La Plenària de la Xarxa BCN Antirumors, a la Trinitat Vella

Noticies

Dijous passat, 2 de febrer, es va fer, per primera vegada, la Plenària de la Xarxa Barcelona Antirumors a la Trinitat Vella. L’acte va concloure amb el monòleg ‘El Silenci de la Fera‘, de Sònia Masuda.

En principi estava previst que la Plenària tingués lloc al Centre de Vida Comunitària de la Trinitat Vella, però els problemes que vam explicar en l’edició de divendres de l’informatiu Què ha passat a la setmana? van obligar a canviar de seu, però no de barri. La trobada de tots els grups de treball de la Xarxa, en la qual està integrada Ràdio Trinijove com a membre del grup de comunicació, es va fer finalment a la sala d’actes del Centre Cívic de la Trinitat Vella.

De la mà dels diferents grups de treball, es va presentar el nou Pla d’Acció de la Xarxa Barcelona Antirumors 2022-2026, emmarcat dins l’Estratègia Barcelona Antirumors sota el paraigües del Pla d’Interculturalitat. Fruít d’un ampli procès participatiu amb les entitats i persones adherides a la Xarxa, fixa els objectius, els eixos temàtics i el model de governança. Posteriorment, es va fer un aperitiu a càrrec de la cooperativa Sindillar – Sindihogar.

L’acte va concloure amb l’obra de teatre El Silenci de la Fera de Sònia Masuda, a qui vam tenir aquí al Connexió Intercultural de Ràdio Trinijove a finals del 2021 explicant les dificultats i barreres que han de superar les artistes d’origen migrant per treballar a Catalunya i Espanya. El monòleg denunciava precisament tot això i va incloure un debat posterior amb els assistents que va remarcar la necessitat d’establir mesures per lluitar contra aquesta discriminació que sembla invisible però que construeix un imaginari col·lectiu racista.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.