Donem veu a les grans dones de la Trinitat

Noticies

Dimecres 8 de març Ràdio Trinijove va estar present en un dels principals actes per commemorar el 8 de març a la Trinitat Vella, ‘Donem veu a les grans dones de la Trinitat’ al Casal de la Gent Gran, des d’on es va realitzar el programa especial del Dia Internacional de les Dones. 

En el programa especial del 8-M del 2023, Ràdio Trinijove es va desplaçar a pocs metres dels estudis, al Casal de la Gent Gran de la Trinitat Vella. Des d’allà vam recollir les històries, acompanyades amb fotografies, de dones de la Trinitat Vella que han destacat i han deixat petjada per diversos motius. Va ser el nostre tradicional homenatge a aquesta jornada del Dia Internacional de les Dones, abans Dia de la Dona Treballadora, que se celebra des del 1909 arreu del món i que està reconegut per l’Organització de les Nacions Unides des del 1977.

Ens va acompanyar la Mariona, animadora sociocultural del Casal, que ens va explicar com va sorgir i com van portar a terme la idea de fer l’exposició amb les dones del barri com a protagonistes. Ella mateixa va conduir després un col·loqui molt interessant en el que es va reflexionar sobre l’evolució del paper de la dona en la societat i l’educació que van rebre les dones que a dia d’avui són usuàries del Casal, entre d’altres temes. També vam recollir els testimonis d’algunes de les dones protagonistes de l’exposició, que fins diumenge encara es podrà visitar al Casal.

Donem veu a les grans dones de la Trinitat‘, el programa especial del 8-M es va emetre dijous al vespre al 91.6 FM i aquí, a radiotrinijove.org, i es pot recuperar en qualsevol moment aquí:

Paral·lelament, des de divendres s’estan organitzant activitats de tot tipus d’activitats a la Ciutat de Barcelona, al Districte de Sant Andreu i al barri de la Trinitat Vella. A banda d’aquesta exposició i el col·loqui, s’han fet i es faran activitats aquesta setmana i les pròximes al nostre barri en motiu del 8M organitzades i amb el suport d’entitats i equipaments del barri i del districte, com la el sopar-berenar organitzat pel Grup de Dones de la Trinitat Vella al Centre Cívic, el Trencadís del Dia de la Dona confeccionat pels infants del barri amb el suport de la Biblioteca José Barbero, el Centre de Vida Comunitària i l’Esplai La Tortuga o l’itinerari per la presó de dissabte organitzat pel Centre Cívic.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.