Trinijove porta l’emprenedoria a les ones radiofòniques

Trinitat Vella / Trinijove

Escolta de nou les experiències dels darrers emprenedors que han passat per Ràdio Trinijove

«L’ingredient més important a la vida és aixecar-se i fer algo. Així de simple. Moltes persones tenen idees, però només algunes decideixen fer alguna cosa avui. No demà. No la propera setmana, sinó avui. El verdader emprenedor actua en lloc de somiar» (Nolan Bushnell).

Ningú diu que ser emprenedor sigui fàcil, però si d’una cosa estem conveçuts després dels 16 programes de l’espai ‘Emprendre a prop teu’ de Ràdio Trinijove, des de setembre fins desembre de 2017, és que tot i que el camí de l’emprenedoria està ple d’ombres i entrebancs hi pots també trobar algú que t’agafi de la mà que et faci veure la llum. Qui ha donat la mà als 16 emprenedors que, tot seguit, coneixerem en el reportatge és el Servei d’Autoocupació de Trinijove, que amb el suport del Fons Social Europeu i Catalunya Emprèn, dóna forma a les idees de negoci que moltes persones tenen al cap però no saben plasmar-les. El nostre servei informa i assessora a emprenedors que tenen un projecte professional i de vida, en totes les seves fases, des de fer un pla de negoci, plantejar una estratègia de marquèting, cercar finançament fins a consolidar-se com empresa. Emprendre és un valor fonamental i un plus per a la Fundació Trinijove, tant és així que l’equip d’Autoocupació de Trinijove ha volgut crear un programa radiofònic que narra setmanalment, cada dimarts de 10 h a 11 h, experiències emprenedores d’allò més interessants. Aquest espai està conduït per Enrique Llacer, membre del Servei d’Autoocupació de la nosta fundació.

Per escoltar l’entrega dels 16 podcasts d»Emprendre a prop teu’ clica aquí.

Comencem repassant la temporada d’‘Emprendre a prop teu’ 2017-18 escombrant cap a casa, ja que per la Fundació Trinijove l’emprenedoria social de proximitat genera molts beneficis socials i econòmics al barri. Així també ho pensa la Jennifer Ramos, que ha decidit crear a la Trinitat Vella un centre d’estudis per a nens que necessiten reforç escolar en els deures. La Jennifer ens explica com ha estat crear el Centre d’Estudis Parxís al barri.

ESCOLTA EL PODCAST DEL CENTRE D’ESTUDIS PARXÍS

Alguns de vosaltres coneixereu el coaching, una tècnica que està en alça i que està donant els seus resultats. De coaching i de creixement personal i col·lectiu hem parlat amb Guillaume, Coach esportiu i directiu, que ha decidit muntar la seva pròpia consultoria a Barcelona amb una projecció internacional. Aquest especialista en creixement personal i grupal reflexiona amb Ràdio Trinijove sobre la necessitat que tots tenim d’expressar les nostres pors i de recolzar-nos en les persones per gestionar-les i superar-les.

ESCOLTA EL PODCAST DE GUILLAUME

L’emprenedora a la que també li encanta fomentar el creixement personal a través del seu treball és Mª José Rueda, que ha engegat Wadäka Konnection, un espai de cura i creixement personal que vol contribuir al desenvolupament de les persones com a gestors de la seva pròpia vida, i fer-ho des d’un enfocament integral que aborda l’individu com un tot. Totes les activitats proposades cuiden de l’individu, en l’àrea corporal, mental, emocional i espiritual.

ESCOLTA EL PODCAST DE WAKADA KONNECTION

No només la Mª José Rueda ens anima a mimar-nos i a connectar amb el nostre ‘jo’. També ho fa en Joan Ferreira a través de Live & Coach, un servei d’acompanyament per ajudar a les persones que estan atravessant per una situació personal delicada. Fa 4 anys que Ferreira va decidir canviar el rumb de la seva vida deixant la seva feina per dedicar-se a les persones muntant Live & Coach.

ESCOLTA EL PODCAST DE LIVE & COACH

Una disciplina que segurament ens podrien recomanar els dos darrers emprenedors per assolir un benestar emocional, mental i corporal és el ball, que practica diàriment la Maria, creadora de l’escola de dansa SERENDIPIA. “Ha estat un descobriment afortunat, valuós i inesperat que es produeix de manera accidental o causal, o quan s’està buscant una cosa diferent”. Això és el que li va passar a la Maria al muntar SERENDIPIA al barri de la Guinaueta.

ESCOLTA EL POSCAST DE LA SERENDIPIA

I d’una escola de dansa passem a una escola de busseig. Aquest esport sempre ha estat la passió d’Albert Riera, que va venir a la Fundació Trinijove en busca d’assessorament per muntar la seva pròpia escola de busseig, BCN DIVING, que ofereix un gran ventall de serveis.

ESCOLTA EL PODCAST DE BCN DIVING

Està clar que el busseig ens pot mantenir en forma, però també el Crossfit Subur, el primer box de crossfit de la ciutat de Sitges. Marc Bernat i el seu soci, Raúl Sambrano, han creat un negoci peculiar que es combina amb un restaurant de menjar saludable. En Marc ens explica com ha anat el procés emprenedor i com el crossfit s’ha convertit en l’entrenament preferit de molts esportistes.

ESCOLTA EL PODCAST DE CROSSFIT SUBUR

Algunes persones optaran per practicar esport anant al Crossfit Subur, mentre que d’altres preferiran degustar la gastronomia cassolana i familiar menjant a El racó del gust d’en Gustavo, un emprenedor que ha muntat el seu propi restaurant on podràs tastar les millors carns de graella de Barcelona. En la conversa que hem tingut amb ell, podràs conèixer com ha estat el posar en marxa el seu negoci i com el suport del seu entorn i la seva família resulta vital en el procés.

ESCOLTA EL PODCAST D’EL RACÓ DEL GUST

L’emprenedoria s’estèn per tots els sectors, inclosos els de la restauració i l’alimentació que, cada cop més, creix en nombre d’emprenedors. Un exemple que coneixem molt bé a la Fundació Trinijove és el del Bar Franvick, ubicat al districte de Sant Andreu de Palomar. En Manolo ens explica a ‘Emprendre a prop teu’ la seva experiència, així com també la importància de cuidar i fidelitzar a la clientela.

ESCOLTA EL PODCAST DEL BAR FRANVICK

I d’un bar anem a un comerç en el que no només es venen productes de proximitat i ecològics sinó també la història que hi ha al darrere. Antiga Casa Martín es la xarcuteria local i ecològica de Joan Ventura, que prima el valor històric i sentimental de la xarcuteria familiar donant així un valor afegit propi al seu comerç.

ESCOLTA EL PODCAST DE L’ANTIGA CASA MARTÍN

Un producte saludable i natural que està a l’alça és el sèsam i les variants del sèsam. Qui treballa amb molt èxit aquest producte, concretament les llavors de  sèsam caramelitzat, és EcOriginal. La seva impulsora, Olga Carrasco, està triomfant amb aquest negoci i producte que fan que moltes persones poguin gaudir i alhora menjar de forma saludable.

ESCOLTA EL PODCAST D’ECORIGINAL

La línia ecològica no només està a l’alça en l’alimentació i la restauració, també en l’àmbit del motor. Sabies que es poden rentar cotxes amb un mètode ecològic en el que gairebé no s’utilitzi l’aigua? Això és el que fa Perfect Clean Car, un local que combina la protecció del medi ambient amb la proximitat d’un negoci de barri. El seu propietari, Alfredo Martínez, ens explica com es va endinsar en aquesta aventura en la que està en marxa no fa ni 1 any.

ESCOLTA EL PODCAST DE PERFECT CLEAN CAR

Pensar en la neteja del nostre cotxe és important, com també ho és cuidar de la nostra imatge. Un dels centres d’estètica que us recomanem anar és a Bonhomia, negoci familiar, instal·lat a Reus, que ha creat amb dificultats però amb molta perseverància i energia Mª Eugenia Di Vito, juntament amb la seva germana Mª Victoria. Vitalitat, simpatia i força és el que contagien les dues germanes que han aconseguit fer de la seva il·lusió una professió amb molt de treball i esforç.

ESCOLTA EL PODCAST DE BONHOMIA

L’emprenedoria traspassa fronteres!. Així ho creu la Fundació Trinijove, que ha orientat a Javier Migliore, que ja començar a emprendre a Argentina, on ja gaudia de la seva pròpia empresa, i que ara ha decidit provar sort a Barcelona amb un negoci propi de solucions gràfiques, Resolution. Els serveis que ofereix són molts i de molt concrets, cosa que permet, per tant, atendre amb èxit les necessitats de la seva clientela.

ESCOLTA EL PODCAST DE RESOLUTION

Del disseny gràfic anem a per un altre art: la fotografia. En una època tecnològica i digital en la que tothom te a mà una càmera, Paula Nuñez ha decidit engegar amb fermesa el seu propi estudi fotogràfic. Fa dos anys ja que a La Caja Negra hi entra llum gràcies a la convicció de la seva fotogràfa, que aposta per la fotografia professional i ens explica erl perquè contractar a una fotògrafa professional.

ESCOLTA EL PODCAST DE LA CAJA NEGRA

I si alguna cosa és important en la fotografia per a Paula Nuñez i altres fotògrafs i creadors és l’enginy. Qui ha sapigut usar-lo i explotar-lo en la seva feina actual és Carla Busquets, especialista en restauració d’obra gràfica sobre paper, llibres i material d’arxiu i especialista en enquadernació artística i Belles Arts. Els qui coneixem a la Carla sabem que és una apassionada del paper, del fil, de retallar trossets petits de revista, de col·leccionar sobres de de sucre, de fer llistes dels llibres llegits, de dibuixar les plantes de la terrassa, dels brodats, i els mercats d’antiguitats; i també una apassionada de l’art i l’història. La sensibilibitat, personalitat i creativitat de la Carla han fet que hagi pogut obrir a Sant Andreu de Palomar, barri on viu, La Frivé, la seva botiga taller, i complir el seu somni: viure a casa seva de la creació sense pressions ni jerarquies, i sense haver de marxar a l’estranger.

ESCOLTA EL PODCAST DE LA FRIVÉ

T’han captivat aquestes experiències? T’agradaria conèixer o endinsar-te en el món fascinant de l’emprenedoria? Si és així, connecta’t cada dimarts, de 10 h a 11 h, a ‘Emprendre a prop teu’, en el 91,6 fm o en el web radiotrinijove.org.

 

 

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.