Sant Andreu i Barça signen un acord pel futbol base que aixeca polseguera

Sant Andreu, Trinitat Vella / Trinijove

El Sant Andreu ha anunciat la signatura d’un acord de col·laboració amb el Barcelona que té com a objectiu, segons s’apunta des de la web oficial de l’entitat, “afavorir el futbol base (…) en el seu creixement”. El conveni, però, ja ha aixecat polèmica a les xarxes socials, ja que són molts els seguidors que s’han mostrat contraris tot recordant el fet que va ser el filial blaugrana qui va privar el conjunt quadribarrat de l’ascens a Segona A fa unes temporades, amb el suport decisiu de l’arbitratge al Mini Estadi.

Segons s’explica des del club andreuenc, l’acord “suposa un vincle” amb l’entitat blaugrana, que permetrà al Barcelona passar a tenir “prioritat sobre la resta” d’equips a l’hora “d’incorporar joves valors andreuencs” a canvi “d’una determinada xifra econòmica en concepte de dret de preferència (…) i retracte ver les quanties dels drets de formació ofertes per tercers”. El conveni, inicialment, serà per aquesta temporada. És a dir, fins a juny de l’any vinent. Llavors “ambdues parts valoraran la pròrroga del mateix segons els interessos propis de cada entitat”.

acord-barcelona_optL’acord ha estat fruit del treball realitzat pel directiu responsable de l’àrea esportiva del Sant Andreu, Xavier Orts. Va ser ell l’encarregat d’encapçalar “unes intenses negociacions” que han culminat en un conveni del qual tant la junta directiva com la direcció esportiva, que lidera Àlex Redondo, “estan especialment satisfets”. I és que, al seu entendre, “potenciarà el nombre d’integrants i la qualitat del futbol base andreuenc a curt termini”.

L’acord es va signar ara fa uns dies a les instal·lacions del Barcelona, en un acte on van ser presents, per part del Sant Andreu, Orts i Redondo. En representació de l’entitat blaugrana hi van assistir el cap de gestió esportiva, Josep Llorca, i el secretari tècnic de futbol formatiu amateur Jordi Roura.

El conveni amb el Barcelona, però, ja ha aixecat polèmica entre alguns seguidors del Sant Andreu. Són ja diverses les crítiques i queixes fetes a través de les xarxes socials, tot recordant que va ser el filial del Barcelona el botxí dels quadribarrats en l’eliminatòria decisiva d’ascens a Segona A de la temporada 2009-10. Llavors, el duel entre tots dos equips es va decidir gràcies a un penal inexistent que l’àrbitre tinerfeny Heriberto Ramos Rodríguez va assenyalar a l’anada al Mini Estadi després d’una clara piscina de Nolito a l’àrea andreuenca. D’aquell encreuament també es recorda la dificultat per obtenir entrades per anar a l’estadi blaugrana i els enfrontaments amb membres de Boixos Nois un cop finalitzat l’encontre de tornada.

Pots consultar també la notícia a www.esportandreuenc.cat

Notícia escrita per l’Equip d’Esports de Ràdio Trinijove 

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.