Què ha passat durant la setmana? del 26 al 30 de juny

Noticies

QUÈ HA PASSAT DURANT LA SETMANA?

INTERNACIONAL

El gran tema internacional de la setmana: l’Orgullo Gay, que enguany està agafant un caire reivindicatiu, revolucionari

Con motivo del Día Internacional del Orgullo Gay (28 de junio), desde el pasado viernes 23 de junio hasta el próximo 2 de julio, Madrid celebra el evento mundial más importante de la comunidad LGTBI: El World Pride Madrid 2017. Cabe recordar que el día oficial del Orgullo es el 28 de junio, ya que en un día como ese de 1969 tuvieron lugar los disturbios del Stonewall Inn, un pub frecuentado por una mayoría de personas trans, en Nueva York. Esta gran protesta contra la represión policial que entonces imperaba está considerada como el inicio del movimiento de liberación del colectivo. Su espíritu más reivindicativo es el que quiere recuperar ahora el Orgullo Crítico.

Viatjem ara fins a Brussel·les, que anuncia retallades pel “forat” que deixarà el Brexit

La sortida del Regne Unit de la Unió Europea tindrà un impacte negatiu en els pressupostos comunitaris i obligarà els socis a estrènyer-se el cinturó. Londres és un contribuent net a la caixa comuna i quan abandoni el club europeu el 2019 deixarà d’aportar diners al pressupost. Brussel·les va admetre ahir que la UE ingressarà un 16% menys anual (entre 10.000 i 12.000 milions d’euros) quan es produeixi el Brexit.

La conseqüència més immediata, advertia ahir la Comissió Europea, és que s’hauran de fer retallades o s’hauran de buscar noves vies de finançament. “Tindrà un impacte i, per tant, s’hauran de fer algunes retallades o canvis”, va afirmar el comissari de Pressupostos, l’alemany Günther Oettinger. L’alternativa per cobrir el “forat” pressupostari seria augmentar les aportacions que fan actualment els estats membres, una idea que Oettinger va evitar posar sobre la taula en tot moment. Ja hi haurà temps. Ahir tocava advertir sobre les retallades, un avís que no passarà inadvertit a les capitals.

De Brussel·les anem fins a Veneçuela perquè la crua situació del país es veu agreujada per atac antichavista d’un policia

La incògnita de qui hi ha darrere de l’atac contra el Tribunal Suprem de Justícia i el ministeri de l’Interior continuava ahir oberta a Veneçuela. Les autoritats segueixen buscant Óscar Alberto Pérez, l’inspector de la brigada d’accions especials que dimecres a la matinada va sobrevolar el cel de Caracas a bord d’un helicòpter militar que suposadament havia robat d’una base cèntrica i va disparar trets i granades contra els edificis de les dues institucions, claus per al procés constituent que viurà el país d’aquí un mes. No hi va haver ferits, però l’episodi va fer augmentar encara més la tensió política i social, en un moment en què la bretxa entre chavistes i opositors sembla insalvable.

Multitudinàries protestes a l’Índia per l’onada d’assassinats que hi ha hagut 

Milers de manifestants han sortit avui als carrers de  diversos punts de l’Índia per rebutjar la violència que recorre el país i que s’ha cobrat ja la vida d’un menor de 15 anys per un seient en un tren cap a Mathura (al nord), la d’un destacat policia en una mesquita i la de dos musulmans acusats de robar vaques a Assam (al nord-est). Sota el lema “No en el meu nom”, activistes, escriptors, opositors polítics i ciutadans corrents han volgut mostrar la seva indignació contra l’escalada d’assassinats comesos durant les últimes setmanes. Les marxes van néixer espontàniament d’un missatge escrit a Facebook per la cineasta Saba Dewan, que hores abans de la convocatòria es va confessar sorpresa de com la població es mobilitzava amb protestes a més d’una desena de ciutats del país.

ESPANYA / CATALUNYA

Cristóbal Montoro nega més marge de dèficit a les comunitats

El govern de Mariano Rajoy, amb el ministre ministre d’Hiseda, Cristóbal Montoro, com a principal representant, manté les comunitats sota l’estret límit del 0,3% del PIB per a aquest 2017 i del 0,0% per a l’any següent. Malgrat que hi ha hagut 9 vots en contra i 8 a favor, Montoro ha tirat pel dret i ha mantingut aquests objectius.

En aquesta reunió periòdica entre el ministre d’Hisenda, la vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría, i els consellers econòmics de cada comunitat, la Generalitat ha comptat amb la representació del conseller de Justícia, Carles Mundó i el secretari econòmic, Pere Aragonès. A l’entrada de la reunió, Mundó va explicar que el Govern continuarà assistint a les reunions mentre hi hagi decisions per prendre que afectin Catalunya, però que si l’1-O els catalans ho decideixen, ja no caldrà assistir-hi.

El Parlament anul·la per unanimitat els judicis del franquisme a Catalunya

El Parlament ha fet un pas més per lapidar un dels vestigis de la dictadura: els judicis sumaríssims a Catalunya. La Cambra catalana ha aprovat la llei que declara nuls els tribunals franquistes i les sentències derivades d’aquests creats per la dictadura franquista des de la guerra civil fins al restabliment de la democràcia. Encara que hi ha unanimitat sobre l’alt valor simbòlic de la mesura, no és clar quins efectes jurídics tindrà de cara a la reparació del perjudici o a les reclamacions que es puguin produir.

La llei per reparar a les víctimes i els seus familiars ha sigut impulsada per Junts pel Sí, la CUP, Catalunya Sí que es Pot i el PSC. Ciutadans també li ha donat el seu suport i el PPC s’ha pronunciat finalment a favor de la iniciativa. De fet, quan a l’octubre es va donar llum verda a tramitar la proposició de llei, el diputat popular Fernando Sánchez Costa va deixar clar que els populars no s’oposaven a la tramitació, però va demanar als impulsors ser “rigorosos” per “no fer una farsa”. Segons va considerar, “el franquisme mereix condemna” perquè “va deixar una reguera de sang” i les seves víctimes “mereixen reparació”.

 

Un centenar de personalitats catalanes demanen al Govern català que suspengui el referèndum d’Independència 

Un centenar de personalitats de diferents àmbits professionals de Catalunya han promogut un manifest en què reclamen al Govern de Junts pel Sí que suspengui el referèndum unilateral d’independència anunciat per a l’1 d’octubre. En la seva opinió, la convocatòria “atempta contra l’essència mateixa de la pervivència de l’Estat de dret” i no compleix els “requisits imprescindibles perquè [la consulta] sigui democràticament homologable”. Els firmants exigeixen especialment a l’Executiu central que s’avingui a dialogar per buscar “solucions positives” per a Catalunya i el conjunt d’Espanya.

Amb el títol ‘Per Catalunya i la democràcia’, aquest grup de juristes, catedràtics, empresaris, expolítics, periodistes i professionals d’altres camps de la societat defensen que Catalunya és una “entitat nacional i jurídica” que “existeix i existirà abans i després de l’1 d’octubre”, ja que “la seva continuïtat la garanteix, afortunadament, la història i la seva voluntat de ser”. No obstant, es mostren molt crítics amb l’anunciada consulta “hipotèticament referendària”, de la qual sostenen que “no es fonamenta ni en l’Estatut, ni en la Constitució, ni en el dret internacional”.

4 noies catalanes empaten en la millor nota treta a la selectivitat

La proporció d’aprovats en la Prova d’Accés a la Universitat (PAU) s’ha reduït lleugerament a Catalunya en l’avaluació d’aquest any: ho han aconseguit el 94% dels estudiants que hi van optar, enfront del 97% del 2016. En total, s’hi han presentat 27.610 alumnes, dels quals 25.960 han aprovat. Un total de 408 estudiants han obtingut una nota superior al 9, de manera que rebran una distinció especial.

La millor nota ha recaigut en quatre dones de 17 anys, que han obtingut un 9,8 de puntuació. Tres viuen a Barcelona i l’altra a Manresa. Dos han estudiat a la pública i dos a la privada. Els alumnes presentats tenien una mitjana d’expedient de 7,38 i després de la prova s’han quedat amb un 7,003, ha explicat la secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Mercè Jou.

En opinió de Jou, aquests resultats estan “en la línia habitual” de la selectivitat dels últims anys. La coordinadora de les PAU, Pilar Gómez, ha tret importància al fet que la proporció d’aprovats hagi sigut més baixa. “Baixar tres punts no és res especial, cada promoció és diferent”, ha dit Gómez, recordant que en anys anteriors hi havia hagut un 90% d’aprovats.

Felicitats als afortunats que els ha tocat el cupó de l’ONCE!

El sorteig del cupó de l’ONCE de dijous, 29 de juny del 2017,que ha resultat premiat amb 35.000 euros per bitllet, ha donat com a guanyador el número: 49.762

La sèrie: 006

S’ha emportat la paga de 35.000 euros a l’any durant 25 anys.

Els números anterior i posterior al premiat en el sorteig de l’ONCE d’avui són dotats amb 500 euros. Els cupons que coincideixin amb el guanyador en les quatre últimes xifres obtenen 200 euros. Els de les tres últimes xifres, 20 euros; els de les dues últimes, 6 euros, i els que coincideixin en la primera o l’última xifra, 1,5 euros.

MADRID / BARCELONA

Barcelona recupera el Goya i el Greco del llegat de Muñoz Ramonet

Finalment, les pintures ‘La Virgen del Pilar’, de Goya, i ‘La Anunciación’, del Greco, ja han tornat a Barcelona. Les dues pintures, les més valuoses del llegat que l’industrial Julio Muñoz Ramonet va deixar a la ciutat de Barcelona, van ser reclamades per l’Ajuntament de Barcelona. D’aquesta manera s’acompleix l’ordre judicial que obligava les filles de Muñoz Ramonet a lliurar els dos quadres, valorats en set milions d’euros. Les pintures es quedaran a Barcelona “en dipòsit provisional”, concretament al MNAC, on han arribat aquest dijous, però l’Ajuntament encara no n’és el propietari.

“És una victòria moral històrica que dues de les obres més emblemàtiques del llegat seran visitables a MNAC en les pròximes setmanes”, ha dit el tinent d’alcaldia de Cultura, Jaume Collboni. Segons el tinent d’alcaldia Jaume Asens, les dues pintures es troben “en bon estat”.

Si fins ara el metro de Barcelona havia ja convocat vaga tots els dilluns, ara també està previst que la convoqui per a la Dia de l’11 S i la Mercè 2017

L’assemblea de treballadors de l’empresa de metro de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha votat aquest dijous a favor de mantenir la vaga els dilluns no festius. Fins ara ja hi ha hagut vuit inicis de setmana amb tres aturades de dues hores per torn. També s’ha donat el ‘sí’ a no treballar durant les dies que hi hagi partit del Barça de Champions League, l’11 de setembre i el dia de la Mercè (24 de setembre). La Diada és especialment sensible, ja que sempre es recomana deixar el cotxe i agafar el transport públic per assistir als actes multitudinaris.

FUNDACIO PRIVADA TRINIJOVE 

Trinijove forma part activa del 10è aniversari d’Incorpora La Caixa

Aquesta setmana s’han celebrat els 10 anys d’#IncorporalaCaixa a Barcelona. La trobada dels tècnics, empreses col·laboradores i dels usuaris va ser a Caixaforum Barcelona #FundaciólaCaixa. El balanç dels 10 anys d’#IncorporalaCaixa a Barcelona és molt impactant: 27.170 contractacions gràcies a la col·laboració de 6.640 empreses i de la feina dels 194 tècnics/ques d’inserció que ho fan possible!!

Enhorabona als premiats, als tècnics d’inserció, a les entitats d’#IncorporaBarcelona i a totes les persones i empreses que any rere any treballen per fer d’aquest programa un referent dins de la #inserciólaboral a casa nostra! Felicitats per aquests 10 anys i molts més!. 

 

Els alumnes de la UEC-PNO, marxen per primer cop de convivències a una casa de colònies a Viladrau fins divendres

Els estudiants de la UEC-PNO de la Fundació Trinijove han marxat molt il·lusionats i carregats d’energia per passar tres dies envoltats de natura conjuntament amb els seus companys. Avui han tornat de colònies. El segon dia a la casa rural de Viladrau van fer un taller de cuina amb Toni Barrabino, cuiner de l’Hotel Barcelona Princess! Va ser espectacular!. 

No només els alumnes de la UEC de Sta. Coloma s’ho estan passant pipa, també els nens i les nenes del Centre Obert Neus Puig, que enguany viatja a través de la història, aquest ha estat el tret de sortida al casal d’estiu d’enguany

El dilluns 26 de juny el Centre Obert Neus Puig va iniciar el seu 5è casal d’estiu! Aquest any els infants viatjaran a través del temps per les diferents èpoques de la història: prehistòria, edat antiga, edat mitjana, edat moderna i edat contemporània… Passar-ho bé i aprendre al mateix temps és perfectament compatible! Jocs d’aigua, piscina, tallers molt variats, eix d’animació, centre d’interès, excursions, màgia, felicitat… Són paraules que ens fan pensar amb el Centre Obert Neus Puig! Moltes sorpreses per endavant els espera als més petits en aquest viatge!. 

Avui hem fet la cloenda del curs del PFI de mecànica i soldadura al Centre de Formació de Trinijove a Baró de Viver

Després de 9 mesos de formació i de pràctiques en empreses els alumnes han rebut les seves notes í el seu certificat de quálificació del curs amb el suport dels docents, de la directora tècnica de Trinijove i el conseller del Districte de Sant Andreu, Quim Peñart. Els resultats han estat positius.Us desitgem el millor per a tots en la nova etapa que heu de viure!. 

Ahir mateix es va posar punt i final l’Accció Formativa per emprenedors de Trinijove 

Ahir va ser l’última classe de l’’Acció formativa per emprendedors, que va posar el punt i final amb una sessió de Tràmits i llicències a tenir en compte per emprendre un nou negoci. Aquesta classe la va impartir Juan Antonio Lorenzo, al que des d’aquí donem les gràcies!

Des de Trinijove estem molt contents ja que 19 alumnes han finalizat el curs, del que podem fer un gran balanç. El servei d’Autoocupació de Trinijove ha intentat facilitar als alumnes amb esperit emprenedor tota la informació i eines útils per engegar un negoci amb l’ajuda d’experts i professionals en la matèria. 

Volem felicitar als professors experts que han impartits les classes d’aquest curs i, per suposat, a l’Equip del Servei d’Autoocupació de Trinijove per fer possible aquesta Accció Formativa i donar suport i assessorament, en tot moment, als alumnes. Gràcies al David Campillo, a la Susana Poblador i a l’Enrique Llacer els emprenedors inscrits podran fer de la seva passió una realitat, tant debò sigui així!. Mil gràcies també als i a les alumnes que ens acompanyat en aquesta formació per contagiar-nos la seva empenta, dedicació i passió per emprendre!. 

 

 

 

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.