El racisme al món interpretatiu, a “Connexió Intercultural”

Noticies

El passat dilluns 22 de novembre Ràdio Trinijove va emetre la edició del mes de novembre de l’espai “Connexió Intercultural”. El tema principal del programa va ser el racisme al món del teatre i a les pel·lícules i sèries de televisió, amb l’actriu Sònia Masuda com a convidada.

Amb la col·laboració de la Fundació Trinijove i la Xarxa BCN Antirumors, l’objectiu de “Connexió Intercultural” és sensibilitzar i inculcar als més joves la importància de viure en una societat plural i intercultural. L’espai promou projectes, iniciatives i activitats en clau intercultural i busca reflexionar sobre les situacions de discriminació que es produeixen a la nostra societat.

En aquesta edició vam abordar un tema recorrent en altres edicions del programa però que encara no havíem abordat en profunditat: el racisme al món interpretatiu. Vam tenir amb nosaltres a Sònia Masuda, actriu catalana d’origen japonès que ha treballat en múltiples projectes tant al teatre com al cinema i la televisió i que fa unes setmanes va estrenar el seu primer projecte propi com a directora, l’obra de teatre This is not here (Re-imagine Yoko Ono) que es va presentar a l’Espai Avinyó,  en la que també és protagonista. L’obra parla sobre el racisme encobert que hi ha al món del teatre i a les pel·lícules i sèries de televisió, i ens convida a reflexionar.

A la part final del programa també vàrem repassar les notícies més destacades en clau intercultural d’aquests últims mesos. L’augment de les discriminacions racials a l’entrada dels locals d’oci nocturn des de la seva reobertura, la festa Barcelona Ciutat Diversa o la inauguració del primer EcoMuseu urbà gitano a la ciutat van ser alguns dels temes que es van tractar.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.