El Dia Internacional del Poble Gitano, a Connexió Intercultural

Noticies

A la edició del mes d’abril de Connexió Intercultural, emesa el passat dilluns 25, va estar dedicada a les celebracions del Dia Internacional del Poble Gitano amb Aurelio Cortés, secretari de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC).

Connexió Intercultural és el programa mensual de Ràdio Trinijove amb el suport de la Xarxa BCN Antirumors que pretén sensibilitzar als més joves la importància de viure en una societat plural i intercultural.  L’espai promou projectes, iniciatives i activitats en clau intercultural i busca reflexionar sobre les situacions de discriminació que es produeixen a la nostra societat.

En l’edició d’abril, ens va acompanyar Aurelio Cortés, secretari de la FAGIC i una persona que coneix de primera mà la història de la comunitat gitana a Barcelona i a Catalunya. Ens va explicar l’origen de la celebració del Dia Internacional del Poble Gitano i els actes que s’han recuperat aquest any després de dues edicions marcades per la pandèmia. També va reflexionar sobre els diferents tipus de discriminació que ha patit la seva comunitat.

A més, a la part final del programa, repassem les notícies més destacades d’aquest inici d’any en clau intercultural. L’iftar popular de ramadà de la comunitat musulmana de la Trinitat Vella o l’aprovació de la mesura Per una Barcelona antiracista per part de l’Ajuntament de Barcelona van ser alguns dels temes que es van destacar.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.