Ràdio Trinijove s’uneix al Dia Mundial de la Ràdio

Trinitat Vella / Trinijove

Avui, 13 de febrer, celebrem el Dia Mundial de la Ràdio a Ràdio Trinijove!

Si una cosa té la ràdio és màgia, caliu i proximitat, a més de ser un mitjà informatiu, formatiu i d’entreteniment. Així ho creiem des de Ràdio Trinijove

‘La radio eres tú’, el lema de l’edició d’enguany del Dia Mundial de la Ràdio, és una crida a una major participació de les audiències i les comunitats en la planificació i gestió de les emissores radiofòniques. Mes ellà de la interacció en directe, la participació del públic hauria d’incloure mecanismes, com per exemple, mesures per fomentar la participació de l’audiència, editors públics i defensors de l’oient, debats pel públic i procediments per resoldre possibles queixes.

“En un moment en què molts apunten a una saturació d’un debat públic constructiu, la ràdio està en una posició única per unir diferents grups i comunitats i fomentar un diàleg positiu pel canvi”, explica Tim Francis, expert associat pel desenvolupament de mitjans de la UNESCO. “La ràdio té el poder d’allunyar-nos del pensament únic de les gran massa i ens recorda una vegada més la importància d’escoltar als altres, a qui té punts de vista diferents als nostres”.  

 

“La radio eres tu”. Ens quedem amb aquest lema. És la 6ª edició del Dia Mundial de la Ràdio, que es va celebrar per 1a vegada el 2012 després de proclamar-se de forma oficial a la Conferència General de la UNESCO de 2011.

I per què és el 13 de febrer el Dia Mundial de la Ràdio? 

Va ser la Directora General de la UNESCO, qui va proposar la data del 13 de febrer, dia en què es crea Radio Naciones Unides al 1946, per commemorar el Dia de la Radio.

Ara parlàvem del poder social de la ràdio…quins són els seus punts més forts?

  • Primer de tot, hem de dir que la ràdio és especialment útil per arribar a totes aquelles comunitats i persones més vulnerables i marginals.
  • S’ha convertit també en una plataforma de debat i de denúncia.
  • Els inicis de la ràdio s’han decantat cap a temes socials dels que encara falta més sensibilització, com són la igualtat de gènere, l’empoderament dels joves, la ràdio en situacion de desastres i emergències humanitàries.

Malgrat les avantatges del mitjà radiofònic, prop de 1000 milions de persones avui dia encara no tenen accés a ell.   

El 13 de febrer de cada any pretén conscienciar a la gent i als mitjans de comunicació sobre el rol tan important que té la ràdio, animar als propietaris i directors d’emissores locals a crear i oferir accés a la informació a través de les ones radiofòniques, així com també millorar les xarxes i la cooperació internacionals entre els organismes de ràdiodifusió.

Ens els darrers 6 anys, més de 380 ràdios en 80 països diferents han organitzat esdeveniments per celebrar el Dia de la Ràdio. Si voleu saber quines activitats radiofòniques s’han fet, doneu un cop d’ull al web oficial del Dia Mundial de la Ràdio: www.worldradioday.org

En un dia tan bonic pels que ens dediquem a la ràdio, Ràdio Trinijove vol agrair especialment la passió, el treball i el compromís de l’quip de voluntaris i col·laboradors que conformen la nostra emissora. SENSE VOSALTRES NO SERIA POSSIBLE! MIL GRÀCIES A TOTS I A TOTES!

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.