Joves amb discapacitat lleu podran treure’s un títol professional ‘adaptat’

Societat

Els joves que pateixin alguna discapacitat intel·lectual lleu o moderada podran participar a partir del pròxim octubre en un pla pilot experimental d’Itineraris Formatius Específics (IFE), dirigit a alumnes d’entre 16 i 20 anys amb necessitats educatives especials i que no han obtingut el títol de graduat d’Educació Secundària Obligatòria (ESO). El programa també està obert per alumnes que hagin obtingut el títol d’ESO, però que no es puguin acollir a l’ensenyança de formació professional (FP) convencional.

Barcelona 17 09 2015  Barcelona  Potencian el turismo sostenible  como el Albergue Inout donde trabajan discapacitados  En la foto a las 9 ma  ana que hay actividad por los desayunos y limpieza  Foto RICARD CUGAT

L’objectiu del pla pilot, que aquest curs oferirà 100 places en 8 centres públics, és “afavorir la inserció laboral” i “donar resposta a un col·lectiu que ha estat molt penalitzat per la reducció dels recursos per part del Govern Central”, ha afirmat la Consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruíz, durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu.

FACILITAR LA SEVA INSERCIÓ

Els nous estudis, que s’adapten als diferents ritmes i possibilitats d’aprenentatge dels alumnes, tracten de donar resposta a dos perfils professionals: auxiliar en ventes i atenció al públic i auxiliar a l’atenció d’animals i espais verds.

El propòsit és cobrir “les necessitats de qualificació i d’inserció laborals dels alumnes amb discapacitats que ho requereixin, a fi de potenciar la seva autonomia personal”, ha dit la consellera Ruíz en la presentació del pla.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.