Analitzem els textos de manera crítica amb Xavier Giró

Noticies

El passat dilluns 29 de maig Ràdio Trinijove va emetre la edició mensual de l’espai ‘Connexió Intercultural’, amb el professor Xavier Giró com a convidat per parlar de la infografia per analitzar textos de manera crítica que ha presentat el grup de Comunicació de la Xarxa BCN Antirumors.

Connexió Intercultural és el programa mensual de Ràdio Trinijove amb el suport de la Xarxa BCN Antirumors que pretén sensibilitzar els més joves la importància de viure en una societat plural i intercultural. L’espai promou projectes, iniciatives i activitats en clau intercultural i busca reflexionar sobre les situacions de discriminació que es produeixen a la nostra societat.

En l’edició de maig, el programa rep la visita als estudis del professor universitari i director de l’Observatori de la Cobertura de Conflictes, Xavier Giró. Com a gran expert en la matèria, ha col·laborat amb el grup de Comunicació de la Xarxa BCN Antirumors per elaborar una infografia que contribueixi a l’anàlisi crítica dels textos i discursos.

Aquesta eina, que es presentarà aquest dimecres en un acte al Raval, té l’objectiu de formular preguntes concretes amb mirada intercultural i generar debat. En una àmplia entrevista, Giró explica les diferents fases del procés que s’ha dut a terme fins a la publicació de la infografia i intenta trencar alguns estigmes que cada cop són més presents en el dia a dia.

A la part final del programa, com sempre, temps per al repàs de les notícies més destacades en clau intercultural de les últimes setmanes. Les identificacions per perfil racial per part dels cossos policials, la festa La Culturalíssima del Turó de la Peira o les II Jornades de desaparicions forçades organitzades per l’entitat Reds, són alguns dels temes tractats.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.