Connexió Intercultural reflexiona sobre islamofòbia i refugiades

Noticies

El passat dilluns 30 de maig es va emetre la edició mensual de Connexió Intercultural a Ràdio Trinijove, dedicada a tres activitats que s’han realitzat aquest mes des del Servei d’Interculturalitat de Sant Andreu amb Mohamed Chair i Nadia Ghulam com a convidats d’excepció.

Connexió Intercultural és el programa mensual de Ràdio Trinijove amb el suport de la Xarxa BCN Antirumors que pretén sensibilitzar als més joves la importància de viure en una societat plural i intercultural.  L’espai promou projectes, iniciatives i activitats en clau intercultural i busca reflexionar sobre les situacions de discriminació que es produeixen a la nostra societat.

Després de la celebració del ramadà, el mes passat, el president de la comunitat islàmica Amics de la Mesquita de la Pau (ubicada a la Trinitat Vella), Mohamed Chair, va visitar els estudis de Ràdio Trinijove. Ens va explicar com van organitzar i com es va celebrar l’iftar popular del barri fa setmanes. També va valorar la seva participació a la formació sobre islam i islamofòbia que va organitzar el Servei d’Interculturalitat de Sant Andreu al Centre de Vida comunitària de la Trinitat Vella.

Nadia Ghulam, escriptora d’origen afganès, ens va explicar la seva història personal per alliberar-se del règim talibà del seu país i establir-se a Catalunya. Una impactant història de superació que va ser un dels principals temes de la taula «Refugiades invisibilitzades«, organitzada també pel Servei d’Interculturalitat del districte al Centre de Vida Comunitària de la Trinitat Vella.

A la part final del programa, com sempre, acabem repassant les notícies més destacades en clau intercultural d’aquestes darreres setmanes. El nou Pla d’Interculturalitat, el Dia de la resistència Romaní, el Dia de la Diversitat o el festival Matsuri van ser alguns dels temes que vam destacar.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.