Ràdio Trinijove fa un especial des del Pride Barcelona

Trinitat Vella / Trinijove

RECUPERA EL PROGRAMA ESPECIAL QUE #RÀDIOTRINIJOVE I #DIVERSITATS VAM FER DES DEL #PRIDEBCN2017 CLICANT A AQUEST ENLLAÇ

El passat divendres 7 de juliol Ràdio Trinijove va estar a la celebració del Pride Barcelona en el Moll de la Fusta, des d’on el programa ‘Diversitats’, magazín LGTB de la nostra ràdio, va emetre durant 4 h ininterrumpides un especial dedicat a la diversitat sexual i de gènere. Ràdio Trinijove s’ha convertit així en la primera emissora local i social que emet i retransmet in situ aquest esdeveniment.

Els companys de ‘Diversitats’ van ser acollits en la carpa de l’Associació ACATHI, parlant de forma distesa amb persones que lluiten a diari contra la discriminació per diferents motius a través d’iniciatives sociales que fomenten la lluita contra la lgtbfòbia i la creació d’espais de seguretat i respecte a la diversitat. ‘Diversitats’ va mantenir el seu format de magazine donant cabuda a testimonis, entrevistes, actualitat, reivindicació i debat.

            

A primera hora, Enrique Llacer va dirigir un espai en el que es va visibilitzar la realitat de persones migrades que es van veure obligades a abandonar el seu país per discriminació i persecució arrel de la seva identitat sexual i identitat de gènere. Una entrevista a quatre bandes és la que vam fer en la que vam tenir a un home i una dona transexual de Colòmbia, a un home gai de Polònia i a una dona transexual d’Honduras. Testimonis de persecució, intents d’assassinat i setge continu en països on es vulneren sistemàticament els drets humans, però també d’esperança, fortalesa i superació davant les adversitats. Després es va realitzar una entrevista a Rodrigo Araneda, president d’ACATHI (Associació catalana per la integració d’homosexuals i transexuals immigrants), en la que es posar de relleu la complicada situació de la diversitat sexual i afectiva en el context internacional i la dificultat de la concessió d’asil d’aquestes persones en el nostre país.

          

El segon bloc es va destinar al lema del Pride Barcelona d’enguany: «Xiula falta a la lgtbfòbia», en la que es va posar de relleu l’elevada LGTBIfòbia que encara a dia d’avui es manté en els esports d’èlit d’arreu del món, en la que molt pocs esportistes de primer nivell viuen amb llibertat la seva orientació sexual. Per tractar el tema, Toni Ponce va conduir una tertúlia amb Toni Travieso, president de Panteres Grogues (Associació esportiva on persones LGTB poden desenvolupar una activitat esportiva d’una forma lliure i distesa) i Antonio Mellado, president de l’equip inclusiu de rugby Dragons de la Mola. Dues iniciatives que fomenten espais on desenvolupar-se amb llibertat en el món de l’esport.

          

Després, vam posar en valor la tasca de Ràdio Trinijove, com a l’únic mitjà de proximitat que dóna cabuda a un programa LGTB en horari matinal, motivant i incentivant la diversitat tant dins com fora de l’estudi. L’aposta per impulsar artistes vinculats a la cultura LGTB en el segon Festival de Ràdio Trinijove a la Plaça de la Trinitat n’és un exemple. Els companys, Cristina Paniello i Guillem Garcia, van fer el butlletí LGTB amb la professionalitat que els caracteritza.

A continuació, Jose Boisgontier va dirigir l’espai de reflexió al voltant de les sigles LGTB, en la que es van plantejar qüestions com els privilegiats d’unes sigles sobre altres, la unitat o la separació de les sigles o les oportunitats laborals d’un col·lectiu davant d’un altre. Una tertúlia molt plural amb punts de partida molt diferents, ja que vam comptar amb persones immigrants, solteres, casades, amb fills i de classes socials diferents. Un espai en el que també es van qüestionar les discriminacions que pateixen dins del col·lectiu. Ningú està exempte de prejudicis.

          

Per últim, Tina Recio va conduir un espai dedicat al col·lectiu transexual donant veu a iniciatives fonamentals per l’erradicació de la transfòbia i el respecte a les persones transexuals. En aquest sentit, va entrevistar a David Tello, president de lAssociació Chrisallys que vetlla per un desenvolupament favorable i en llibertat dels nens transexuals. Al seu costat, el va acompanyar Fina Campas, de Transforma la Salut, una plataforma que proposa un model despatologitzador de la salut transexual.

          

L’activitat va comptar amb un bon número de persones que es van apropar a l’stand a disfrutar de la proximitat i posar cara als presentador del equip de ‘Diversitats’, un programa ja consolidat a Ràdio Trinijove. El missatge final de Diversitats va ser clar i contundent: «Prou a la discriminació! Animem a tota la gent que es reivindiqui tal i com és, que no perdi la seva personalitat ni la seva essència pel que diran!. Hem de tenir la llibertat i el dret per ser nosaltres mateixos».

          

 

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.