Resultats de les eleccions europees a la Trinitat Vella

Noticies

Amb una participació molt baixa (32,45%), el PSC va ser el partit més votat a la Trinitat Vella en les eleccions al Parlament europeu del passat 9 de juny. Els socialistes també van ser la opció més votada al Districte de Sant Andreu.

Només 1908 dels més de 5.000 electors censats al barri de la Trinitat Vella van assistir el passat diumenge a les urnes. Amb un important descens respecte a la participació de les darreres eleccions al Parlament de Catalunya (45,22%), la xifra final va ser molt baixa (32,45%), encara més que en el conjunt d’Europa (51,01%), d’Espanya (49,22%) i de Catalunya (43,53%). A la ciutat de Barcelona va ser una mica més alt (49,65%), igual que en el Districte de Sant Andreu (49,94%). Tot i així, arreu de Catalunya va ser molt més baixa que a les darreres eleccions europees del 2019 (60,9%).

El PSC va obtenir un 46,9% dels vots a la Trinitat Vella i va superar àmpliament la resta de formacions. Els socialistes es van imposar clarament en totes les seccions censals, en algunes fregant el límit del 50% del vot. El PP va ser la segona opció més triada, assolint un 16,4% dels vots, situant-se aquest cop per sobre de Vox (8,4%). ERC va mantenir el percentatge de les eleccions al Parlament (8,1%) i va ser la quarta força, per davant de Podemos (5,6%) i Sumar (5,3%). Uns resultats similars als que va obtenir Junts, que es va quedar amb un 5,2% dels vots. El nou partit d’extrema dreta Se acabó la Fiesta va aconseguir obtenir representació i un 3,9% dels vots a la Trinitat Vella.

Com en les eleccions del passat mes de maig, les votacions es van realitzar en els dos punts que hi havien a la Trinitat Vella, el Casal Cívic i Comunitari ubicat al carrer Madriguera, i la Biblioteca de la Trinitat Vella – José Barbero. Aquest cop sí que la jornada es va desenvolupar sense incidències i es van poder comptabilitzar amb normalitat la totalitat dels vots emesos pels veïns i veïnes de la Trinitat Vella, coincidint amb l’últim dia de la Festa Major del barri.

Al Districte de Sant Andreu la victòria també va ser per al PSC, amb una xifra absoluta de vot molt similar que al 2019 però amb un percentatge molt superior (33,2%) degut a la baixada de participació. ERC va aconseguir ser la segona força, amb un 15,7%, per davant del PP (13,9%) i Junts (12,6%). Podemos (6,7%) i Sumar (6,1%) van obtenir un suport similar i van superar a Vox (4,7%). Se acabó la Fiesta no va penetrar a Sant Andreu (2,07%) amb la mateixa força que en el conjunt de l’Estat.

En el total d’Europa els resultats van ser força diferents. El Partit Popular europeu (PPE) va ser el guanyador, aconseguint 186 dels 720 parlamentaris que s’escollien. 135 seran per al grup Socialistes i Democràtes (S&D) i 79 per als liberals (Renew Europe), que van patir un retrocés important. Les dues opcions d’extrema dreta, Conservadors i Reformistes (CR), i Identitat i Democràcia (ID), van obtenir respectivament 73 i 58 representants. Els verds també van perdre força i en tindran 53 i l’altre agrupació d’esquerres, The Left, en va obtenir 36. Els 100 restants seran per altres partits que no s’han adscrit per ara a cap grup.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.