Les iniciatives comunitàries entorn al ramadà, a ‘Connexió Intercultural’

Noticies

El president de la comunitat islàmica de la Trinitat Vella Amics de la Mesquita de la Pau, Mohamed Chair, va explicar les iniciatives comunitàries entorn a la celebració del ramadà en l’edició del mes de març de ‘Connexió Intercultural’.

Connexió Intercultural és el programa mensual de Ràdio Trinijove amb el suport de la Xarxa BCN Antirumors que pretén sensibilitzar els més joves la importància de viure en una societat plural i intercultural. L’espai promou projectes, iniciatives i activitats en clau intercultural i busca reflexionar sobre les situacions de discriminació que es produeixen a la nostra societat.

En l’edició de març, s’ha dedicat bona part del programa a parlar del ramadà, un període molt especial per a la comunitat musulmana i sobretot per als que viuen a la Trinitat Vella. El barri s’ha convertit en un dels llocs de Barcelona on més se celebrà de forma comunitària, amb un component solidari que permet repartir durant trenta dies menjar a l’hora de l’iftar (al vespre, quan es trenca el dejuni) a persones en situació de vulnerabilitat i proporcionar-los un espai on celebrar conjuntament la seva tradició.

En Mohamed Chair, president de la comunitat islàmica de la Trinitat Vella Amics de la Mesquita de la Pau, ens explica com s’organitzen. El gran dia serà el dissabte 6 d’abril, quan se celebrarà l’iftar popular de la Trinitat Vella a la Llosa del Metro. Conviden a tothom, musulmans i no musulmans, a gaudir plegats d’un sopar multitudinari que en anteriors edicions ha aplegat centenars de persones.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.