Què ha passat durant la setmana? – del 18 al 23 d’abril

Trinitat Vella / Trinijove, Uncategorized

QUÈ HA PASSAT DURANT LA SETMANA?

PANORAMA INTERNACIONAL

La gran bomba dels EUA ha matat a més 36 persones a l’Afganistan

Més de 36 persones, tots membres d’Estat Islàmic (ISIS, per les seves sigles en anglès) segons el Govern afganès, han mort per l’atac dels Estats Units amb la seva bomba no nuclear més potent, la GBU-43, coneguda com “la mare de totes les bombes”. Segons el Ministeri de Defensa afganès, el projectil ha destruït també una important instal·lació d’aquest grup terrorista.

Ràdio Trinijove denuncia els camps de concentració per a persones homosexuals de Txetxènia

La persecució dels homosexuals a Txetxènia ha arribat a una situació que ens recorda els temps de Hitler a la II Guerra Mundial. El govern de Ramzan Kadírov ha decidit construir un camp de concentració per a gais en un antic complex militar a Argun, una població situada a uns 15 quilòmetres de la capital, Grozni. Però no és l’únic. Es parla, però, que hi ha altres centres de reclusió de gais que es mantenen en secret.

“Diverses vegades durant el dia ens interrogaven i ens apallissaven”, explica el reclús, que afegeix: “Volien que diguéssim quina era la nostra xarxa de contactes, perquè es creuen que només ens relacionem amb grups d’homosexuals.”

I de Txetxènia anem fins al Regne Unit per informar-vos que el Parlament britànic aprova la convocatòria d’eleccions anticipades el 8 de juny.

El Parlament britànic ha donat llum verda a la celebració d’eleccions anticipades el 8 de juny al Regne Unit. Per 522 vots a favor i 13 en contra, els diputats han donat suport a la moció presentada per la primera ministra conservadora, Theresa May. Conservadors, laboristes i liberaldemòcrates han recolzat la celebració dels comicis. El mig centenar de diputats del Partit Nacional Escocès (SNP) a Westminster s’han abstingut. L’SNP considera que és necessari complir els terminis de les legislatures.

PANORAMA ESPANYOL/ESTATAL

El Fons Monetari Internacional preveu que Espanya incomplirà els objectius de dèficit aquest any i el que ve

El Fons Monetari Internacional (FMI) estima que el conjunt de les administracions públiques espanyoles registraran un dèficit públic del 3,3% del PIB aquest any i del 2,7% el 2018, i amb aquests percentatges incomplirien en els dos exercicis els objectius acordats amb la Comissió Europea. Així ho recull l’organisme internacional en el seu informe ‘Fiscal Monitor’ publicat aquest dimecres, en què empitjora una dècima la seva estimació de dèficit respecte a la recollida al gener en l’anàlisi de l’economia espanyola realitzat per la Junta Executiva en el marc del que es coneix com a ‘Consulta de l’Article IV’.

El PP retira provisionalment el carnet de militant a Ignacio González després de ser detingut

El Comitè Nacional de Drets i Garanties del Partit Popular ha acordat aquest dimecres la suspensió provisional d’afiliació d’Ignacio González, després de ser detingut per la Guàrdia Civil per la seva gestió al Canal Isabel II. El PP és un ferm defensor de la presumpció d’innocència, però davant un arrest d’aquestes característiques ha decidit expulsar immediatament de les seves files, cautelarment, l’expresident de la Comunitat de Madrid, en un context en què està sent molt qüestionat per l’oposició perquè el tribunal que jutja la primera època de la ‘trama Gürtel’ ha citat com a testimoni Mariano Rajoy.

BARCELONA

Ultimàtum legal dels veïns de la superilla del Poblenou a Colau

La plataforma d’afectats per la superilla del Poblenou passa a la pròxima pantalla en la seva pugna amb el govern d’Ada Colau. Els indignats amb el projecte van anunciar ahir que si l’ajuntament manté la seva negativa a dialogar, a fer marxa enrere amb el pla, en un termini d’entre sis i vuit mesos presentaran una demanda judicial. També preparen una consulta veïnal els resultats de la qual s’esperen per a mitjans de maig. El que sigui, diuen, perquè això «deixi de ser un desert». Mentre es queixen, a la zona segueix el degoteig de novetats.

L’Alcadessa de Barcelona denuncia un twitter amenaçant

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat el seu propòsit de denunciar un tuiter que la va amenaçar a través de la xarxa social. Akisukinho Barrabás, el fals nom darrere el qual s’amaga aquest usuari de Twitter, té suspès el seu compte des que va saltar la polèmica, però el seu amenaçant tuit ha pogut ser capturat abans que fos eliminat. “Calla puta catalana, no ets ningú per opinar, gossa… El dia que et trobi et violaré filla de puta”. El text anava acompanyat de la fotografia d’una pistola.

ACTIVITATS TRINIJOVE

Comencem per un programa de joves i sexualitat. Es tracta del programa SIRIAN que es podrà realitzar al Centre Trinijove del C/ Pare Pérez de Pulgar  

Un dels projectes comunitaris de la Biblioteca de la Zona Nord, en el marc del programa “Salut als barris de la Zona Nord”, és el SIRIAN (Salut i Reproducció en Immigrants i Autòctons) que vol afavorir la salut sexual i el benestar del jovent.

A més, entre altres serveis, la biblioteca de la Zona Nord de cedeix el seu espai al projecte de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, anomenat SIRIAN (Salut i Reproducció en Immigrants i Autòctons), en què professionals de la salut informen i resolen dubtes sobre mètodes anticonceptius i sexualitat, mitjançant entrevistes individuals a nois i noies menors de 20 anys i dones fins als 50 anys.

Aquest programa ha arribat a la Trinitat Vella, que a partir d’ahir tothom que vulgui pot realitzar-lo al Centre Trinijove del C/ Pérez de Pulgar de la Trinitat. Per contactar amb la tècnica del SIRIAN del nostra barri podeu fer-ho mitjançant un e-mail a siriantrinitatvella@aspb.cat  

La setmana vinent començarà la Setmana de la Conviència al nostre barri, dintre de la qual sengloba un programat de ràdio en directe fet per companys de Ràdio Trinijove

Els nostres companys de ‘Bcn m’esborrona’ ens conviden el dimecres 26 d’abril a recórrer la història gran de Trinitat Vella. Des de la Guerra del Francès, passant pel cicle festiu i popular als moviments socials, entre d’altres.

A les 16 h començarà el programa en el CC Trinitat Vella i a les 18 h es farà una tertulia col·loqui que es presenta amb sorpreses, que no podem revel·lar.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.