Especial sobre desigualtats amb l’Institut Comas i Solà

Noticies

El passat dimecres, 17 de març, Ràdio Trinijove va emetre un programa especial sobre la desigualtat de gènere amb la participació dels alumnes de l’Insitut Comas i Solà de la Trinitat Vella i de les entitats que han realitzat un projecte educatiu amb ells en les últimes setmanes. Amb aquest especial vam culminar una àmplia programació dedicada a la celebració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

L’espai, dirigit i presentat per Carme Mayugo, coordinadora de projectes del col·lectiu educatiu Teleduca, ens va presentar en petits curtmetratges diferents situacions de desigualtat que es produeixen recurrentment a les aules, als carrers, al pati o en qualsevol espai de lleure protagonitzades per joves de l’Insitut Comas i Solà que es van convertir en actors durant unes hores. També vam comptar amb la participació de María Outomuro, membre de l’Assamblea de Cooperació per la Pau (ACPP), una de les persones que els va acompanyar en el procés d’elaboració, producció, gravació i edició dels curts.

Aquest va ser el darrer programa que va emetre Ràdio Trinijove en relació a la celebració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, després de dues setmanes de programació especial. El passat dimecres 3 de març Ana Montoro i Guillem García van estrenar l’espai “Dona’t ràdio” dedicat a l’apoderament de les dones amb el primer programa coincidint amb els preparatius dels actes i celebracions del dia 8. El mateix dilluns 8 de març vàrem realitzar un altre especial en directe, amb la presència de Pilar Díaz, del Grup de Dones de la Trinitat Vella i amb Núria Alcover, del Centre Cívic de la Trinitat Vella.

A més, el proper divendres, 26 de març, a l’espai informatiu mensual “Què ha passat al mes?” també dedicarem bona part del programa a parlar dels actes i esdeveniments del 8 de març, que aquest any al districte de Sant Andreu es van centrar en el sector de les cures, un dels que encara pateix més desigualtats entre homes i dones. Entrevistarem Glenda Fuentes, membre de la cooperativa Ca l’Abril, que es dedica professionalment al sector de les cures a la ciutat de Barcelona. El programa s’emetrà, com sempre, divendres a partir de les 13:00 al 91.6 FM i aquí, a radiotrinijove.org.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.