El ramadà a la Trinitat Vella, a “Connexió Intercultural”

Noticies

En l’edició del mes de maig de ‘Connexió Intercultural’, el programa de Ràdio Trinijove amb la col·laboració del grup de comunicació de la Xarxa BCN Antirumors, la comunitat musulmana de la Trinitat Vella explica com va viure aquest any la celebració del ramadà.

En el quart programa de la temporada, ‘Connexió Intercultural’ va tornar a rebre convidats als estudis de Ràdio Trinijove. Després de mes d’un any sense poder-ho fer a causa de la pandèmia, en Youssef Bouajaj i en Souleymane Bah ens van poder acompanyar en directe a la ràdio per explicar-nos aquesta important tradició religiosa.

En Youssef, tècnic del Servei d’Interculturalitat de Sant Andreu, va presentar la campanya “Ramadà a Sant Andreu”, impulsada des del Servei d’Interculturalitat conjuntament amb l’Associació Cultural dels Musulmans Africans de Barcelona, la Mesquita la Pau i l’associació Prollema. Diverses persones, de diferents orígens, gèneres i edats, que pertanyen a diferents entitats de Trinitat Vella, donen a conèixer el Ramadà amb veu pròpia a través d’un vídeo que escoltem durant el programa.

En Souleymane és un dels protagonistes que apareix al vídeo. Al llarg del programa, reflexiona sobre el significat d’un sacrifici personal com és el dejuni i aporta la seva visió personal sobre el que és el ramadà. El seu testimoni reivindica el respecte i la comprensió entre les diferents comunitats religioses que tenim al barri.

A la part final del programa, acabem repassant les notícies més destacades de les darreres setmanes en clau intercultural. ‘Connexió Intercultural’ seguirà fent comunitat i interculturalitat al barri de la Trinitat Vella i al districte de Sant Andreu.

Recordem que des del fa més de dos anys la Fundació Trinijove, membre del grup de comunicació de la Xarxa BCN Antirumors, té com a objectiu posar en valor la interculturalitat que conforma la ciutat de Barcelona, entenent-la sempre com un valor afegit, sempre incidint en les fases de detecció, desmuntatge i/o denúncia de discursos i casos discriminatoris, que atempten contra els drets de les persones.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.