Connexió Intercultural descobreix l’any nou xinès

Noticies

A la primera edició de l’any de Connexió Intercultural, emesa el passat dilluns 31 de gener, vam descobrir com és la celebració de l’any nou xinès de la mà de Qiang Chen, un dels protagonistes de la festa a Barcelona.

Connexió Intercultural és el programa mensual de Ràdio Trinijove amb el suport de la Xarxa BCN Antirumors que pretén sensibilitzar als més joves la importància de viure en una societat plural i intercultural.  L’espai promou projectes, iniciatives i activitats en clau intercultural i busca reflexionar sobre les situacions de discriminació que es produeixen a la nostra societat.

En aquesta primera edició del 2022 ens va acompanyar Qiang Chen, que va participar en l’organització de la celebració l’Any Nou Xinès a Barcelona. Ell és el promotor de l’Associació d’artistes Huaxing i ens va explicar l’origen i la tradició de la festa i com la viu la nombrosa comunitat xinesa que tenim a Barcelona. L’acte central es va dur a terme dissabte 29 de gener a l’Arc de Triomf, però els actes s’allargaran fins el proper 15 de febrer.

A més, a la part final del programa, repassem les notícies més destacades d’aquest inici d’any en clau intercultural. La commemoració del Sinulog entre la comunitat filipina, els discursos del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust o l’exposició de Las Migras de Abya Yala a Ca La Dona van ser alguns dels temes d’actualitat més destacats.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.