La Fundació Trinijove rehabilita pisos per a ús social i inclusiu

Trinitat Vella / Trinijove

Trinijove rehabilita pisos buits per a col·lectius de persones amb vulnerabilitat    

Hàbitat3, la fundació impulsada per la Taula del Tercer Sector, per atendre les demandes d’allotjament dels col?lectius en risc d’exclusió social, ja ha comprat sis pisos a entitats financeres exercint així el dret de tanteig i retracte fixat en el decret llei de mesures extraordinàries per mobilitzar immobles procedents de processos d’execució hipotecària a Catalunya. Actualment Hàbitat3 gestiona 307 habitatges en els quals viuen unes 800 persones, la majoria a Barcelona, que paguen una mitjana de 150 euros al mes en concepte de lloguer.

obres_lv

Segons indica la seva presidenta, Carme Trilla, Hàbitat3 preveu quedar-se abans que acabi 2016 amb deu pisos més i continuar amb aquesta via per augmentar el seu parc fins l’any 2021, quan s’acaba el període d’aplicació d’aquesta mesura d’emergència. “En aquests moments les entitats de la Taula del Tercer Sector necessiten uns 800 habitatges socials a Catalunya, sobretot per allotjar persones amb problemes de salut mental, amb alguna discapacitat, en tractament per drogodependència, ciutadans sense sostre….”, afegeix Trilla, que subratlla que “des de fa mesos ens costa trobar pisos a preus assequibles, temem que hi hagi una altra bombolla”. 

Hàbitat3 disposa d’un equip propi d’arquitectes i encarrega els treballs de rehabilitació a entitats sense ànim de lucre especialitzades en la inserció laboral de joves i col·lectius vulnerables, com la Fundació Privada Trinijove o Engrunes. També disposa de 5 educadors socials que visiten periòdicament els llogaters.

Logo-41

La notícia ha estat publicada a La Vanguardia i a l’Hàbitat3. Cliqueu aquí per llegir-la.

aquiiii
 

 

 

 

 

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.