Barcelona registra 1026 persones dormint al carrer

Societat

Les 998 persones voluntàries que han participat en el recompte anual de persones sense llar de la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL) han detectat a 1.026 persones dormint al carrer, que se sumen a les 1.954 que ho han fet en equipaments municipals i a les 415 d’assentaments irregulars. Per districtes, s’han localitzat 271 persones sense llar a Ciutat Vella, 210 a l’Eixample, 188 a Sants-Montjuïc, 131 a Sant Martí, 59 a Sarrià-Sant Gervasi, 45 a Horta-Guinardó, 43 a Nou Barris, 39 a Les Corts, 29 a Gràcia i 11 a Sant Andreu.

El fenomen del sensellarisme creix tot i els esforços sense precedents que les entitats socials i l’Ajuntament han fet en els darrers anys. Des del 2008, el nombre de persones que dormen al carrer ha crescut en un 56% i les que dormen en equipaments residencials municipals o de les entitats, en un 64%.

Aquesta és la cinquena vegada que es fa una activitat d’aquest tipus, amb els objectius de sensibilitzar la ciutadania sobre la problemàtica del sensellarisme, donar a conèixer la tasca de les entitats de la XAPSLL, comptabilitzar l’abast del fenomen en una nit concreta i detectar nous espais de pernocta a la ciutat.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.