‘Diversitat en curt’, un projecte educatiu en favor de la diversitat afectiva

Societat

‘Diversitat en Curt’, un nou projecte educatiu a favor de la varietat afectiva.

L’Ajuntament de Barcelona, mitjançant la Regidoria de Feminismes i LGTBI ha impulsat el projecte “Diversitat en curt”, una proposta educativa i artística en favor de la varietat afectiva, i per prevenir i lluitar contra la violència envers la diversitat sexual. El projecte s’adreça especialment al món educatiu ja que consisteix en la creació de cinc curtmetratges, d’una durada màxima de 10 minuts, sobre diferents aspectes relacionats amb la diversitat sexual i afectiva, i pensats per ser utilitzats en l’entorn educatiu amb alumnes d’educació primària i secundària.

bonaaaEl projecte vol abordar des de l’àmbit de la prevenció una problemàtica que té una presència cada vegada més important en edats més joves: la transfòbia, l’homofòbia, i totes les altres fòbies per orientació i identitat de gènere constitueixen un factor de risc i configuren el fons de les discriminacions envers les persones LGTB. Aquesta violència s’exerceix també en edats infantils i juvenils, i es manifesta en entorns on els infants i els adolescents es relacionen, en l’entorn familiar, en l’entorn escolar, o al carrer.

xula

D’una banda, el projecte pretén mostrar aquesta realitat, però també i mitjançant la ficció cinematogràfica -una eina molt potent per al públic infantil i juvenil, que té perfectament interioritzat el llenguatge de la imatge visual- vol promoure l’enteniment i el respecte a la varietat sexual i afectiva. Es tracta de generar reflexions en infants, adolescents i joves a partir de 6 anys, i fins als 16 anys aproximadament, que puguin constituir la base de la prevenció d’actituds discriminatòries, de paraules i comportaments de rebuig i fòbia contra els col·lectius LGTBI.

Els filmets, de fet, volen promoure valors com el respecte, la inclusió i la diversitat.

27685027385_ba9545d1f0_z

Els cinc realitzadors que s’han sumat a aquest projecte han estat Isabel Coixet, Judith Colell, Miguel Bosch, Carla Subirana i Isaki Lacuesta, que ja estan treballant en els respectius curtmetratges amb l’objectiu que estiguin enllestits i disponibles per al curs 2016-2017. Juntament amb els curts, s’elaborarà material complementari amb recursos didàctics per al treball a l’aula.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.