El festival de cinema indígena de Barcelona, a ‘Connexió Intercultural’

Noticies

El passat dilluns 23 d’octubre Ràdio Trinijove va emetre la edició mensual de l’espai ‘Connexió Intercultural’, primera de la temporada 2023-24, amb la valoració de l’Indifest com a contingut principal. El festival de cinema indígena de Barcelona s’ha consolidat gràcies a l’organització de l’entitat AlterNativa Intercanvi amb Pobles Indígenes.

Connexió Intercultural és el programa mensual de Ràdio Trinijove amb el suport de la Xarxa BCN Antirumors que pretén sensibilitzar els més joves la importància de viure en una societat plural i intercultural. L’espai promou projectes, iniciatives i activitats en clau intercultural i busca reflexionar sobre les situacions de discriminació que es produeixen a la nostra societat.

En el primer programa de la temporada, valorem el festival de cinema indígena, l’Indifest, que va tenir lloc en diversos espais de la ciutat i d’arreu de Catalunya entre l’11 i el 22 d’octubre. Dos dels seus principals impulsors són la productora de cinema, Elisenda Triadó, i el coordinador d’AlterNativa Intercanvi amb Pobles Indígenes, Ferran Ventura. Ells dos expliquen els orígens, l’evolució i el caràcter d’aquest esdeveniment cultural que arribarà a la 17a edició el 2024.

Aquest any l’Indifest s’ha centrat en el canvi climàtic com a tema principal. Les pel·lícules projectades han convidat a la reflexió sobre com afecta als pobles indígenes i les seves conseqüències. També s’han abordat altres qüestions, com la diversitat LGTBIQ+ i la lluita de resistència dels pobles indígenes contra les forces colonialistes.

A la part final del programa també va haver-hi temps per al repàs de les notícies més destacades en clau intercultural de les últimes setmanes. La taula debat ‘El somni prohibit a l’Afganistan: Noies i educació’ organitzada pel Servei d’Interculturalitat de Sant Andreu, la nova edició de la formació Antirumors del programa BCN Interculturalitat, la trobada BCN Ciutat Diversa 2023 o el Concurs de podcasts Ruta mediterrània van ser alguns dels temes tractats.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.