Les diversitats de culte de la ciutat, a ‘Connexió Intercultural’

Noticies

El passat dilluns 20 de febrer Ràdio Trinijove va emetre la edició de febrer de l’espai ‘Connexió Intercultural’, que es va desplaçar fins al Guinardó per a conèixer de primera mà el projecte de visites a centres de culte organitzat des del Servei d’Interculturalitat d’aquest districte.

Connexió Intercultural és el programa mensual de Ràdio Trinijove amb el suport de la Xarxa BCN Antirumors que pretén sensibilitzar als més joves la importància de viure en una societat plural i intercultural.  L’espai promou projectes, iniciatives i activitats en clau intercultural i busca reflexionar sobre les situacions de discriminació que es produeixen a la nostra societat.

En l’edició de febrer, el programa es centra en una activitat que s’està duent a terme en aquests primers mesos de l’any organitzada pel Servei d’Interculturalitat d’Horta i Guinardó: el cicle de visites a centres de culte. Les impulsores del projecte, Verónica Morante i Ariadna Casas , ens expliquen com va sorgir la iniciativa, com han anat les visites que ja s’han fet, què n’esperen des les que encara s’han de fer i quina ha estat la resposta per part del públic.

Un dels centres que forma part del cicle és el de la comunitat jueva Bet Shalom. Maria Prieto ens presenta les particularitats d’aquest centre de culte ubicat al Guinardó i la història de la comunitat a Barcelona. El projecte reflexa la gran diversitat de confessions religioses presents a la ciutat i reivindica la convivència i la cooperació entre totes elles.

A la part final del programa, com sempre, temps per al repàs de les notícies més destacades en clau intercultural de les últimes setmanes. La plenària de la Xarxa Antirumors celebrada per primer cop a la Trinitat Vella i la celebració de l’Any Nou xinès, van ser alguns dels temes que es van tractar.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.