest col·lectiu per elles i totes les activitats que fan i faran properament. La PATRÍCIA, la TOÑI, la PILAR i la FÀTIMA estan emocionades amb la DESFILADA DE ROBA REIVINDICATIVA ‘DONES INVISIBLES’ que estan preparant i que protagonitzaran el proper 13 de març a la Pl. del Centre Cívic de Baró.

  

L’especial d’avui ha seguit amb veu femenina amb dones de la Trinitat, La Sagrera i Sant Andreu, que, d’una banda,han deixat palesa la clara desigualtat de gènere existent a nivell social i laboral i la vulneració dels drets de la dona. D’altra banda, han posat de relleu la figura de la dona de barri, que tanta bona tasca ha fet i fa a favor de la cohesió, la convivència i la millora dels seus territoris i la seva gent.

MONTSE BENEDÍ, PRESIDENTA DEL DISTRICTE DE SANT ANDREU, ha subratllat, entre motes coses, els hàndicaps de la dona per accedir al mercat laboral, especialment a les zones de lideratge i poder on encara predomina una presència molt masculina.

FÁTIMA del SERVEI D’INTERCULTURALITAT DE LA TRINITAT VELLA ha destacat la discrimació i estigmatització de la dona d’origen immigrant a l’àmbit social i laboral.

EULÀLIA, PERIODISTA ANDREUENCA que ens ha aportat un nou i fresc punt de vista fresc sobre el jovent femení i les futures generacions de noies i també sobre el rol de la dona en el món de la comunicació.

       

Un camí de reivindicació i perseverància és el que hem de seguir fent totes les dones del món i a través de diverses accions. Una d’elles serà la vaga del 8 de març però no hem d’oblidar que cada dia ha hem d’alçar la nostra veu, cada dia ha de ser 8 de març. Només així la nostra lluita feminista i col·lectiva serà efectiva i podrem arribar a gaudir de la PLENA IGUALTAT, INTEGRACIÓ I LLIBERTAT que ens mereixem i ens pertoca per dret. 

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.