La cadena Cuatro denuncia l’explotació sexual

Societat
La cadena de tv Cuatro denuncia l’explotació sexual cap a la dona a través de 2 programes, ‘Esclaves’ i ‘Infiltrados’

Cuatro dedicarà a partir d’ara la nit dels dimecres a la lluita contra l’explotació sexual amb l’estrena del programa ’Esclavas’ (22.45 h), que denuncia aquesta pràctica delictiva a través dels testimonis i la recreació de les històries de vuit dones que han aconseguit ser lliberades, i d’un nou reportatge d’investigació ‘Infiltrados’ (23.45 h), espai que ha aconseguit introduir dos dels seus equips a Rumania i Paraguai per mostrar els testimonis de diferents víctimes i alhora captar imatges d’alguns dels seus ‘agressors’.

denuncia L’estrena d’’Esclavas’ arriba a la cadena dins del marc de la campanya ’12 mesos’ ‘Contra la trata no hay trato’. Coneixerem les històries de vuit dones que han aconseguit escapar de l’explotació sexual a la que estaven sotmeses per part de les màfies. A partir del seus testimonis encoratjadors, que han servit per recrear fidelment els seus casos, l’espai abordarà tot el procés, des de la seva captació fins a la seva alliberació i posterior reinserció social.

A més de conèixer d’aprop la foscor del maltracte sexual, ‘Esclavas’ també llençarà missatges d’esperança, ja que totes les protagonistes que apareixen en el programa han aconseguit despertar d’aquest malson.

L’estrena d’’Esclavas’ arrenca amb la història de la Marcela, una dona brasilenya que arriba a Espanya enganyada.

Marcela, una dona originària de Brasil, va viatjar enganyada a Europa amb una falsa oferta de treball i va acabar sent explotada en diferents clubs de Portugal i Espanya, situació agreujada per les amenaces a la seva família i que va derivar en greus problemes de salut per culpa de l’alcohol i la cocaïna. Afortunadament, la seva història ha tingut un final feliç gràcies a la ajuda de la ONG APRAMP.

denuncia

‘Infiltrados’ viatja a Rumania i Paraguai, dos dels punts calents de captació de dones.

Després de l’estrena d’ahir d’’Esclavas’, Cuatro va emetre a les 23.45 h una nova entrega d’’Infiltrados’, el programa de reportatges d’investigació de la cadena que en aquesta ocasió ha desplaçat a dos dels seus equips fins a Rumania i Paraguai, dues de les zones calentes en les que operen les màfies que trafiquen amb noies joves i dones amb l’objectiu de contactar amb aquestes perilloses xarxes.

El programa ha aconseguit ingresar en una presó rumana de máxima seguretat per entrevistar a un traficant de dones i proxeneta; i en una presó de dones per reflectir el testimoni d’una exprostituta i víctima de maltracte que va acabar convertint-se en traficant.

Per últim, el reportatge també descobrirà la pràctica delictiva de les màfies nigerianes, que creuen Àfrica en viatges que poden durar anys i utilitzen el vudú per retenir a les seves víctimes.

2

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.