Connexió Intercultural reflexiona sobre l’explotació colonial a Catalunya

Noticies

El passat dilluns 20 de març Ràdio Trinijove va emetre la edició mensual de l’espai ‘Connexió Intercultural’, que va reflexionar sobre el colonialisme a Catalunya amb l’artista Mabel Llevat i sobre les experiències de dones migrants amb l’activista Assumpta Chamorro.

Connexió Intercultural és el programa mensual de Ràdio Trinijove amb el suport de la Xarxa BCN Antirumors que pretén sensibilitzar als més joves la importància de viure en una societat plural i intercultural.  L’espai promou projectes, iniciatives i activitats en clau intercultural i busca reflexionar sobre les situacions de discriminació que es produeixen a la nostra societat.

En l’edició de març, el programa presenta la residència artística, ubicada al recinte de Fabra i Coats de Sant Andreu,  ‘Cornucopia’ de l’artista cubana Mabel Llevat. La seva obra tracta les relacions entre la revolució industrial i l’explotació colonial a Catalunya, denuncia la desigualtat, l’esclavisme, el saqueig i la violència exercida des del capitalisme i analitza la narrativa d’èxit que l’ha explicat sempre des d’aquí.

També parlem sobre el debat ‘Deixem de ser invisibles’ organitzat a Bon Pastor pel Servei d’Interculturalitat de Sant Andreu que, en el marc del Dia Internacional de les Dones (8 març), va reunir dones migrants d’origens diversos que van explicar les seves vivències i experiències. L’activista de la Trinitat Vella, Assumpta Chamorro, va ser el fil conductor entre cultures en el debat i explica les diferents realitats d’aquestes dones.

A la part final del programa, com sempre, temps per al repàs de les notícies més destacades en clau intercultural de les últimes setmanes. El recital poètic #ATotaVeu, el Dia Internacional de la Llengua Materna o el concurs Rapeja contra el racisme, van ser alguns dels temes que es van tractar.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.