Diari Ràdio Trinijove – Gener 2019

Diaris Radiofònics

Vam tancar el 2018 amb bon sabor de boca i obrim el nou any de la mateixa manera, inclús millor, amb noves il·lusions col·laboracions per estar sempre ON AIR, que és com ens agrada estar!.

Com hem engegat el 2019 a RÀDIO TRINIJOVE? Us ho expliquem en el nostre DIARI RADIOFÒNIC del mes de GENER.

NOUS PROGRAMES DE RÀDIO TRINIJOVE DE 2019!

ESPAI DE SALUT

Quines qüestions de salut us interessen o us preocupen? Podeu fer-nos-les arribar al nostre ESPAI DE SALUT mensual, en el que parlarem de temes de salut importants i que, tots/es, en major o menor mesura, hem patit en primera persona o hem vist patir a familiars o coneguts nostres. La difusió, la sensibilització i la prevenció seran els factors claus d’aquest espai radiofònic, que estarà liderat per la Dra. Cristina de Prado del CAP Casernes de Sant Andreu i comptarà amb el suport de metges i experts del mateix ambulatori andreuenc.

Segur que més d’un de vosaltres ja ha patit aquest hivern un refredat o bé la grip. Com podem prevenir el constipat o la grip? O com podem combatre aquestes infeccions virals si ja les tenim?

2 infermers del CAP Casernes de Sant Andreu, la Judit i l’Ángel, ens donen resposta a aquestes dues qüestions, fent especial èmfasi a l’efectivitat de la vacuna contra la grip en col·lectius en risc i dels remeis cassolans de la iaia, que mai fallen.

ESCOLTA EL PODCAST!

De quin tema parlarem el mes vinent? Tu pots decidir-lo!

Cada tercer dilluns de mes a la 13h, entra i participa de l’ESPAI DE SALUT de RÀDIO TRINIJOVE!.  

FUTBOL INCLUSIU

L’Escola de futbol inclusiu del projecte Mediació Futbol de la Fundació Trinijove estrena nou espai a Ràdio Trinijove per difondre i compartir amb l’oient el futbol com una eina d’inclusió, creixement i apoderament personal. És així com concebeix la nostra entitat el futbol social que juga.  

Sobre el bon inici de Lliga d’El Consell, en la que participen 9 dels 11 equips de Trinijove, 5 masculins i 4 femenins, van parlar el passat 30 de gener els nostres convidats: PACO BERGILLOS (Responsable del projecte de futbol inclusiu), ALBA LÓPEZ (Coordinadora i #treballadora social del projecte) i IBTE (una de les jugadores i ara monitora i ajudant).

Els valors són els que sempre guanyen en els partits que disputen els/les jugadors/es de Trinijove, també el del darrer partit jugat amb treballadors d’Ilunion el passat 28 de gener!. En Cristián i en Marc d’Ilunion Hotels ens van explicar, en el programa, els valors que es van veure en joc al CEM La Mar Bella, tot disfrutant de la complicitat i la germanor entre ambdós equips, a més d’explicar-nos el gran model social, empresarial i sostenible econòmicament d’ILUNION que integra a persones amb diversitat funcional.

ESCOLTA EL PODCAST!

Escolta i juga el FUTBOL INCLUSIU de Trinijove l’últim dimecres de mes a les 17.30h!

VIA LÀBORA BARCELONA

És el nou projecte radiofònic fruit de la col·laboració entre el Programa Làbora i la Fundació Privada Trinijove per tal d’informar, divulgar i compartir tot el que ens ofereix i aporta aquest programa d’ocupació encara desconegut, del que Trinijove participa activament. Des de Radio Trinijove volem donar veu al Làbora i ho farem de primera mà a través de professionals que hi treballen, entre ells orientadors/es de Trinijove, i de participants que ens explicaran les seves experiències laborals i personals que els han marcat. 

En primer Via Làbora Barcelona, estrenat el 31 de gener, Teresa Roigé, Directora del Programa Làbora, ens va explicar  de forma molt entenedora què és i com funciona el programa. Tot seguit, Jofre Arnaldo, un dels participants beneficiari del programa, que va compartir amb els oients la seva història d’èxit però sobretot de superació, motivació i entrega.

ESCOLTA EL PODCAST!

Entra al VIA LÀBORA BARCELONA l’últim dijous de cada dos mesos a la 13h!.

Quins altres programes hem seguit fent en directe? Quins temes hem parlat? I amb qui ho hem fet? Per tenir la resposta a aquestes preguntes, llegiu el DIARI DE RÀDIO TRINIJOVE de GENER.

CALAIX DE LLIBRES:

Obríem Calaix de llibres el passat 21 de gener entrevistant a Graziella Moreno, autora de ‘Invisibles’ i publicat por Alrevés. Jordi Burgués va fer-nos la ressenya del llibre ‘No te olvides de mi’ de Carlos Fonseca, publicat per Planeta. Dins de la secció de ‘Libros que ayudan’ vam descobrir l’obra ‘Aprobar es más fácil de lo que piensas’, de Pablo Poo i publicada per Martínez Roca. Jesús Vera ens va presentar el videobook de la setmana: ‘Pétalos de reflexión’, de Joan Massip i publicat por Ediciones Dédalo.

ESCOLTA EL PODCAST!

Un altre dilluns més, el 28 de gener, obríem el nostre Calaix de llibres amb Maribel Medina, autora de ‘Sangre entre la hierba’, novel·la publicada per Maeva que tanca la triologia iniciada amb ‘Sangre de barro’ i ‘Sangre intocable’. La ressenya literària de la setmana va anar dedicada a ‘Lo que no nos contaron’, de Marc Levy i publicat per Harper Collins. El llibre recomanat i que pot ser molt útil, destacat a la secció de ‘Libros que ayudan’, va ser ‘Elevate’ de Pepe Monserrate i publicat per Planeta. Amb ‘La epidemia de la primavera’ d’Empar Fernández i publicat per Suma de Letras, Jesús Vera va fer-nos el videobook.

ESCOLTA EL PODCAST!

Presentació: Violant Muñoz / Col·laboració: Jordi Burgués i Jesús Vera.

Emissió: Dilluns, de 10h a 11h, a excepció del 1r dilluns de mes

AMB LA CIUTAT ALS PEUS:

Amb contes van iniciar el primer programa de 2019. El passat 14 de gener, van dramatitzar en directe històries d’en Ray Loriga, Josep Vicent Marquès, Calderón de la Barca y Olga Escribano.

Amb contes vam començar el primer Amb la Ciutat als Peus de gener, i l’hem acabat amb música i de la bona. En l’últim programa de mes, 28 de gener, vam gaudir en directe d’una sessió en directe del Dj colombià, Mateo Bedoya, que també vam poder veure-la, no només escoltar-la, a través d’un Facebook Live que van.

Vam aprofitar la visita d’aquest gran artista, tant seguit per les xarxes socials, per conèixer d’aprop la seva gran trajectòria professional. A la secció habitual de còmics, el nostre company, Tristán Cardona, ens va parlar del clàssic Príncipe Valiente.

CONEIX MÉS DE AMB LA CIUTAT ALS PEUS CLICANT AQUÍ

Presentació: Olga Escribano i Tristán Cardona

Emissió: Dilluns de 17h a 18h

INCLOU-ME:

Ja ha passat el Nadal i amb ell forces campanyes de recollides de joguines com “Cap nen sense joguina”, iniciativa solidària organitzada per La Ser i Ràdio Barcelona que vam tenir l’oportunitat de conèixer el passat 14 de gener de la mà d’en Sergio Sánchez, voluntari que ha estat molt implicat en l’organització, que ens explica entusiasmat i inclús emocionat l’experiència viscuda. Més de 38.000 euros s’han recaptat en la 52a edició de la marató radiofònica d’enguany de La Ser i Ràdio Barcelona

El mateix dilluns 14 de gener, ens visitava de nou la nostra col·laboradora Aura Tomàs, que sempre ens porta una mirada nova i diversa sobre la vida, per parlar-nos de la vida de Mary Shelley, a la que admira profundament, i per fer-nos propostes musicals d’allò més interessants sobre Joan Dausà i Kids of Mars.

ESCOLTA EL PODCAST!

Presentació: Gemma Hermoso i Cristina Paniello

Emissió: 1r i 3r dilluns de mes, de 18h a 20h

CHISPA FLAMENCA:

En altres ocasions ja us havíem parlat de les Cuevas de Can Singla, un veritable paratge natural que et convida a viure el flamenc fora d’un “tablao” amb una fantàstica acústica. La primera Chispa Flamenca del nou any, el 15 de gener, vam obrir-la també entrevistant al responsable d’aquest nou temple del flamenc a Catalunya, anomenat les Cuevas de Can Singla, i del bon ambient que s’hi respira i el magnífic restaurant que hi ha.

ESCOLTA EL PODCAST!

La Chispa Flamenca va continuar encesa el 22 de gener conversant amb Alba Herrero, la professora de cant flamenc, de la que vam aprendre molt.

ESCOLTA EL PODCAST!

La música flamenca en directe té una força difícil de descriure en paraules, és per això que ens agrada més escoltar-la i sentir-la en directe, en la seva màxima expressió. Així ho vam fer el passat 29 de gener, quan ens vam quedar captivats per una alumna de l’Escola Joaquín Herrera que va cantar en directe.

ESCOLTA EL PODCAST!

En els tres programes de gener, la nostra companya Maria Rosa Villén va fer menció, com ja va sent habitual, de la botiga de Flamenco Shopping, en la que podreu trobar els millors vestits flamencs, la coneguda Escola de Ball La Tani i el Museu de Rocío Jurado (ubicat a Chipiona).

Presentació: María Rosa Villén

Emissió: Dimarts d’11h a 12h

LA HORA DEL VERMÚ:

A la primera hora del Vermú de 2019, el 15 de gener, Dani Ruíz i David Ramírez van repassar els èxits musicals de 2018 i van ja avançar-nos les revel·lacions de 2019. Van sortir noms com María José Llergo, Cecilio G. o Cardi B.

ESCOLTA EL PODCAST!

A La Hora del Vermú del 22 de gener ens van acompanyar dos joves de la Trinitat Vella, la Katri i en David Ramírez, que ens van explicar com el barri ha influït i influeix a les seves vides i en els seus gustos musicals. Sens dubte, la Trinitat va ser la protagonista d’aquest espai, en el que vam gaudir de joves cantants del barri que coneixem (Crespo, Pozo o Airgejos).  

ESCOLTA EL PODCAST!

Una altra jove i artista de la Trinitat va venir el 29 de gener a La Hora del Vermú. La il·lustradora i pintora Maria José de Pablo va voler compartir amb els oients la seva passió per la poesia i les músiques que a ella la inspiren en el seu procés creatiu. Vam escoltar estils molt diferents, des de Jennifer López fins a Ludovico Einaudi.

ESCOLTA EL PODCAST!

Presentació: Dani Ruíz / Col·laboració: David Ramírez

Emissió: Dimarts de 12h a 13h

ENCOMANA EL CATALÀ:

Seguir divulgant a través de les ones la llengua i la cultura catalana és l’objectiu d’Encomana el Català, que va iniciar el primer programa de l’any, 8 de gener, parlant dels Tres Tombs de Sant Andreu, una tradició popular molt arrelada a casa nostra que un any més va ser un èxit de participació al barri andreuenc.

ESCOLTA EL PODCAST!

Guillem Garcia va continuar encomanant el català el passat 15 de gener de la mà a través d’un debat sobre l’oficialització del català a les institucions europees i sobre les polítiques lingüístiques plantejades per la nova legislatura, que es votarà el proper 26 de maig.

ESCOLTA EL PODCAST!

Amb una eurofan catalana del Festival d’Eurovisió vam voler parlar el 22 de gener d’aquest esdeveniment musical i de la cançó “La Venda” que representarà al país espanyol.  

ESCOLTA EL PODCAST!

ESCOLTA TAMBÉ EL PODCAST DEL 29 DE GENER!

Presentació: Guillem Garcia

Emissió: Dimarts de 16.30h a 18h

CULTURALIA:

El 8 de gener comencàvem ja apropant-vos la cultura al dia i ho fèiem, de la mà de Violant Muñoz i Ainhoa Torres, entrevistant a Blue Jeans per la seva novel·la ‘La chica invisible’. Els que ens van apropar a les noves tecnologies i també a les teràpies saludables van ser Dani Martín i Ana María Ochoa respectivament. A la secció de literatura negra, Teresa José Creus destacava el llibre ‘Yo os salvaré a todos’, de Emilie Freche i editat per Nube de Tinta. Sobre l’obra teatral de ‘Carrie’ al Teatre Gaudí Barcelona vam parlar a la secció teatral del programa. El llibre ‘Pétalos de reflexión’ centrava el videobook de Jesús Vera. Vam posar el punt i final, com és habitual, amb la secció de viatges, anant cap al poble medieval de Guimerà de la mà de Jordi Burgués.   

Amb l’obra ‘Los señores del tiempo’, d’Eva García Saénz de Urturi i publicada per Planeta, encetàvem amb Violant Muñoz el Culturalia del 15 de gener. El nostre company Dani Martin, que com sempre segueix submergit a la blogosfera i a les noves tecnologies, ens va portar les últimes notícies del sector.

Teresa José Creus ens feia la ressenya literària de la novel·la negra de Salvador Casas i editada per Gregal Ediciones, ‘Samba per a un difunt’. Vam poder conèixer els horòscops de gener amb la col·laboradora Rocío Requejo, a la seva secció de misteris. També vam saber, a través d’Ana María Ochoa, com les energies influeixen en la nostra persona. Un dimarts més Jesús Vera ens presentava un nou videobook, en aquest cas el de ‘Tu lugar en el mundo’, de María José Salvador i publicat per Ediciones Dédalo. I abans de marxar vam descobrir Burgo de Osma.   

Quina nova escriptora i entrevista ens portava el Culturalia del 22 de gener? Sofía Rhei i la seva obra,  ‘La importancia del 15 de febrero’, publicada per Plaza&Janés. Amb novetats tecnològiques ens va sorprendre una vegada més Dani Martín. Teresa José Creus va fer-nos una nova ressenya de novel·la negra: ‘¿Dónde estás corazón?’, escrita per José Baccaro Ruíz i editada per Atlantis. A la secció de misteris vam descobrir l’obra ‘Caza de brujas’, de Alfonso Trinidad i publicada per Luciérnaga. Culturalia va seguir a ritme musical presentant les veus que participaran al BarnaSants. Les teràpies tampoc van faltar el 22 de gener, de la mà de la col·laboradora Ana María Ochoa. El videobook que ens va portar Jesús Vera era ‘La epidemia de la primavera’. I a través de viatges virtuals acabàvem programa amb Jordi Burgués descobrint l’encant de Candelario.   

Violant Muñoz va tenir també el gust de conversar el 29 de gener amb Claudia Casanova amb motiu de l’’Història de una flor’. D’últimes tecnologies vam aprendre molt de la mà de Dani Martín. ‘El cazador’, de Lars Keppler i editat per Reservoir books, va ser el llibre de gènere negre escollit per Teresa José Creus. De teatre vam parlar en el darrer Culturalia de mes amb ‘Mi vecindario’, la nova proposta de la Sala Félix. Una gran descoberta musical vam fer també escoltant la marxa del grup de Roba Estesa i els seus missatges de protesta. Ana María Ochoa ens va ensenyar a netejar les nostres pedres de sanació, que ens ajuden a assolir un major benestar interior. Vam poder escoltar un nou videobook: ‘A plomo’, de Manuel Sánchez i publicat per Ediciones Librería Studio. I fins a Carcassone, França, vam anar a la secció de viatges.

ENTRA A L’IVOOX PER ESCOLTAR ELS PODCAST!

Presentació: Violant Muñoz / Col·laboració: Equip de mediàtics

Emissió: Dimarts de 18h a 20h

FRECUENCIA I-VAGINARIA:

La nostra companya i activista social, Tina Recio, ha començat amb força el nou any. El passat 16 de gener entrevistava  a Joan Negrié, actor se la sèrie de ‘La Riera’ i Director de la Sala Trono de Tarragona, que està cercant a una dona transexual de 50 anys per interpretar un paper rellevant en una obra teatral de Sergi Belbel.  

ESCOLTA EL PODCAST!

La vaginoplastia va ser el tema que vam posar sobre la taula el 23 de gener. És una qüestió sobre salut que cal difondre i sensibilitzar molt més a tota la ciutadania, no només el col·lectiu LGTBI. És per això, que vam comptar amb Mery Loor, politòloga i estudiant de periodisme, que està realitzant una investigació, a nivell mundial i espanyol, sobre la vaginoplastia i les seves conseqüències.

Mery Loor ens va aportar un nou punt de vista sobre el tema, del que també va opinar Alicia de Benito, investigadora en el tractament hormonal per a dones transexuals.  

ESCOLTA EL PODCAST!

A l’últim Frecuencia I-Vaginaria del mes vam el plaer de tenir a l’estudi a Enzo Foncuberta, un noi transexual, activista, youtuber i influencer.

ESCOLTA EL PODCAST!

Presentació: Tina Recio

Emissió: Dimecres d’11:30h a 12:30h

SIBÈRIA:

Amb un propòsit clar vam encetar el primer SIBÈRIA de 2019: viatjar, descobrir i aprendre més que mai de nous i fascinants indrets, a través de les ones.

El passat 9 de gener ens disposàvem a viatjar, anant cap a l’extrem més oriental de continent euroasiàtic, fins a l’illa de Sajalín, situada damunt de Japó. Tot i que la nostra viatgera intrèpida, Emília Roselló, ens comentava que la primera impressió que va tenir de l’illa era d’una fredor climàtica i ambiental, aquesta sensació va variar amb el pas dels dies i els diversos llocs visitats. Davant d’aquesta fredor estranya i inesperada que va sentir l’Emília a Sajalín, va voler destacar, al final del programa, la sensibilitat i la sinceritat que mostra tot cos humà per percebre i sentir els indrets en els que estem, responent als imputs externs que copsa. Tot i que va aconseguir trobar-se bé en aquella l’illa japonesa és veritat que, ja sigui per l’història, l’energia o la gent d’allà, va tenir sentiments contradictoris, per molt perfecte i fantàstic que era i és Sajalín.  

ESCOLTA EL PODCAST!

Un nou dimecres més, el 16 de gener, teníem ganes de viatjar…fins a l’altra banda de l’Atlàntic vam anar, fins a Bolívia, concretament a Tiuanaco, situat a 3650 metres d’alçada. Un dels majors hàndicaps, a priori, va ser aquest, tal i com ens va dir l’Emília, tot i que també va admetre després que la pujada amunt, les caminades tan llargues i els forces viatges amb bus per visitar bé l’indret van valdre la pena!. Al final del programa, la nostra viatgera, com sol fer, ens va donar claus per millorar la nostra “sibèria mental”, tal i com ella l’anomena: “Què bonic era veure la poca distància que hi ha entre el que és alegre, místic i impactant amb les seves vides quotidianes”. Tot el que els habitants bolivians necessiten ho troben allà. “Saben viure amb alegria i simplicitat, així de fàcil. Ja podríem aprendre nosaltres d’ells. A casa nostra, sovint ens compliquem l’existència, inclús vivim amargats…”, segons la nostra companya.    

ESCOLTA EL PODCAST!

Del Japó vam anar el passat 23 de gener fins a l’Índia, a l’estat de Gujarat. El coneixeu?. A través de l’Emília Roselló, vam descobrir la cultura, la religiositat, la bellesa i l’explosió de color i vida que hi ha en aquest indret tan màgic i encara desconegut, en el que va néixer i créixer el gran líder Gandhi. D’ell i de la casa on va viure ens en va parlar la nostra companya. Podem aprendre moltes coses de Gujarat, però sobretot el color i la vida que s’hi respira allà, ja sigui amb els maquillatges i vestits tan vius i colorits i tan ben elaborats, com per les danses tan exòtiques i sensuals que ballen.

ESCOLTA EL PODCAST!

Sajalín, Tiuanaco, Gujarat,… i Guatemala. Amb el país més poblat d’Amèrica Latina hem acabat de viatjar el mes de gener. És tan ric històricament i culturalment, en gran part pels vestigis i jaciments de l’antiga cultura Maya i per l’herència colonial espanyola, que necessites més d’una visita per coneixe’l i entendre’l de veritat, tal i com ens va dir l’Emília el passat 30 de gener. Paisatges naturals i bellíssims són els que aprecies a Guatemala, així com de mercats ambulants i artesans a peu de carrer, ubicats a San Juan de la Laguna i Chichicastenango, en els que sobretot disfrutes d’un ambient alegre i terapèutic admirable fruit dels objectes artesans que venien i les persones tan amables i hospitalàries que estaven allà. Aquesta alegria i energia tan positiva és la que ens convida l’Emília a aplicar en el nostre dia a dia per ser més feliços, a més de connectar-nos amb la naturalesa.       

ESCOLTA EL PODCAST!

Presentació: Emília Roselló

Emissió: Dimecres d’13h a 13.30h

LA VIDA ES OCIO:

Com ens agrada fer una pausa, un kit kat, el dimecres a la tarda amb La Vida es Ocio. Amb aquest programa la diversió està assegurada.

Els nostres companys han iniciat el gener amb l’estrena d’una nova secció sobre ‘Les 1.001 curiositats de Barcelona’, que està tenint tenint molt bona acollida per part dels oients. El 2019 també l’han començat amb ganes de conèixer i fer-nos saber la predicció dels horòscops pel nou any.

Sens dubte, el tema més tractat aquest darrer mes ha estat el Festival i ja fenomen d’Eurovisión, tan esperat per molts/es del que el nostre company i expert en la matèria, Roberto Parodi, ens en va parlar a mitjans de mes.

ESCOLTA PODCAST 9 GENER!

ESCOLTA PODCAST 23 GENER!

Presentació: José María Izquierdo / Col·laboració: Miki Gay i Roberto Parodi.

Emissió: Dimecres de 17h a 19h

ESPEJO REFRANERO ha iniciat el nou any amb força. El passat 30 de gener, Alicia Santacruz va fer una pinzellada informativa, com sempre distesa i informal, a les notícies més importants de gener, com ara a la vaga dels taxistes contra les llicències VTC. L’Alícia també va compartir, d’una banda, amb els oients curiositats històriques, aforismes, etimologies de les paraules, llegendes o mitologia, invents, tradicions populars i, d’altra banda, a orígens de festivitats, endevinalles i embarbussaments i refranys per poder aprendre de forma amena i divertida.

Presentació: Alicia Santacruz

Emissió: Dimecres de 19h a 20h

AIRE DE CULTURA

Acabàvem l’any amb un Aire de Cultura, el nou espai cultural a Ràdio Trinijove, presentat per l’Alice Bernoville, la nostra alumna francesa en pràctiques!. Després del gran debut, l’Alice vol seguir fent-nos recomanacions culturals sobre pel·lícules, sèries de televisió, llibres, espectacles de teatre i músiques d’Espanya i de França i, també avançant-nos pròximes estrenes audiovisuals, literàries, teatrals i/o musicals!.

Quines propostes culturals i mítiques ens va fer l’Alice el passat 17 de gener?

 • CINEMA: 
 • ‘Los Chicos del Coro’ (2004), pel·lícula musical francesa de Christophe Barratier i guanyadora dels Premis Òscars a la millor música i al millor so.
 • ‘Volver’ (2006), film espanyol dirigit pel gran Pedro Almodóvar i protagonitzada per la famosa Penélope Cruz.
 • TELEVISIÓ:
 • ‘La Casa de Papel’ (2017), sèrie española d’Álex Pina, al principio, estaba una serie de la antena 3, ahora está en Netflix.
 • ‘Kaamelott’ (2005), sèrie d’esbossos còmics creada per Alexandre Astier, que compta ja amb 6 temporades i 458 capítols.
 • TEATRE:
 • ‘Carmen’, obra teatral i òpera de Prosper Mérimée estrenada l’any 1847.
 • ‘Cyrano de Bergerac’ (1897) del francès Edmond Rostand. A París, en aquest moment, hi ha una obra coneguda que es diu ‘Edmond’, que narra l’història d’Edmond Rostand i el seu personaje Cyrano. Aquesta obra ha rebut cinc premis en els Molières de 2017. Després de l’èxit teatral d’’Edmond’, s’ha realitzat la pel·lícula de l’obra, estrenada als teatres francesos el passat 9 de gener.
 • MÚSICA:
 • ‘Allumer le Feu’ del cantant francès Johnny Hallyday, que porta ja 57 anys a la cima del panorama musical francès. Ha estat el primer en popularitzar el Rock & Roll a França.
 • ‘Echame la culpa’ del cantant llatinoamericà Luis Fonsi, famoso en España, que ja ha publicat 10 discos.
 • LLIBRES: 
 • ‘Julio Verne’, autor de múltiples llibres, com “20.000 leguas de viaje submarino”, “La vuelta al mundo en 80 días” o “Viaje al centro de la Tierra”. Les seves novel·les, sempre molt ben documentades, daten de la segona meitat del segle XIX.

Quines són les properes estrenes culturals que ens va proposar l’Alice i que encara podem gaudir?

Dels nous films, ‘Cristal’ i ‘Creed 2’; de la comèdia musical ‘Jaula de las Locas’, i de grans concerts de ‘Salvatore Adamo’ i ‘Zahara’ entre altres.  

ESCOLTA EL PODCAST!

Presentació: Alice Bernoville

Emissió: 1r i 3r dijous de mes, d’11h a 12h

JARDÍN DE LAS DELICIAS:

Imaginem per un moment que el nostre amor és tan fort, tan gran, que renunciem a l’exclussivitat. Perdem la por a compartir la nostra parella o, millor dit, acceptem la llibertat per què l’altra persona es relacioni amorosament amb altres. Canviem el “sense tu no sóc ningú” al “sense tu sóc un tot però mola estar amb tu”. “T’estimo però no t’estimo només per mi”. Compartir-te amb una persona no significa fusionar-te ni lligar-te a ella, significa caminar junts, cadascú seguint el seu camí i respectant la vida pròpia i els acords mutus. Aquestes són les qüestions tractades en el darrer Jardín de las Delicias del mes de gener, en el que els nostres companys van debatre del poliamor i d’altres models de convivència no monògams.

ESCOLTA EL PODCAST!

Presentació: Toni Cobos, Marta Flórez i Quicus Flórez / Col·laboracions: Maribel Callejas i Irene Garcia.   

Emissió: 1r dijous de mes de 16h a 18h   

DIVERSITATS:

Quina alegria ens ha fet el retrobament de la família completa de Diversitats!. El passat 10 de gener vam conversar, en format tertúlia, amb Vicent Canet, periodista i autor del informe “Home, gai i jove: la imatge del col·lectiu LGTBI als mitjans”. En aquest estudi s’aborda l’escassa presència de diversitat sexual en l’àmbit de la comunicació, i en les poques ocasions que apareixen persones del col·lectiu s’aprecia un elevat percentatge d’homes cisgènere homosexuals i joves. Així ho van explicar els nostres companys amb l’ajuda del periodista convidat, deixant clar que els mitjans invisibilitzen encara més a les dones lesbianes, i a les persones bisexuals, trans i intersexuals. També van comptar amb Elena Nievas, de Orgullo Vallekas.

ESCOLTA EL PODCAST!

Amb més diversitat vam seguir el 17 de gener amb Giosafat Barbaccia, autor de “Sobre la chica del sobre” al Teatre Llantiol, un monòleg on es tracta el tema de la representativitat i la visibilitat i dels orígens del moviment LGTBI modern. En aquest programa els ‘diversisters’ van aprofitar per fer promoció de l’especial radiofònic sobre la inauguració del nou centre LGTBI a Barcelona, que farien el 19 de gener amb la col·laboració de Ràdio Trinijove.

ESCOLTA EL PODCAST! 

Presentat per Toni Ponce, Enrique Llacer, Jose Boisgontier i Tina Recio.

Emissió: Dijous de 18h a 20h

FEM UN CAFÈ:

Els divendres a Ràdio Trinijove els comencem amb la frase: per fi és divendres!, i és que els divendres tenim 120 minuts d’entreteniment, humor i notícies agradables amb tot l’equip de Fem un cafè.

A Fem un cafè busquem el cantó positiu de la vida, que ens ajuden a trobar-lo i gaudir-lo els nostres col·laboradors. Prudencio Exojo ens ha posat al dia, de forma propera i entenedora, de l’actualitat informativa,  i també de l’economia, del mes de gener. De la mà de Lourdes Solano ens hem posat al dia l’actualitat de la premsa rosa durant el darrer mes. Amb en Mago Félix hem conegut les prediccions dels caps de setmana de gener, algunes sorprenents. I com no, com hem rigut els divendres de gener amb tots els personatges als que ha donat veu i vida Juan Juárez gràcies a les seves magnífiques i peculiars imitacions.  

Amb quins convidats hem xerrat i hem fet un cafè aquest gener?

 • Amb la cantant Selena Leo, que ens va presentar el seu últim treball, ‘Loca’.
 • Amb el psicòleg Antonio Bolinches, amb el que vàrem parlar de la reedició del seu llibre ‘El nuevo arte de enamorar’.
 • Amb l’escriptora i l’actriu Lorena Franco, amb la que vam descobrir ‘Quién mueve los hilos’.

ESCOLTA EL PODCAST 11 GENER!

ESCOLTA EL PODCAST 18 GENER!

ESCOLTA EL PODCAST 25 GENER!

Presentat per Paco Orozco / Col·laboració: Prudencio Exojo, Lourdes Solano, Mª Rosa Villén, Mago Félix, Juan Juárez.

Emissió: divendres de 10h a 12h

Els divendres al matí a més de fer un cafè també anem endavant amb el magazine ADELANTE que comparteix amb els oients les grans disciplines de la literatura, l’art, la música, entre altres. Aquest mes de gener per motius personals no s’ha pogut realitzar el programa. 

Presentat per Jake Bonmatí / Col·laboració: Andrés López

Emissió: Divendres de 12h a 13h

QUÈ HA PASSAT DURANT LA SETMANA?

Què ha passat durant cada setmana del mes de gener? Ens ho han explicat de primera mà cada divendres Guillem Garcia i Cristina Paniello, informant-nos de l’actualitat, partint de la internacional, nacional i estatal fins arribar a la de la ciutat de Barcelona, el districte de Sant Andreu i el barri de la Trinitat Vella.

ESCOLTA EL PODCAST 18 GENER 2019

ESCOLTA EL PODCAST 25 GENER 2019

Presentació: Guillem Garcia, Cristina Paniello, José Antonio Salinas

Emissió: Divendres d’13h a 14h

SANT ANDREU EN JOC

Quan arriba el cap de setmana l’esport andreuenc i local agafa força a Ràdio Trinijove amb dos espais: Sant Andreu en joc i Paraules d’esports.  

A més de les retransmissions de partits de la Unió Esportiva Sant Andreu, quines altres notícies esportives del mes de gener hem destacat al Sant Andreu en joc?

 • El davanter andreuenc Elhadji ha marxat a la lliga grega:

El  Elhadji ha deixat l’equip quadribarrat per debutar al futbol professional a l’equip grec del Karaiskakis. La marxa del davanter, un home clau per a Mikel Azparren (entrenador de la Unió Esportiva Sant Andreu), ha suposat un important contratemps per al club local, que tot fa indicar que haurà de recórrer al mercat per buscar substitut. Cal tenir present que, ara mateix, la plantilla té només 18 jugadors, amb la baixa de llarga durada d’Alcover.   

 • Derrota de la Unió Esportiva Sant Andreu al Prat:

Els Reis d’Orient van portar carbó i del dolent al Sant Andreu en la seva visita al Prat. El 4 a 1 encaixat al Sagnier davant El Prat ha estat la pitjor manera de començar una segona volta en la que els quadribarrats volen remuntar posicions i arribar a la zona de promoció.

 • El Club andreuenc guanya a casa davant del Sant Cristòbal:

Malgrat la derrota anterior, l’equip local no va llençar la tovallola i va guanyar al San Cristóbal al Narcís Sala, assolint la primera victòria de 2019 a casa. Els jugadors d’Azparren ja no tenien marge d’error, necessitaven sumar de tres en tres per poder lluitar per la promoció d’ascens. Amb aquest triomf, el Sant Andreu es col·locava 11è a la classificació amb 31 punts, a dos del seu rival més proper, el Cerdanyola.  

 • Nova derrota i pas enrere per l’equip d’Azparren:

La Unió Esportiva Sant Andreu ha fet un pas enrere en el seu objectiu de pujar de categoria en caure 1 a 0 al camp del Santboià. Va ser incapaç de generar ocasió de perill, malgrat haver jugat al tram final del partit amb superioritat numèrica. Ha estat una derrota incomprensible però merescuda, que farà molt de mal a final de temporada.   

 • Josu condueix el Sant Andreu cap a una victòria per mantenir l’esperança:

Els quadribarrats van vèncer 3 a 1 al Reus B Cambrils al Narcís Sala i van sumar tres punts vitals per no perdre l’esperança de retallar punts als equips capdavanters. El Club andreuenc necessitava una victòria urgent després de la gran ensopegada a casa del Santboià. Amb aquesta victòria, que ha de suposar la línea a seguir per tractar de ser un dels aspirants a pujar de categoria, l’equip d’Azparren es col·locava onzè a la classificació amb 34 punts, a un del seu rival més proper, el Reus B Cambrils.

El proper partit que jugarà el Sant Andreu serà a casa davant el Terrassa.

Conduït per l’equip d’esports de Ràdio Trinijove

Emissió: Dissabtes i diumenges matins i tardes, segons l’actualitat futbolística

No coneixes els radiofòrmules de Ràdio Trinijove?

 • Monotronic i Tecnodrom de Dj Jaumix
 • Volumen al Máximo de The Coverman Dj
 • Cocodril Club i Una vida de ràdio del Dj i locutor de ràdio Albert Malla.
 • Ruta 66 i El Club de Country
 • Vámonos que Vámonos
 • Va de swing
 • El concert de la teva vida
 • LVEO Night Club

També fem pinya i xarxa amb altres ràdios locals de Barcelona i rodalies a través d’espais com són Per Determinar de Ràdio Ateneu El Clot i el Rodamon de Ràdio Sant Pol de Mar.

ESPECIALS RÀDIO TRINIJOVE DEL GENER!

ESPECIAL INAUGURACIÓ DEL CENTRE LGTBI DE BCN

No oblidem ni oblidarem mai el passat 19 de gener, en el que va tenir lloc la inauguració del nou centre LGTBI de Barcelona. Va ser un gran dia per a la ciutat de Barcelona i per a totes les persones que som diverses i que volem ser felices i lliures. És per això, que Ràdio Trinijove i el programa de Diversitats vam realitzar en equip un especial en directe, des de les noves instal·lacions, per donar a conèixer l’equipament, gestionat per la Plataforma LGTBI.cat, que vol ser un espai pioner i de referència per a la diversitat sexual i de gènere.

El passat 19 de gener vam compartir plegats una tarda de converses i experiències amb un gran reguitzell d’entitats i persones destacades i referents dins del col·lectiu LGTBI. Una tarda de ràdio única i diversa que va ser possible gràcies al treball i compromís dels companys de Diversitats, així com de l’Ana Montoro, Guillem Garcia i dels tècnics Pau Oliveres i Quicus Flórez. MIL GRÀCIES COMPANYS!.

ESCOLTA EL PODCAST!

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.