La Fundació Trinijove es mou ‘Entre Arts’

Trinitat Vella / Trinijove

L’Art Social i l’Art Comunitari és un dels valors afegits que disposa la Fundació Privada Trinijove a través del seu Centre d’Art Social, que disposa de les instal·lacions de la Casa de les Aigües i l’edifici del carrer Pare Pérez de Pulgar, num.17, com a espais de treball.

imatge-de-gemma-hermoso-5A la Casa de les Aigües de la Trinitat Vella, convertida des de fa uns anys en un equipament sociocultural, es celebrarà el proper 15 de desembre la 14ª Mostra Artística, de 12 h a 14 h. Sota el lema ‘Entre Arts’, aquesta mostra pretén compartir i ensenyar al públic assistent els treballs realitzats pels usuaris en el darrer semestre.

Són 6 tallers els que ofereix el nostre Centre d’Art a joves majors de 16 anys que, actualment, no reben cap formació o bé que no tenen feina. Aquests nanos treballen durant un any habilitats i competències artístiques a través de la creació tèxtil, les arts plàstiques, la música, l’hort i la jardineria, la ràdio i els audiovisuals. Aquests tallers són també una bona manera perquè els joves es marquin unes metes i que, per suposat, puguin assolir-les amb l’ajuda de talleristes professionals que imparteixen aquests cursos. 

bona peixosbona quadres

Precisament, Ignasi Parody, President de Trinijove, reivindica la importància que té l’art social i comunitari per la nostra fundació però també pel barri.  

descarga

La capacitat que tenen els usuaris de superar-se, guanyar autoestima i sentir-se útil són les coses que persegueix el Centre d’Art de Trinijove, a més d’altres valors. Any rere any, els usuaris es superen a sí mateixos fent coses més innovadores i elaborades, com són els darrers projectes finals d’enguany del taller d’audiovisuals, que han fet una recreació audiovisual i artística de la Guerra de les Galàxies i un altre vídeo dedicat a l’equip de futbol de la Trinitat que s’ha proclamat campió de lliga, motiu pel qual tots els alumnes del Centre d’Art apareixen en el vídeo cantant la cançó We Are The Champions.  

Ckl1hcrXAAA-5dyInculcar l’art social comunitari és l’objectiu del Centre d’Art de la Fundació Trinijove, ja que aquest art fa barri i cohesió, genera hàbits responsables en els alumnes i combat l’aïllament social que poden tenir les persones més marginades.

Gràcies a les dues mostres artístiques que organitza a l’any el Centre d’Art de Trinijove es pot ajudar als joves més vulnerables i alhora fer que la Trinitat Vella tingui una projecció cap a la ciutat, tot i la seva situació econòmica. Aquest és el repte del nostre barri, que ens explicava ja en la darrera mostra la Regidora de Sant Andreu, Carmen Andrés, a més de la necessitat de fomentar l’art social i comunitari, com una eina personal, social i d’inclusió.  

Disfruta de l’art social, l’art comunitari i l’art Trinijove el proper 15 de novembre a la Casa de les Aigües, de 12 h a 14 h!

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.