J. Antonio Bayona va començar a Ràdio Trinijove
El cineasta J. Antonio Bayona recorda el seu pas a Ràdio Trinijove
Era un marrec quan jugava amb el seu germà bessó pels carrers i el parc de la Trinitat Vella, i anava a l’escola del barri. Ja des de ben petit, li va agafar el cuc per la comunicació i el cinema. Tant és així que al col·legi va crear una càmera amb una caixa de “puros”. Amb aquesta càmera “artesana” ja visualitzava les històries fantàstiques que tenia al cap. Estem parlant de Juan Antonio Bayona, que mai va pensar que triomfaria com a cineasta.
Bayona va passar la seva infància i joventut a la Trinitat, on vivia també la seva família més propera (la seva mare, Piedad, va treballar durant molts anys de ‘conserje’ al Centre Cívic del barri i la seva tieta, al Forn de la Trinitat). Va créixer en un entorn humil i treballador, que l’ha ajudat a perseguir els seus somnis. Per dues dècimes, no va poder accedir a la carrera de Comunicació Audiovisual, però J. Antonio no lamenta aquest fet ara ja que gràcies a això va decidir-se per entrar a l’ESCAC. Aquesta escola va marcar un punt d’inflexió en la seva vida, ja que a partir d’aquest moment ja s’enganxaria al cinema.
El treball, el sacrifici i sobretot la passió pel món cinematogràfic van portar a Bayona a complir el seus somnis i a assolir l’èxit mediàtic. La seva darrera pel·lícula n’és una prova. ‘Un Monstruo Viene a Verme’ és considerada la millor estrena de l’any amb 3,6 milions d’euros. Després de ‘El Orfanato’ (2007) y ‘Lo Imposible’ (2012), el cineasta triomfa de nou amb ‘Un Monstruo Viene a Verme’, un film que narra la historia d’un nen que s’inventa un monstre gegant per sobreportar el càncer teminal de la seva mare (la relació materno-filial és una constant en les seves obres).
En plena promoció cinematogràfica, J.Antonio ha fet una parada al programa de Telecinco ‘¡Qué tiempo tan feliz’ per presentar la seva darrera pel·lícula. El que no esperava el cineasta és que el programa de Mª Teresa Campos viatjés a la Trinitat Vella per recordar els seus orígens. En el reportatge, veiem a una de les seves amigues d’escola, Lídia, a més dels seus professors de col·legi i institut del barri.
Juan Antonio va començar fent ràdio a Ràdio Trinijove, tant al Centre Cívic, que és on estava ubicada inicialment, com a la seu de la Fundació Trinijove, que és on des de fa 30 anys estem ubicats. És per això que una de les coses que més ens va emocionar és veure per televisió el nostre estudi de ràdio. Bayona també es va mostrar emocionat, sobretot quan va veure en pantalla a la seva tieta i els canelons que tan bons cuina!
Aquí veiem un dels companys, Javier Nadal, amb qui va començar a fer ràdio J. A. Bayona a l’estudi de Ràdio Trinijove. La seva mare li deia a Nadal: «A veure si dones un programa de ràdio al meu fill!». I finalment, va aconseguir fer el seu programa a Ràdio Trinijove.
Fotografies de l’equip de T5 a l’estudi de Ràdio Trinijove (Recupera el programa ¡Qué tiempo tan feliz’ de T5):