El Pis Terapèutic de la Trinitat estrena programa a Ràdio Trinijove

Trinitat Vella / Trinijove

Ràdio Trinijove ha entrat avui al Pis Terapèutic d’Inserció de la Trinitat Vella per conèixer els seus usuaris i saber com és el seu dia a dia. Aquest habitatge terapèutic ja porta anys dempeus gestionat per la Fundació Salut i Comunitat, una organització que fomenta, crea i gestiona serveis de qualitat destinats al tractament, prevenció i sensibilització sobre diverses problemàtiques socials i sanitàries.

Qui ens ha obert les portes d’aquesta vivenda terapèutica del barri ha estat Laura Portugués, la seva coordinadora i psicòloga, que remarca que els seus punts forts són “treballar amb la comunitat i texir xarxes socials” i “empoderar als usuaris cap a una autonomia personal i laboral”.

Només entrar al pis hem vist a en Víctor enfeinat amb les tasques domèstiques, a l’Alfonso llegint i escrivint i a en Juan Manuel arreglant-se, després de fer una petita migdiada. Només amb aquestes accions ja veiem una mica la quotidianeïtat de la seva vida després d’haver passat una època difícil degut a substàncies tòxiques i a problemes amb la justícia. 

20161115_163357 (1)

La coordinadora i psicològa del pis d’inserció ens explica, en primer lloc, la importància del treball terapèutic i psicològic que es fa amb els usuaris per tal rehabilitar-nos de forma integral. “Cada persona té necessitats diferents i, per tant, hem de ser nosaltres qui ens hem d’adaptar a ells. A una persona potser li convé fer més activitats socials o lúdiques, mentres que a una altra, li convindrà treballar la seva vessant laboral”, ens ha explicat la Laura. Els que sí és comú a tots és l’assistència al Centre de Dia, un recurs educatiu i terapèutic dirigit a persones amb qualsevol tipus d’addicció, i que provenen de centres penitenciaris. Aquest Centre fa sentir a l’Afonso, a en Víctor i a en Juan Manuel partíceps del seu procés de recuperació, a l’igual que totes les activitats i voluntariats que fan. En Víctor, que és un apassionat dels animals, està disfrutant molt del seu voluntariat a la protectora d’animals, mentres que en Juan Manuel està aprenent molt de la gent gran gràcies a l’Associació dels Amics de la Gent Gran.

A tot això, cal sumar l’interès de tot el grup per relacionar-se en un entorn sa dins de la comunitat, tenint contacte sobretot amb equipaments i entitats socials, com és el Centre Cívic, la Biblioteca i la Ràdio de la Trinitat Vella. A partir de demà, 16 de novembre, els usuaris del Pis d’Inserció de la Trinitat Vella tornaran a l’estudi de Ràdio Trinijove per fer la 2ª temporada del seu programa de caire social. Tenen moltes ganes de començar aquesta experiència! Tant és així, que porten ja forces dies preparant els continguts del programa (a la fotografia veiem com l’Afonso està documentant-se i escrivint el guió). “El que vull és que s’impliquin en el programa, que proposin temes, que opinin i debatin sense por,…. vull que es facin seu aquest projecte”, ens ha dit Laura Portugués. Cada dimecres, de 19 h a 20 h, podrem escoltar en directe el seu programa pel 91,6 fm!

                                                                                                                20161115_15575120161115_155739 (2)

“Estar en aquest pis d’inserció de la Trinitat Vella ens ha servit per adquirir nous hàbits, ser més independents, complir objectius, i sobretot ens ha servit per recuperar l’autoestima que havíem perdut”, afirmen en Víctor, en Juan Manuel i l’Alfonso.

20161115_163415 (1)

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.