Què ha passat durant la setmana? – del 24 al 30 d’abril

Trinitat Vella / Trinijove

QUÈ HA PASSAT DURANT LA SETMANA?

Moltes coses han passat aquesta darrera setmana!! És per això que us portem tota l’actualitat per saber: ‘QUÈ HA PASSAT DURANT LA SETMANA?’, l’espai informatiu de Ràdio Trinijove dels divendres, de 10 h a 11 h, que et posarà al dia del què ha passat.

ESCOLTA EL PODCAST: https://www.ivoox.com/que-ha-passat-durant-setmana-28-abril-2017-audios-mp3_rf_18391948_1.html  

El 26 d’abril, Ràdio Trinijove es va traslladar al Centre Cívic de la Trinitat per repassar en directe història del nostre barri

Dins de la Setmana de la Convivència del nostre barri, vam fer aquest dimecres un programa de ràdio en directe des del Centre Cívic de la Trinitat per descobrir i compartir la petita història de la nostra Trini. Els nostres guies de viatge per la història de la Trinitat van ser els nostres companys de ràdio de ‘Barcelona m’esborrona’, que a les 16 h ja estaven preparats per arrencar programa. Van partir de la Guerra del Francès, passant pel cicle festiu i popular fins arribar als moviments socials.

Van ser molts els col·laboradors i convidats que van pujar-se a la taula de tertúlia, com ara l’historiador andreuenc Jordi Petit, la Coordinadora del barri, el Grup de Dones de la Trinitat, i com era lògic IGNASI PARODY, President de la Fundació Trinijove, que va ser un gran impulsor dels moviment socials a la Trini.

INTERNACIONAL

La Unió Europea endureix el to amb Londres

La Unió Europea té pressa per marcar el to de la negociació del Brexit, que es concretarà a la cimera dels Vint-i-set, demà, a Brussel·les. L’estratègia de sortida és no fer cap concessió.

La UE té la intenció d’excloure el sector dels serveis financers -vital per a l’economia britànica i una de les peticions de Theresa May- de l’acord comercial, segons el document de directrius per a la negociació que defensarà la Unió. Això voldria dir que si Londres volgués continuar tenint accés als mercats europeus, hauria de respectar la regulació i els estàndards comunitaris.

Seguim parlant del Breixit, ja que Merkel avisa els britànics que no es facin il·lusions amb el Breixit

Angela Merkel va advertir ahir mateix als  britànics que «no es facin il·lusions» amb el Brexit . En vigílies de la cimera dels 27 membres de la UE –tots, tret del Regne Unit– la cancellera ha insistit que sobre la taula primer caldrà abordar els acords de divorci per passar posteriorment a detallar quin tipus de relació s’establirà.

Merkel ha apostat per la unitat europea en la negociació i ha afirmat que només s’arribarà a un acord quan «totes les preguntes sobre la seva sortida s’aclareixin satisfactòriament». L’objectiu comú, ha afegit, és aconseguir «el millor resultat per a Europa i els seus ciutadans», i dissabte els 27 socis han de donar un nou «fort senyal d’unitat» i marcaran el full de ruta.  

I del Regne Unit anem fins a Veneçuela, que es retira de l’Organització d’Estats Americans

Sacsejada per una onada de manifestacions, Veneçuela anunciava aquest dimecres 26 d’abril la seva retirada de l’Organització d’Estats Americans (OEA). El procés va començar oficialment ahir, quan Veneçuela va presentar una carta de denúncia al secretari general de l’OEA, segons anunciava la cap de la diplomàcia veneçolana, Decly Rodríguez, des del Palau de Miraflores.

L’organisme, acusat d’ingerència pel govern del president Nicolás Maduro, havia convocat una reunió de mandataris per tractar la crisi política al país bolivarià. La convocatòria, encara sense data ni lloc definits, suposa una escalada de la tensió en el to de l’OEA cap a Caracas.

ESPANYA / CATALUNYA

El Partit Podemos que presiona el PSOE per impulsar una moció de censura contra Rajoy

Els esdeveniments es precipiten i també les respostes polítiques a l‘últim escàndol de corrupció al PP i a la fiscalia. Després de plantejar un ple d’urgència i monogràfic sobre el tema al Congrés abans d’acabar la setmana, Podem ha fet aquest dijous un pas més i ha anunciat que busca suports per impulsar una moció de censura contra el president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

Pablo Iglesias busca burxar en les contradiccions dels socialistes, que de moment es limiten a intentar que Rajoy comparegui en la comissió d’investigació al Congrés sobre la corrupció al partit que encara no té data d’inici.

Seguim en el terreny espanyol, tot i que en la notícia que ara us comentarem també entra en joc Brussel·les, que porta Espanya davant la justícia europea per no haver incorporat la directiva d’hipoteques

El retràs a l’hora de transposar la directiva comunitària d’hipoteques li pot sortir car a l’Estat. Espanya encara no ha incorporat «plenament» al seu ordenament jurídic la directiva i després de reiterades advertències la Comissió Europea ha anunciat aquest dijous que portarà l’Estat davant el Tribunal de Justícia de la UE.

Els estats membres tenien com a data límit per transposar la directiva hipotecària el març del 2016, fa més d’un any. Brussel·les va donar un ultimàtum a Espanya al novembre però davant la inacció del govern espanyol ara ha decidit fer un pas més i denunciar l’Estat a la justícia.

Un 64% de pacients de càncer catalans demana serveis d’estètica, fisioteràpia i nutrició

Un 64% de pacients de càncer catalans demana accés a serveis complementaris relacionats amb el benestar, com l’estètica, l’exercici físic, la fisioteràpia i la nutrició, i un 72% troba a faltar informació sobre aquest tipus de teràpies, segons un informe de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (Aecc) a Catalunya.

En roda de premsa aquest dijous, el President d’Aecc-Catalunya, Juli de Miquel; la seva gerent, Ángela Sánchez; i la membre del consell executiu, Yolanda Cuesta, han presentat l’estudi de les necessitats actuals i futures dels pacients oncològics i les seves famílies a Catalunya, que consideren «pioner», i que han impulsat davant l’augment de la prevalença del càncer per l’envelliment de la població.

Com ja sabreu, ara la Grossa a més de tocar-nos al Nadal també ens pot tocar a la primavera, concretament el 23 d’abril, que ha anat a parar a Barcelona i a Girona, entre altres poblacions catalanes.

El primer premi de la Grossa del 23 d’abril ha tocat a Barcelona i a Girona, que s’han endut un bon pessic:

Primer premi : 100.000€ / Número: 51393

Segon premi: 32.500€ / Número: 67555

Tercer premi: 15.000€ / Número: 75206

Quart premi: 5.000€ / Número: 42518

Cinquè premi: 2.500€ / Número: 71592

TRINITAT VELLA I TRINIJOVE

Participa en el programa de joves i sexualitat, SIRIAN, que es podrà realitzar al Centre Trinijove del C/ Pare Pérez de Pulgar  

El programa SIRIAN (Salut i Reproducció en Immigrants i Autòctons) neix amb la voluntat d’afavorir la salut sexual i el benestar del jovent. Professionals de la salut informen i resolen dubtes sobre mètodes anticonceptius i sexualitat, mitjançant entrevistes individuals a nois i noies menors de 20 anys i dones fins als 50 anys.

SIRIAN ha arribat a la Trinitat Vella, que des de fa una setmana s’ha realitzat al Centre Trinijove del C/ Pérez de Pulgar de la Trinitat. Per contactar amb la tècnica del SIRIAN del nostra barri podeu fer-ho mitjançant un e-mail a siriantrinitatvella@aspb.cat  

Si necessiteu més informació o teniu algun dubte sobre mètodes anticonceptius i sexualitat podeu sol·licitar una entrevista al telèfon 932 384 545 o enviar un correu electrònic a l’adreça sirian@aspb.cat.

La Setmana de la Convivència de la Trinitat Vella, que va començar aquest dilluns 24 d’abril, acaba el 30 amb l’esperada Mostra d’Entitats del nostre barri.

Sense les entitats i els equipaments de la Trinitat no seria possible, ni tampoc tindria gaire sentit, organitzar una Setmana de la Convivència. El nostre teixit associatiu i municipal, entre altres, és el motor i l’ànima d’aquesta celebració culminarà aquest diumenge, 30 d’abril, amb la Mostra d’Entitats.

A la Plaça Josep Andreu i Abelló, des de les 9 h i fins a la tarda vespre, s’hi faran activitats, exhibicions, actuacions i tallers oberts a tot el barri i dirigits a infants, adults i gent gran.

A les 9 h començarem forts amb la cercavila que dinamitzarà Tukantú Batucada. I atenció, perquè moltes altres coses s’hi faran:

  • Taller de Henna
  • Tastets gastronòmics, que podrem fer gràcies a la riquesa cultural i gastronòmica que tenim a la Trini!
  • Dansa Samba Grafieria, dansa india, dansa equatoriana i dansa africana.   
  • També ens mourem a ritme de zumba, a càrrec d’Steven Simbaña  
  • I com no, ballarem també sevillanes amb el grup Pasión Flamenca.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.