Diari Ràdio Trinijove – Febrer 2019

Uncategorized

Diari Ràdio Trinijove – Febrer 2019

El mes de febrer ens ha portat molta activitat radiofònica, però sobretot especials radiofònics fets amb altres ràdios comunitàries, com la nostra, i/o entitats socials, inclosa la Fundació Trinijove.

Tot el que hem fet durant el mes de FEBRER de 2019 a RÀDIO TRINIJOVE us ho expliquem en el nostre DIARI RADIOFÒNIC.

ESPECIALS RÀDIO TRINIJOVE!

DIA MUNDIAL DE LA RÀDIO (13 febrer) – VEUS UNIDES!

El 13 de FEBRER, DIA MUNDIAL DE LA RÀDIO, va ser un dia per compartir!. És per això que un bon grapat de les ràdios locals de Barcelona, inclosa Ràdio Trinijove, es van agrupar en un dia tan especial com el passat 13 de febrer per donar una major visibilitat, força i cohesió a les ràdios comunitàries, que fan una gran tasca informativa i social, sovint invisible i poc reconeguda, pels barris, els districtes i la ciutat.

Totes unides vàren fer un programa en directe coral i en cadena, en el que cada una de nosaltres va explicar el seu projecte radiofònic i el que representa el mitjà radiofònic per nosaltres.

Les emissores que es van sumar a la iniciativa van ser les següents:

Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona (XRCB)

Ràdio Fabra                       

Ràdio Trinijove

Ona Sants Montjuïc         

Gran Vía Radio

Ràdio Actius

La Marina FM

Boca Ràdio

Ràdio Ateneu del Clot

Radio Ciutat Vella

Contrabanda FM

7 de Ràdio Barcelona

Esplugues FM

El lema de l’especial 13 de febrer i el de cada dia el tenim clar:

LA FORÇA DE TOTES I TOTES A UNA!.

⏩⏺⏪ ESCOLTA L’ESPECIAL VEUS UNIDES ⏩⏺⏪

FORMA’T A TRINIJOVE!

Estàs interessat/da en la tecnologia i la reparació de mòbils?

Si és així, afanya’t i inscriu-te al CURS DE REPARACIÓ DE MÒBILS I + D PER A JOVES d’entre 16 i 29 anys, que arrenca el proper 13 DE MARÇ!. A través d’un programa tècnic i especialitzat podràs aprendre com solucionar averies I + D amb mòbils i components, segons ens ha explicat el nostre company de Trinijove, David Campillo, que ha fet especial èmfasi a la mentoria, l’emprenedoria i l’estada de pràctiques a empreses del sector que s’oferirà els alumnes per tal de fomentar la seva inserció laboral.

 • Del 13 de març al 3 de maig, de dilluns a divendres de 9h a 14.
 • Districte 22@, al centre de Trinijove al Poblenou  (C/ Pujades, 97).

Tens un esperit emprenedor i t’agradaria ampliar les teves possibilitats emprenedores i/o poder crear o millorar el teu propi negoci? Si és així, apunta’t ja a l’ACCIÓ FORMATIVA PER EMPRENEDORS/ES 2019 que iniciem de FORMA GRATUÏTA el proper 7 DE MARÇ!.

En aquesta formació aprendràs, tal i com ens ha el nostre company Enrique Llacer, les diferents fases de creació d’una empresa, des d’un punt de vista teòric i pràctic, tot destacant els millors professionals de màrqueting, comptabilitat, gestió del temps i fiscalitat que impartiran aquest CURS FET A MIDA PER A TU!.

 • Del 7 de març al 27 de juny, tots els dijous de 18h a 20h
 • Centre de Trinijove de Baró de Viver (C/ Tucumán, 21).

⏩⏺⏪ ESCOLTA EL PODCAST FORMATIU DE TRINIJOVE ⏩⏺⏪

L’OBRA ‘SALIR DEL POZO’ DE LA ONG T’ACOMPANYEM

‘SALIR DEL POZO’ es el título de la obra teatral social y terapéutica representada por T’acompanyem, una ONG que, como nos contó su coordinador, Isidro G. de Tena, forma, empodera e inserta socialmente y laboralmente a personas muy diversas que están en paro.

T’acompanyem, que tan buena labor hace en Barcelona y la periferia, aparece en el espectáculo ‘Salir del pozo, protagonizado por actores en situación de paro que encarnan con mucha autenticidad a una familia obrera con problemas laborales que repercuten en el núcleo familiar y emocional. Esta representación teatral que tuvo lugar el pasado 2 de marzo en el Centro Cívico Can Clarina Cultural nos recomendó Isidro, que está muy contento del efecto terapéutico que está teniendo la obra y de los varios sitios donde ya se ha escenificado.

⏩⏺⏪ DISPONIBLE EL PODCAST ⏩⏺⏪

PROGRAMACIÓ HABITUAL 2018-19 carregada d’inclusió, diversitat, actualitat, cultura i esports!

CALAIX DE LLIBRES:

El passat 11 de febrer, Violant Muñoz obria Calaix de Llibres entrevistant a Fernando J. Muñez, autor del llibre la ‘La Cocinera de Castamar’ que ha estat publicat per Planeta. Amb Jordi Burgués fèiem la ressenya de ‘Una mujer sin pasado’ d’Anna Ekberg i publicat per Maeva. A la secció de ‘Libros que ayudan’ vam descobrir l’obra ‘Kintsugui. El arte de la resiliencia’ de Céline Santini i publicada per Cúpula. El nostre col·laborador, Jesús Vera, ens portava el videobook de ‘La última Sibila’ de Isabel Abenia i publicat per Ediciones B.   

⏩⏺⏪ ESCOLTA EL PODCAST 11 FEBRER ⏩⏺⏪

Una altra setmana més tornàvem a obrir el Calaix de llibres i ho fèiem el 18 de febrer conversant amb Eugenio Asensio, autor de ‘Las zonas frías del sol’ que ha publicat Amarante. Jordi Burgués va escollir la novel·la ‘Annabelle’ de Lina Bengtsdotter i publicada per Planeta per fer la ressenya literària. A la secció que tant ens agrada de ‘Libros que ayudan’ vam parlar de ‘Hijos que callan, gestos que hablan’ de Susana Fuster i publicat per Espasa. I el videobook del 18 de febrer, Jesús Vera va dedicar-lo a ‘El Largo invierno del corazón’ de Manuel Pérez Recio.    

⏩⏺⏪ ESCOLTA EL PODCAST 18 FEBRER ⏩⏺⏪

Calaix de llibres posava punt i final al mes de febrer coneixent la novel·la ‘El viaje de las mujeres’ de Elena Garcia Quevedo i publicada per Luciérnaga, i de la mà de la nostra companya Violant Muñoz.

La ressenya del passat 25 de febrer la feia Jordi Burgués sobre el llibre ‘Lo que callan los muertos’ de Ana Lena Rivera i publicat per Maeva Noir, que és també Premi Torrente Ballester. A ‘Libros que ayudan’ vam posar veu a l’entrevista que Víctor Manuel Cabanillas ens va fer arribar per la seva obra ‘Morir hoy: la muerte desterrada’ i publicada per Desclée de Brouwer. No va faltar tampoc el videobook de Jesús Vera, aquest cop dedicat a ‘Daerunhälm libro y conspiración’ de Alejandro Yuste.   

⏩⏺⏪ ESCOLTA EL PODCAST 25 FEBRER ⏩⏺⏪

Presentació: Violant Muñoz / Col·laboracions: Jordi Burgués i Jesús Vera

Emissió: Dilluns, de 10h a 11h, a excepció del 1r dilluns de mes

ESPAI DE SALUT:

A l’Espai de Salut de Ràdio Trinijove vam parlar el passat 25 de febrer del càncer, especialment del programa de cribratge d’alguns càncers (el de mama, còlon, coll d’úter i pròstata) que poden ser detectats i tractats abans que causin símptomes. Les accions encaminades a la detecció del càncer es coneixen com a cribratge.

D’aquesta qüestió tan important per crear consciència ens en va parlar la Dra. Cristina de Prado del CAP Casernes del Districte de Sant Andreu de Palomar.

⏩⏺⏪ ESCOLTA EL PODCAST 25 FEBRER ⏩⏺⏪

Presentació: Cristina de Prado / Col·laboració: Equip de metges del CAP Casernes de Sant Andreu

Emissió: El tercer dilluns de cada mes a la 13h

ESPAI OBERT:

Conceptes com el feminisme inclusiu, la discriminació múltiple, els microracismes i estereotips i la integració són els que vam abordar i desgranar en l’Espai Obert del passat 11 de febrer amb Jéssica Sala, activista antiracista per la lluita de la integració cultural i la inclusió, membre de l’Associació Guineocatalana Bisila, advocada i veïna de La Marina (Zona Franca).

Segons Jessica Sala, «el barri actua com a primera acollida, és per això que hem de treballar des de la participació perquè, d’una banda, els residents i les entitats de tota la vida puguin cedir poder i, d’altra banda, els migrants racialitzats puguin participar en els assumptes socials i així caminar junts cap a la integració». Amb comentaris com aquest és amb el que ens quedem del darrer Espai Obert.

⏩⏺⏪ ESCOLTA EL PODCAST 11 FEBRER ⏩⏺⏪

AMB LA CIUTAT ALS PEUS:

Al programa Amb la Ciutat als Peus vam estrenar el mes de febrer recordant la figura del músic i compositor novaiorquès Lou Reed i vam escoltar la seva obra més intima i personal, amb cançons com Conney Island Baby, I’m sick of you o Junior Dad.

Al programa corresponent al 25 de febrer vam gaudir de la presència de Mercedes de Jesús actriu i productora; Miriam de Val, productora; i Natalie Grace, cantant i actriu, que ens van parlar del teatre de dones, fet per dones i ens van explicar els seus projectes amb la companyia Akelarre.

⏩⏺⏪ ESCOLTA ELS SEUS PODCAST DE FEBRER ⏩⏺⏪

Presentació: Olga Escribano i Tristán Cardona

Emissió: Dilluns de 17h a 18h

INCLOU-ME:

El primer dilluns de febrer donant veu a un servei de salut mental situat al districte de Sant Andreu. Es tracta d’un Recurs Ambulatori Sociosanitari, Integral, Mixt, Polivalent, Multidisciplinari, Psicobiosocial, Integrat, Complet i Continuat, en PSIQUIATRIA COMUNITÀRIA. Miriam Valldeperes, responsable de les relacions externes i institucionals del projecte, ens explicava l’atenció integral en psiquiatria i psicologia clínica que ofereixen a tot tipus de demanda de salut mental, a tot tipus de persones, sexe, raça, edat, situació, patologia, pertinença i necessitat. El 4 de febrer també recordàvem els dos espais radiofònics estrenats recentment associats a la Fundació Trinijove, un sobre el Programa d’ocupació Làbora i l’altre de l’Escola de Futbol Inclusiu del projecte Mediació Futbol de casa nostra.  

⏩⏺⏪ ESCOLTA EL PODCAST DEL 4 FEBRER ⏩⏺⏪

La col·laboradora Aura Tomàs ens visitava, com sempre, el tercer dilluns mes, 18 de febrer, per portar-nos la seva mirada oberta i diversa al món!. L’Aura va convidar a la seva secció a en Joan Turu, un il·lustrador que, com ell mateix diu, concep el dibuix com una eina i una necessitat d’expressió. Qui s’amaga darrere de les seves il.lustracions? L’Aura ens ho va descobrir!. Ambdós comparteixen la mateixa passió per la il·lustració i plegats van compartir diferents punts de vista sobre l’art de dibuixar, a més d’altres disciplines artístiques (l’escriptura, el teatre i la música). L’Aura i en Joan, que tenien moltes ganes de conèixer-se, van intercanviar percepcions i experiències d’allò més enriquidores.

⏩⏺⏪ ESCOLTA EL PODCAST DEL 18 FEBRER ⏩⏺⏪

Presentació: Gemma Hermoso i Cristina Paniello

Emissió: 1r i 3r dilluns de mes, de 18h a 20h

EL MONO LOCO:

La negativitat i el pessimisme no tenen cabuda a El Mono Loco, un espai que conté grans dosis d’incoherència, insensatesa, bogeria, humor i excés de positivisme. Tots els ingredients necessaris per fer-nos-ho passar la mar de bé amb l’actualitat del dia, converses interessants, la música més potent i sobretot amb l’humor tan característic dels nostres companys.

El darrer dilluns 25 de febrer vam fer poesia , com no podia ser d’altra forma, en clau humorística de la mà d’en Martín, un jove poeta argentí.

⏩⏺⏪ ESCOLTA EL PODCAST DEL 11 FEBRER ⏩⏺⏪

Emissió: 2n i 4rt dilluns de mes, de 18h a 19h

CHISPA FLAMENCA:

La Chispa Flamenca la escuchamos todos los martes por la mañana de la mano de María Rosa Villén. El pasado 5 de febrero conocíamos más y mejor al artista Manuel, conocido con el apodo El Lagareño.

⏩⏺⏪ ESCUCHA EL PODCAST DEL 5 FEBRERO ⏩⏺⏪

En una ventana musical abierta se ha convertido la Chispa Flamenca para dar a conocer a nuevos músicos, como es el caso de Marc Dantuvi, músico y cantante de rumba catalana, género que comparte semejanzas con la rumba andaluza.

⏩⏺⏪ ESCUCHA EL PODCAST DEL 12 FEBRERO ⏩⏺⏪

A una gran cantaora descubrimos en el programa del 19 de febrero, se trata de Luísa Múñoz, conocida como La Gitana.

⏩⏺⏪ ESCUCHA EL PODCAST DEL 19 FEBRERO ⏩⏺⏪

Y ya la última Chispa Flamenca del mes de febrero la pusimos con los hermanos Olaya, que son unos artistazos.

⏩⏺⏪ ESCUCHA EL PODCAST DEL 26 FEBRERO ⏩⏺⏪

En todos los programas siempre hemos aprovechado para hacer difusión de la tienda de trajes ‘Flamenco Shopping’, de la Escuela de baile ‘La Tani’, de la Escuela de guitarra Joaquín Herrera, del Museo de Rocío Jurado en Chipiona y de la Casa Cultural Manuel de Falla con motivo del Día de Andalucía.

Presentación: María Rosa Villén

Emisión: Martes de 11h a 12h

ENCOMANA EL CATALÀ:

La llengua i la cultura catalana és la gran protagonista del magazine d’Encomana el Català, que ens va sorprendre gratament a principis de febrer al descobrir a Àlex Rovira, jove compositor, pianista i cantant, que ens va presentar el projecte de piano en el que està treballant en aquests moments. És un diamant en brut!. Amb el seu gran talent sent tan jove li espera un futur musical prometedor!.  

⏩⏺⏪ ESCOLTA EL PODCAST DEL 5 FEBRER ⏩⏺⏪

Guillem Garcia va seguir encomanant el passat 12 de febrer la cultura popular de la mà d’Adrià Ardite, membre de la colla Jove de Barcelona, amb motiu de l’inici de la temporada castellera a Catalunya. L’ocasió va servir, sens dubte, per difondre la cultura castellera al nostre país i concretament la Jove de Barcelona, la colla més jove de Barcelona.

⏩⏺⏪ ESCOLTA EL PODCAST DEL 12 FEBRER ⏩⏺⏪

Segur que més un de vosaltres és un gran aficionat dels Lax’n Busto!. A Encomana el Català en som també molt fans!. És per això que el dimarts 19 de febrer vam fer un repàs per les diferents cançons del nou disc del grup de rock català i les diverses veus que s’hi escolten!.  

⏩⏺⏪ ESCOLTA EL PODCAST DEL 19 FEBRER ⏩⏺⏪

El músic Roger Andorrà, que vam conèixer l’última setmana de febrer, ens va demostrar que és possible fusionar amb èxit la música electrònica i l’instrument de la gralla, conegut en el món casteller i sardanista.Electrogralla’ és el nom del seu innovador projecte musical, del que segur que en sentirem a parlar molt més en el futur. Quedeu-vos amb el nom!.

⏩⏺⏪ ESCOLTA EL PODCAST DEL 26 FEBRER ⏩⏺⏪

Presentació: Guillem Garcia

Emissió: Dimarts de 16.30h a 18h

CULTURALIA:

El mes de febrer començàvem Culturalia entrevistant a Elies Barberà, autor de la revisió de ‘Les transformacions’ de Johannes Eyckermann i publicada per Lapislatzuli editorial.

Ens vam posar al dia de l’actualitat tecnològica i de la blogosfera amb Dani Martín. Teresa José Creus, la nostra experta en novel·la negra, ens va fer la ressenya literària de ‘Tres minutos de color’ de Pere Cervantes i publicat per Alevés editorial. A més de la literatura també va haver-hi lloc, com és habitual, pel teatre i la música. D’una banda, vam presentar la nova obra del Teatre Lliure, ‘Davant de la jubilació’. I d’altra banda, vam conèixer de primera mà la música de Portobello i la seva nova proposta, ‘L’ull de la tempesta’. A la secció de misteris, Rocío Requejo ens va portar els horòscops de febrer. El nostre company Jesús Vera ens portava, en canvi, el videobook de la setmana, ‘La última Sibila’ d’Isabel Abenia i publicat per Ediciones B. Acabàvem el primer Culturalia de mes viatjant fins a La Alberca (Serra de França) de la mà de Jordi Burgués.

Amb l’escriptor Eugenio Asensio vam parlar el 12 de febrer amb motiu de la seva obra, ‘Las zonas frías del sol’, publicada per l’Editorial Amarante, Com sempre en Dani Martín ens va portar les novetats del sector tecnològic, presentant-nos uns robots amb els que els més petits de la casa podran iniciar-se en el món de la robòtica i dels que segur que aprendran molt. La novel·la negra triada per Teresa José Creus per fer la ressenya va ser ‘Una mujer sin pasado’ d’Anna Ekberg. La cultura teatral sempre té un paper important a Culturalia. El passat 12 de febrer vam destacar la nova proposta del Tarantana, ‘Després de tu’. Sempre prenem nota de les recomanacions terapèutiques de la nostra companya Ana María Ochoa, que concretament aquell dimarts ens parlava dels missatges dels nostres avantpassats i de la nostra missió a la vida. Meravellats ens vam quedar amb el videobook ‘El largo invierno del corazón’ de Manuel Pérez Recio que ens va portar Jesús Vera. Viatjar és cultura, això ho sap molt bé Jordi Burgués, amb qui vam anar a Dublín, la capital d’irlanda.      

⏩⏺⏪ ESCOLTA EL PODCAST DEL 12 FEBRER ⏩⏺⏪

Violant Muñoz i el seu equip sempre ens acosten la cultura, en totes les seves vessants. Com és ja habitual, sempre ho fa descobrint-nos un/a autor/a i la seva obra. El 19 de febrer va ser el torn d’Elisabeth Bowman i el seu llibre ‘Bon Vivent’ (Publicat per Titania). A la blogosfera i a les noves tecnologies ens vam endinsar amb Dani Martín, que aquell dimarts ens va parlar curiosament de ‘Eolos,’ Déu del vent. Teresa José Creus ens va tornar a portar una nova novel·la misteriosa i excitant, ‘Tiempo de ratas’ de Marc Moreno i publicada per l’Editorial Milenio. El punt teatral de Culturalia va venir marcat per l’Akelarre, concretament amb l’espectacle ‘The Feliuettes’ al Teatre Maldà. No parem de fer descobertes culturals en aquest programa, com la descoberta musical de Le Croupier. Molt recomanable la seva música, com també ho és el videobook presentat per Jesús Vera, ‘Daerunhälm libro y conspiración’ de Alejandro Yuste. I amb ganes de viatjar anàvem fins al llac Como (Itàlia) de la mà de Viajeros Callejeros.  

⏩⏺⏪ ESCOLTA EL PODCAST DEL 19 FEBRER ⏩⏺⏪

‘La culpa es tuya’ és el títol del darrer llibre de Sebastián Palomo Danko, que ha estat publicat pel segell Martínez Roca del Grupo Planeta. Si us diem que en un futur no ens farà faltar anar a recollir paquets a les oficines de correus o a les oficines d’empresa de repartiment, com us quedeu? Dani Martín ens parlava el passat 26 de febrer de bústies intel·ligents, sí, heu llegit bé!. Bústies de tecnologia punta i intel·ligents que ens aportaran comoditat i immediatesa, evitant així desplaçaments i pèrdues de temps. A la secció de gènere negre, Teresa José Creus ens porta ‘Sangre entre la hierba’, publicat per Maeva Noir i escrit per Maribel Medina. Seguirem en clau misteriosa a Culturalia, ara de la mà de Fran Recio que ens porta nous misteris a la seva secció. Què important és aturar-se i connectar amb un mateix!. Això és el que ens proposa setmanalment a la seva secció de teràpies Ana María Ochoa, que va fer especial èmfasi en els límits que totes persones tenim i en la millor forma per saber estimar i ser feliç. Precisament en homenatge al Dia d’Andalusia celebrat el darrer febrer, Jesus Vera va voler fer el seu videobook de l’obra ‘Andalucía improvisada’ de Moncho Borrajo i publicada per Jákara Ediciones. Vam acabar repetint el destí de viatge amb el que comencàvem Culturalia al mes de febrer. Vam anar amb Jordi Burgués a Mogarraz, a la Serra de França salmantina.

⏩⏺⏪ ESCOLTA TOTS ELS SEUS PODCAST! ⏩⏺⏪

Presentació: Violant Muñoz / Col·laboracions: Equip de mediàtics

Emissió: Dimarts de 18h a 20h

FRECUENCIA I-VAGINARIA:

La diversidad, la identidad, el género, la transexualidad y sobre todo la felicidad de ser uno mismo son los conceptos sobre los que gira Frecuencia I-Vaginaria, que arrancaba el primer programa de febrero centrándose en la mutilación genital femenina. Sara Giol, fisioterapeuta del suelo pélvico y fisiosexóloga, y Alicia de Benito, experta en el tratamiento hormonal, analizaron con Tina Recio cómo esta práctica, que consideramos salvaje, afecta a la salud y a los derechos humanos. Lamentablemente las mujeres transexuales també padecen las consecuencias de las malas praxis efectuadas con la vaginoplastia. Así las remarcaron nuestras compañeras.

⏩⏺⏪ ESCUCHA EL PODCAST DEL 6 FEBRERO ⏩⏺⏪

Con una invitada de lujo, Ana de Lucía Ruíz, máxima representante de la plataforma cívica ‘LGTBI Barcelona Com Tu’, continuamos el 20 de febrero en Frecuencia I-Vaginaria.

Ana de Lucía compartió con nosotros/as las propuestas previstas que tiene para las próximas elecciones municipales de Barcelona. Después de conversar con ella nos queda claro que su plataforma, que se está gestando en las redes sociales y las calles, será una auténtica revolución social.

⏩⏺⏪ ESCUCHA EL PODCAST DEL 13 FEBRERO ⏩⏺⏪

Sobre el feminismo y el empoderamiento y la visibilidad de la mujer, entre otras cuestiones, debatimos con Pilar Pelégrin y María José Pérez de la Asociación Sí Dona de Sant Andreu de Llavaneres, de la que aprovechamos para conocer su gran labor social.  

⏩⏺⏪ ESCUCHA EL PODCAST DEL 20 FEBRERO ⏩⏺⏪

En el último programa de febrero entrevistamos a Silvia Sicore, profesional que vive con intensidad y activismo su tránsito de género. Sicore nos definía, desde ‘una óptica personal y subjetiva, ‘El sentido de la vida’, además de recordar con nosotros/as su paso por el programa de televisión ‘Chester’, presentado por Risto Mejide.  

⏩⏺⏪ ESCUCHA EL PODCAST DEL 27 FEBRERO ⏩⏺⏪

Presentación: Tina Recio / Colaboraciones: Sara Giol y Alicia de Benito

Emisión: Miércoles de 11:30h a 12:30h

SIBÈRIA:

La curiositat ha estat el factor principal que ha motivat al nostre convidat, Sergi Vega, a viatjar arreu del món durant quasi 30 anys!. El dimecres 7 de febrer vam viatjar amb ell fins a Buthan, un dels seus destins preferits que ha visitat ja 9 vegades!.

De la geografia, la cultura, les persones i els grans tresors de Buthan, sobretot de la zona oriental, ens en va parlar en Sergi, que ens va transportar literament fins a aquest lloc tan apassionant com desconegut!.

⏩⏺⏪ ESCOLTA EL PODCAST DEL 7 FEBRER 2019 ⏩⏺⏪

Amb en Sergi Vega però també amb la nostra viatgera intrèpida, Emília Roselló, ens vam posar calçat còmode i la motxilla a les esquenes per conèixer i aprendre d’immensos, fascinants i desconeguts indrets, com acabem de dir, com podria ser Mèxic, el destí elegit en el Sibèria del dimecres 20 de febrer. Amb l’Emília vam anar fins a Yucatán, tot destacant Cancún, la Isla Mujeres i el recinte arqueològic maya de Chichen Itzá, entre altres llocs. Amb el nostre tècnic de so, Kikus Flórez, un enamorat del país mexicà, vam conèixer racons tan emblemàtics, històrics i culturals (piràmides del Sol i la Lluna, Teotihuacan; i Chapultepec, una de les ciutats amb més museus del món) com colorits i alegres, com és Xochimilco, conegut com la Venècia mexicana.  

⏩⏺⏪ ESCOLTA EL PODCAST DEL 20 FEBRER 2019 ⏩⏺⏪

Grans reflexions i aprenentatges n’extreuen l’Emília i en Kikus de Mèxic, com també d’altres racons completament diferents i més propers a casa nostra. A l’últim programa de mes, l’Emília ens va transportar a través de les ones a la illa de Lanzarote. Tot i que a priori podem pensar que allà només hi ha sol, platja, xiringuitos i molta calma, hi ha moltes coses que desconeixem. És per això, que a través de l’Emília vam conèixer la gran història i cultura que amaga l’illa, a més de la bonica gent que hi viu, la rica gastronomia que té i el bon feeling que, en general, s’hi respira.

⏩⏺⏪ ESCOLTA EL PODCAST DEL 27 FEBRER 2019 ⏩⏺⏪

Presentació: Emília Roselló

Emissió: Dimecres d’13h a 13.30h

LA VIDA ES OCIO:

¡Nuestros compañeros de La vida es ocio ya tenían ganas de hacer un especial sobre el Festival Eurovisión!. El día elegido para hacerlo fue el miércoles 20 de febrero y de la mano de Roberto Parodi, un gran entendido y fan de este festival.

⏩⏺⏪ ESCUCHA EL PODCAST DEL 20 FEBRERO 2019 ⏩⏺⏪

Durante 2 horas repasamos la historia y la evolución de este evento y fenómeno social y musical que no deja a nadie indiferente. Entre las tantísimas canciones que nombramos y escuchamos, Roberto hizo especial hincapié en los temas ‘Diva’ de Dana International, ‘Aba’ de Waterloo y ‘Rise like a phoenix’ de Conchita Wurst.

VIDEOCLIP: ‘Rise like a phoenix’ de Conchita Wurst

Algunos/as oyentes se animaron a llamar en directo al programa para dar su opinión de Eurovisión y de lo que representa para ellos/ellas.

Además de Eurovisión, nuestros compañeros trataron otras cuestiones de interés, como las terapias naturales (Reiki y limpieza de chakras) que nos trae Bea Soria y la sección de ‘Las 1.0001 curiosidades de Barcelona’, que tanta buena respuesta está teniendo entre los oyentes.

⏩⏺⏪ ESCUCHA EL PODCAST DEL 6 FEBRERO 2019 ⏩⏺⏪

⏩⏺⏪ ESCUCHA EL PODCAST DEL 13 FEBRERO 2019 ⏩⏺⏪  

Presentación y colaboradores: José María Izquierdo, Miki Gay, Roberto Parodi y Bea Soria.

Emisión: Miércoles de 17h a 19h, a excepción del último de mes

FUTBOL INCLUSIU:

El futbol social de la Fundació Privada Trinijove entra de ple a l’estudi de Ràdio Trinijove els últims dimecres de mes a les 17.30h!.

Coincidint que estem quasi ja a la meitat de la Lliga d’El Consell, en la que 9 dels 11 equips de futbol la fundació hi participen, vam parlar d’aquesta competició esportiva el 27 de febrer amb Paco Bergillos i Alba López, responsables i coordinadors de l’Escola de futbol inclusiu de Mediació Futbol de Trinijove. No vam voler aturar-nos en els resultats, tot i ser força bons, sinó en els valors i hàbits saludables que estan treballant els/les jugadors/es de totes les categories amb l’ajuda de l’staff tècnic.

En primera persona vam escoltar les experiències esportives i sobretot personals de l’Èric i a l’Amador, dos dels jugadors del CADET A, que són un exemple a seguir, segons Paco Bergillos, per la seva capacitat de treball i sacrifici, pel seu bon comportament dins i fora de la pista i per la seva gran generositat!. Dos diamants en brut, amb unes grans potencialitats físiques, que treballen dur per sentir-se realitzats esportivament i personalment, ajudar als seus companys i passar-s’ho pipa!.

⏩⏺⏪ ESCOLTA EL PODCAST DEL 27 FEBRER 2019 ⏩⏺⏪

Presentació: Cristina Paniello / Col·laboradors: Paco Bergillos, Alba López i jugadors/es de Trinijove

Emissió: Últim dimecres de mes a les 17.30h

El darrer mes de febrer, la nostra companya Alicia Santacruz d’ESPEJO REFRANERO ha tornat a compartir amb els oients curiositats històriques, aforismes, etimologies de les paraules, llegendes o mitologia, invents, tradicions populars, així com també  orígens de festivitats, endevinalles i embarbussaments i refranys per poder aprendre de forma amena i divertida.

Presentació: Alicia Santacruz

Emissió: Dimecres de 19h a 20h, a excepció del primer de mes

DESCUBRIÉNDONOS:

Com trobàvem a faltar al nostre estudi el Pis Terapèutic d’Inserció de la Trinitat Vella!. Com trobàvem a faltar les seves reflexions i opinions sobre qüestions socials i d’interès que aborden mensualment al seu espai, Descubriéndonos. En aquest espai els usuaris del Pis Terapèutic es descobreixen a sí mateixos, expressant sense por els seus pensaments i sentiments. El primer dimecres de mes, 6 de febrer, vam retrobar-nos amb els professionals del Pis Terapèutic del barri i amb els seus usuaris, que van parlar principalment dels serveis públics que disposem a la ciutat de Barcelona i al barri de la Trinitat Vella.

⏩⏺⏪ ESCOLTA EL PODCAST DEL 6 FEBRER 2019 ⏩⏺⏪

Presentació: Martí Gamarra i Judit Deprez

Emissió: Primer dimecres de mes de 19h a 20h

AIRE DE CULTURA:

Més aires de cultura ens va portar l’Alice Bernoville, la nostra alumna francesa en pràctiques, al darrer mes de febrer!.

L’Alice va començar el seu primer programa de mes fent-nos un seguit de recomanacions culturals sobre films, sèries de TV, llibres, espectacles teatrals i músiques del territori espanyol i català però també del seu país, França. Quines van ser aquestes recomanacions?

CINEMA:

 • ‘Amélie Poulain’ (2001), pel·lícula francesa molt famosa de Jean-Pierre Jeunet que va guanyar 25 premis com a millor pel·lícula, entre altres títols.
 • ‘El Laberinto del Fauno’ (2006), pel·lícula espanyola de Guillermo del Toro que va obtenir 3 Òscars.

TRAILER ‘EL LABERINTO DEL FAUNO’

TELEVISIÓ:

 • ‘Un paso adelante’ (2002), sèrie espanyola que als més joves ens va contagiar les ganes de ballar!.
 • ‘Versailles’ (2015), sèrie francesa que explica l’història del castell de Versailles.

TEATRE:

 • ‘El enfermo imaginario’, última obra dramàtica de Molière, un dels més importants comediants i dramaturgs francesos del segle XVII.

MÚSICA:

 • ‘La Macarena’ (1993), del duet espanyol ‘Los del Río’
 • ‘Pas de Boggie Woogie’ (1976) de Eddy Mitchell.

LLIBRES:

 • ‘Le Petit Prince’ (1943) d’Antoine de St. Exupéry. En 361 idiomes s’ha traduït aquesta obra, també en espanyol (traduïda com ‘El Principito’).
 • ‘El Lazarillo de Tormes’: les edicions més antigues d’aquesta novel·la espanyola anònima daten de 1554.  

A més d’aquestes recomanacions de les que hem de prendre nota, també ens va proposar estrenes cinematogràfiques, teatrals i musicals de nivell: els films d‘El Candidato’ i ‘Alita Battle Angel’, l’espectacle ‘Hits’ del grup català El Tricicle i el concert de ‘Bernhoft & the Fashion Bruises’, entre altres.  

⏩⏺⏪ ESCOLTA EL PODCAST DEL 7 FEBRER 2019 ⏩⏺⏪

Un nou espai d’Aire de Cultura ens va portar l’Alice a mitjans de febrer amb noves recomanacions culturals espanyoles, catalanes i franceses:

CINEMA:

 • ‘Un largo domingo de Noviazgo’ (2001), pel·lícula francesa molt famosa de Jean-Pierre Jeunet.
 • ‘1492: La conquista del paraíso’ (1992) de Ridley Scott. Estrena cinematogràfica amb motiu dels 500 anys de la primera expedició feta a Amèrica per Cristóbal Colón.

TELEVISIÓ:

 • ‘La Casa de las Flores’ (2018), sèrie mexicana de Manolo Caro.
 • ‘Fais pas ci, fais pas ça’ (2007), sèrie francesa que ha arribat a les 9 temporades i que ha estat creada per Anne Giafferi i Thierry Bizot.

TEATRE:

 • ‘Arsène Lupin’ (1908) de Francis de Croisset i Maurice Leblanc.
 • ‘La vida es sueño’ (1635) de Pedro Calderón de la Barca. La libertad del ser humano para crear y decidir su propia vida es el tema central de la obra.

MÚSICA:

 • ‘Duele el corazón’ (2016) de Enrique Iglesias
 • ‘Ta fête’ (2013)

LLIBRES:

 • ‘La controversia de Valladolid’ (1992) de Jean-Claude Carrière
 • ‘Sabor a chocolate’ (2011) de José Carlos Carmona

L’Alice va acabar el seu espai radiofònic avançant-nos algunes de les pròximes estrenes culturals que podem gaudir: els films ‘Destroyer. Una mujer herida’ i ‘Una cuestión de género’, l’obra teatral ‘Ben-Hur’, el concert de Maldita Nerea’ i l’exposició artística ‘Tintín y la luna’, entre altres.  

⏩⏺⏪ ESCOLTA EL PODCAST DEL 21 FEBRER 2019 ⏩⏺⏪

Presentació: Alice Bernoville

Emissió: 1r i 3r dijous de mes, d’11h a 12h

DIARIO DE ALICE:

Estem enganxats i emocionats a l’història que ens narra en primera persona l’Alice Bernoville, la nostra alumna francesa en pràctiques, sobre la seva estada personal i formativa a Barcelona i a la Fundació Trinijove. Un diari personal en format radiofònic per compartir i fer partícep a l’oient d’una experiència única i irrepetible, tal i com la pròpia jove assegura!.

En el primer capítol del diari, l’Alice ens transmet els nervis i les emocions que va sentir abans i durant el viatge amb avió, així com les seves primeres impressions a l’arribar a Barcelona i al conèixer-la millor. Tot i que està encara en un procés lògic d’adaptació, la jove ja ha visitat llocs emblemàtics i preciosos de la nostra ciutat: Sagrada Família, La Boqueria, Arc de Triomf, Bunkers del Carmel, Aquarium, entre altres.

⏩⏺⏪ ESCOLTA EL 1r EPISODI ⏩⏺⏪

Presentació: Alice Bernoville

Emissió: Últim dijous de mes, d’11h a 12h

CONNECTANT AMB LES FAMÍLIES

Ràdio Trinijove fa d’altaveu radiofònic i social de diversos projectes Trinijove, entre ells el del Servei d’Orientació i Acompanyament Familiar (SOAF). El primer dijous de mes, 7 de febrer, les tècniques del servei, Lluïsa Berrozpe i Vaia Zata, van tornar a la ràdio, aquest cop per exposar sobre la taula qüestions rellevants a nivell familiar: Com es viuen les malalties dins de l’entorn familiar?, Com podem explicar als nostres infants la mort d’un familiar?. Aquestes qüestions, entre altres, són les que van formular i abordar en directe les nostres companyes.

⏩⏺⏪ ESCOLTA EL PODCAST 7 FEBRER ⏩⏺⏪

BCN M’ESBORRONA/JARDÍN DE LAS DELICIAS:

Del gran viaje del famoso naturalista Charles Darwin a bordo del barco Beagle nos hablaron nuestros compañeros de Barcelona m’esborrona el jueves 7 de febrero, que destacaron las mayores aventuras y curiosidades de la figura fascinante de Darwin. También conocimos a la cantante Raquel Lua, que forma parte del proyecto Cabal Musical, que nos quiso presentar su álbum, ‘Ruegos y demás’.  

⏩⏺⏪ ESCUCHA EL PODCAST DEL 7 FEBRERO ⏩⏺⏪

Nuestros compañeros de Barcelona m’esborrona y también de El Jardín de las Delicias pusieron sobre la mesa una de las prácticas sexuales más comunes y que, aún hoy en día, es tabú: la masturbación y la autosexualidad.

Empezamos programa de febrero con la sección «A media luz con Maribel» para luego dar un paseo a través de la historia sobre el enfoque de la masturbación. Después, la Dra. Amor, Irene García, nos dió buena cuenta de sus conocimientos y experiencias. Relatamos los beneficios y las curiosidades alrededor de la masturbación. Y finalizamos con literatura y filmografía sobre el tema en cuestión.

⏩⏺⏪ ESCUCHA EL PODCAST DE FEBRERO ⏩⏺⏪

Presentación y/o colaboraciones: Toni Cobos, Marta Flórez, Quicus Flórez, Maribel Callejas e Irene Garcia.   

Emisión: 1r jueves de mes de 16h a 18h   

DIVERSITATS:

Muy cercana, espontánea, alegre y con mucho sentido del humor es la Drag Xenon, actriz, cantante, monologuista y presentadora, que visitó el 7 de febrero los estudios de Radio Trinijove y el magazine Diversitats para presentarnos su espectáculo ‘Diario de una gorda’, producido por Locamente, además de hablarnos de su carrera artística.

⏩⏺⏪ ESCUCHA PODCAST 7 FEBRERO ⏩⏺⏪

Con más invitados diversos seguimos el 14 de febrero con David Mateo, interventor social y politólogo, que nos presentó su trabajo final de máster ‘Los hombres gais también se hacen mayores. Propuesta de intervención psicosocial preventiva con hombres seniors gais’, con interesantes conclusiones y propuestas específicas para este sector de la población.

⏩⏺⏪ ESCUCHA PODCAST 14 FEBRERO ⏩⏺⏪

Y acabamos el último Diversitats de febrero con Raquel Sebastián de Trabajando en Positivo, que nos explicó emocionada lo bien que había ido el V Encuentro de Empresas Responsables con el VIH y el sida en España, celebrado el 28 de febrero. También contamos con János Martényi y Emerson Silva, del Festival de Barcelona Spring Break, que nos hablaron de las fiestas fetish y de la elección del nuevo Míster Fetish.

⏩⏺⏪ ESCUCHA PODCAST 28 FEBRERO ⏩⏺⏪

Presentación: Toni Ponce, Enrique Llacer, Jose Boisgontier y Tina Recio.

Emisión: Jueves de 18h a 20h

FEM UN CAFÈ:

Todos los viernes, de 10h a 12h, Paco Orozco y todo su equipo nos esperan para intentar ver el lado positivo de la vida en Fem un cafè de Ràdio Trinijove.

¡Durante el mes de febrero hemos tenido el placer de contar con unos invitados, con los que hemos disfrutado y aprendido mucho!.

En clave cinematogràfica y con el director de cine, Marc Fàbregas, tomamos un café el 1 de febrero. Con él charlamos de sus últimos estrenos de ‘A tribute to’, un ciclo de cortos que ha dedicado al cine de terror y que están disponibles en su página web y Youtube.

⏩⏺⏪ ESCUCHA PODCAST 1 FEBRERO ⏩⏺⏪

La escritora Maribel Medina se acercó a los micrófonos de Fem un cafè el 8 de febrero para hablarnos de ‘Sangre en la hierba’, su última publicación en la que la trata de blancas y la prostitución son las protagonistas y con la que cierra una trilogía de relatos vividos por la forense, llamada Laura Terraux, y el agente de la Interpol, Thomas Connors.

⏩⏺⏪ ESCUCHA PODCAST 8 FEBRERO ⏩⏺⏪

Con música y mucha alegría empezamos programa el 15 de febrero, nuestros estudios el cantante Javiche que nos alegró la mañana  con su nuevo trabajo musical, ‘Giro hacia tí’. También conversamos con la escritora María Lorente Becerra de su primer libro de poesía ‘Es magia lo que ves’, en la que la sensibilidad se palpa desde el primer momento.

⏩⏺⏪ ESCUCHA PODCAST 15 FEBRERO ⏩⏺⏪

Grandes invitados y mejores amigos han visitado Fem un cafè, como es el caso del escritor Carlos Villarrubia, del que aprendimos mucho de su sensibilidad y buena oratoria, y del artista Paco Candela, que nos presentó su último disco ‘Mi mundo’.

Gran cariño de nuestros oyentes recibió el 22 de febrero nuestro amigo Paco, que nos ha sorprendido a todos con este nuevo trabajo.

⏩⏺⏪ ESCUCHA PODCAST 22 FEBRERO ⏩⏺⏪

Fem un cafè no sería lo mismo, sin duda alguna, sin sus queridos colaboradores y sus aportaciones:

En ‘Las cosas de don Pruden’, nuestro amigo Prudencio Exojo nos habla de todo lo relacionado con la actualidad y la economía de una forma simple y fácil de entender.

‘La cueva mágica’ es la sección en la que El Mago Félix hace las predicciones para el fin de semana y nos pronostica los ganadores de los partidos del fin de semana.

Sexo y lo que surja’ es el especial sobre sexualidad conducido por Nena Atada, que habla abiertamente y sin tapujos del sexo, sin caer en la vulgaridad y la soez.

‘Corazones de hojalata’ es nuestro espacio dedicado a la prensa rosa de la mano de Lourdes Solano.

¡Fem un cafè lo forman 120 minutos en el que el buen humor y las noticias agradables son las protagonistas¡

Presentado por Paco Orozco / Colaboración: Prudencio Exojo, Lourdes Solano, Mª Rosa Villén, Mago Félix y Juan Juárez.

Emisión: Viernes de 10h a 12h

ADELANTE:

Los viernes son el mejor día para activarnos y encarar el fin de semana con una sonrisa y siempre ‘palante’. Y a nosotros nos encanta hacerlo con el magazine Adelante.

Jake Bon Matí y Andrés López nos han traído toda la actualidad y la agenda sociocultural de febrero, aparte de las novedades referidas a los ámbitos de las artes escénicas, la música, la pintura, el arte y la escultura, entre otras disciplinas.

⏩⏺⏪ ESCUCHA LOS PODCAST ⏩⏺⏪

Presentación: Jake Bonmatí y Andrés López

Emisión: Viernes de 12h a 13h

QUÈ HA PASSAT DURANT LA SETMANA?

No saps què ha passat durant la setmana?

Ràdio Trinijove t’explica tot allò que passa durant la setmana al Districte de Sant Andreu, a Barcelona, al nostre país i al món.

Clica en els següents podcast per saber tot el que ha passat el darrer mes de febrer:

⏩⏺⏪ SETMANA DEL 4 AL 8 DE FEBRER ⏩⏺⏪

⏩⏺⏪ SETMANA DE L’11 AL 15 DE FEBRER ⏩⏺⏪

⏩⏺⏪ SETMANA DEL 18 AL 22 DE FEBRER ⏩⏺⏪  

Presentació: Guillem Garcia i Cristina Paniello

Emissió: Divendres d’13h a 14h

SANT ANDREU EN JOC

Quan arriba el cap de setmana l’esport andreuenc i local agafa força a Ràdio Trinijove amb dos espais: Sant Andreu en joc i Paraules d’esports.  

A més de les retransmissions de partits de la Unió Esportiva Sant Andreu, quines altres notícies futbolístiques del mes de febrer hem destacat al Sant Andreu en joc?

 • Sergi Garcia, el reforç d’última hora per un Sant Andreu necessitat.
 • El conjunt quadribarrat guanya o diu adéu a la zona de promoció.
 • El club andreuenc no es rendeix, s’aferra a la tovallola amb força.
 • Repte majúscul de l’equip local per no deixar de creure.
 • Victòria andreuenca de prestigi davant del Llagostera que ens permet seguir somiant.
 • El Sant Andreu té la possibilitat de recuperar la seva candidatura a disputar l’ascens.
 • Una altra vegada, l’equip andreuenc és candidat a tot.

Presentació i retransmissió de partits: Equip d’esports de Ràdio Trinijove

Emissió: Dissabtes i diumenges matins i tardes, segons l’actualitat futbolística.

No coneixes els radiofòrmules de Ràdio Trinijove?

 • Monotronic i Tecnodrom de Dj Jaumix
 • Volumen al Máximo de The Coverman Dj
 • Cocodril Club i Una vida de ràdio del Dj i locutor de ràdio Albert Malla.
 • Ruta 66 i El Club de Country
 • Vámonos que Vámonos
 • Va de swing
 • El concert de la teva vida
 • LVEO Night Club

També fem pinya i xarxa amb altres ràdios locals de Barcelona i rodalies a través d’espais com són Per Determinar de Ràdio Ateneu El Clot i el Rodamon de Ràdio Sant Pol de Mar.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.