La reparació tècnica de la ràdio no impedeix un bon inici d’any!

Diaris Radiofònics

Diari Radiofònic Trinijove de gener 2018

Tot i l’aturada tècnica que hem fet el passat mes de gener per millorar la ràdio, hem arrencat el 2018 amb molta energia i il·lusió per seguir treballant i apostant per la inclusió social, la diversitat, la nova creació musical, la cultura, l’entreteniment i la informació i l’esport local des de les ones radiofòniques, en el 91.6 fm i a radiotrinijove.org!

Hem començat el nou any amb cultura catalana i popular, que tant ens agrada conèixer i contagiar els dimarts de 16.30h a 18h a Ràdio Trinijove. El passat 9 de gener, ‘Encomana el català’, ens va parlar i convidar a la festa d’Els Tres Tombs Infernals. Guillem Garcia i el seu equip van entrevistar a Marina Alonso, Cap de Premsa d’Els Tres Tombs Infernals. Un altre tema que van posar sobre la taula el 16 de gener, i que ha creat debat, és la difícil situació que atravessa TV3, de la que en van parlar amb la plataforma ‘Salvem TV3’.

       

ESCOLTA ‘ENCOMANA EL CATALÀ’ 9 GENER 2018

ESCOLTA ‘ENCOMANA EL CATALÀ’ 16 GENER 2018

I la cultura catalana i tradicional conviu perfectament amb la cultura flamenca. Precisament el mateix dia que s’emet ‘Encomana el català’ també s’emet ‘La Chispa Flamenca’. María Rosa Villén que ens descobreix cada dimarts d’11h a 12h un gran reguitzell d’artistes i grups musicals flamencs de gran nivell que no tenen potser una plataforma per mostrar-se. El 9 de gener María Rosa ens va presentar a Rocío Olaya,  una jove cantant de 16 anys que ha participat en un concurs musical del Canal Sur, i a altres cantants i grups que s’estaven promocionant al mes de gener: els músics Roque el Torres, Víctor Palacio, Tito Álvarez, Manuel El Lagareño; Aroma Flamenco; i Sobra la marcha. Diverses escoles de música i ball també s’han donat a conèixer a ‘La Chispa Flamenca’, com la Escuela de Guitarra y Cante de Joaquín Herrera, la Escuela de Trajes de Flamenco de Carlos Solana i la Escuela de Sevillanas de García Lorca.

ESCOLTA ‘LA CHISPA FLAMENCA’ 9 GENER 2018

Col·laboradors de la Fundació Privada Trinijove s’han sumat a Ràdio Trinijove, especialment en el nostre ‘Espai Obert’. Fernando Arévalo, Director d’Ilunion Bel Art (client de l’empresa d’inserció de Trinijove) va anunciar-nos el passat 10 de gener el torneig de futbol solidari i triangular entre els empleats del CET de l’hotel, els treballadors del CET de Trinijove i els jugadors del projecte ‘Mediació Futbol’ de la nostra fundació. Arévalo també aprofitar per donar a conèixer el valor afegit i diferenciador de la cadena d’Hotels Ilunion: integrar a persones amb discapacitat en el mercat de treball. I no sé si sabeu que a Barcelona hi ha un hospital curen joguines, sí és veritat, sí!. La Doctora de l’Hospital de Joguines, Noemí Batllori, ens va explicar també el 10 de gener com se li va ocórrer crear-lo ara fa un any i escaig al Districte de Gràcia, i el valor sentimental que tenen les joguines que fa que no ens vulguem desprendre d’elles i preferim reparar-les.

Iniciatives  solidàries i socials, com la de l’Hospital de Joguines, però també experiències de vida són les que portem setmanalment a l’‘Espai Obert’. El passat 17 de gener, vam quedar fascinades dels darrers viatges a Colòmbia i Burkina Faso que ha fet la nostra viatgera intrèpida preferida. Ella és l’Emma Armengod, Directora també de la Biblioteca Jose Barbero – Trinitat Vella, que ha conegut noves realitats de les que ha après molt personalment i professionalment, i ha fomentat un projecte solidari molt interessant nascut a l’Àfrica, ‘Afrovaca’. I com cada tercer de mes a ‘Espai Obert’, ens ha visitat el CAP Casernes de Sant Andreu Nord per informar-nos i sensibilitzar-nos d’aquells temes de la salut que ens interessen i/o preocupen a tots. La 1a secció de salut del 2018 la vam dedicar als riscos i perills a la llar i al carrer, així com de la farmaciola que hauríem de tenir a casa nostra.

   

ESCOLTA ‘ESPAI OBERT’ 10 GENER 2018

ESCOLTA ‘ESPAI OBERT’ 17 GENER 2018

El mes de gener ha vingut amb una estrena radiofònica a Ràdio Trinijove: ‘Parlant amb l’Olympia’, que s’emet els dimecres d’11h a 12h. La nostra companya parlarà de forma clara i pràctica de qüestions relacionades amb els sentiments i les emocions. El 10 de gener l’Olympia ja va reflexionar sobre ‘la família de veritat’, mentre que el 17 de gener va tractar un tema tan important, com és ‘saber-se estimar a un mateix’. Altres qüestions que podreu conèixer ‘Parlant amb l’Olympia’ són: les relacions tòxiques, fa família, l’amistat, la diversitat, l’autoestima, etc.  Setmanalment, l’Olympia ens engrescarà a participar, en directe o en privat, en el seu espai.

ESCOLTA ‘PARLANT AMB L’OLYMPIA’ 10 GENER 2018 

ESCOLTA ‘PARLANT AMB L’OLYMPIA’ 17 GENER 2018

El programa que també ens ajuda i molt a acceptar-nos com som és  ‘Frecuencia I-Vaginaria’, que s’emet els dimecres de 19h a 20h, excepte el primer de mes. Tina Recio, la directora i conductora del programa, va entrevistar el passat 10 de gener a Sash Leroy, un artista transexual molt intel·ligent i inquiet. Ell no es defineix com un activista tot i que és un exemple del que un activista compromès se sentiria orgullós de proclamar. L’altra convidada especial que ens va captivar el 17 de gener va ser Sabrina Presti, dona del projecte I-Vaginarium, que va parlar-nos del seu procés de trànsit i de la seva tasca social i cooperativa en organitzacions. Com ella mateixa afirma “les hormones em van portar a interessar-me per treballs cooperatius i socials”.

    

ESCOLTA ‘FRECUENCIA I-VAGINARIA’ 10 GENER 2018 

ESCOLTA ‘FRECUENCIA I-VAGINARIA’ 17 GENER 2018 

Si d’una cosa podem presumir a Ràdio Trinijove és que som una emissora diversa. Els programes que mostren de forma oberta i sense prejudicis la diversitat són ‘Frecuencia I-Vaginaria’ i ‘Diversitats’. Els nostres diversisters, com ens agradar anomenar-los, van conversar el passat 11 de gener amb Roma Calderón, una de les reines magues de la carrossa de l’Orgull Vallekano, que ha visibilitzat i realçat la diversitat del barri de Vallekas de Madrid. Clàudia Molina, artista que ha donat el salt a l’escena musical de la mà d’un altre gran artista i amic, Óscar Edu, també va atendre als nostres diversisters. La cirereta del pastís la va posar Leo Segura amb la seva música contra l’homofòbia a Rússia. L’artista polifacètic Óscar Edu, al que tant suport ha donat ‘Diversitats’ des del seus inicis artístics, va visitar-nos el 18 de gener per explicar-nos com li van les coses i en quins projectes està immers, a més d’altres qüestions associades a l’actualitat LGTBI que, cada dijous de 18 h a 20 h, ens fa arribar ‘Diversitats’, a més de ‘Frecuencia I-Vaginaria’. La novetat d’aquest mes de gener del magazín diversister és el consultori que ha obert per respondre els dubtes d’oients anònims que se senten desorientats o perduts en la seva sexualitat.

 

ESCOLTA ‘DIVERSITATS’ 11 GENER 2018 

ESCOLTA DIVERSITATS 18 GENER 2018

Qui a més de fer-nos riure també és capaç de fer-nos veure el cantó positiu de la vida és ‘Fem un café’, dirigit i presentat per Paco Orozco. En el seu primer programa de l’any, 12 de gener, la cantant Carla Sanz va presentar-nos a Ràdio Trinijove el seu últim treball, ‘Te quedas o te vas’, gravat al costat de Jesús de Manuel. Un cop més ens va tornar a captivar amb la seva veu i el seu ritme i, fins i tot, ens va revelar els seus nous projectes. D’actualitat, sexualitat, música i premsa del cor seguirà parlant, amb un to distès i humorístic, l’equip de ‘Fem un café’. I és que escoltant-los tots els divendres de 10h a 12h sempre tenim ganes de fer un café amb ells!.

ESCOLTA ‘FEM UN CAFÉ’ 12 GENER 

Moments per divertir-nos però també per culturalitzar-nos tenim a Ràdio Trinijove!. Qui ens apropa setmanalment la cultura al dia és Violant Muñoz i el seu equip de l’Agència Mediàtica. El passat 16 de gener la presentadora va entrevistar a Pilar Urbano, autora de ‘La pieza 25’ que ha estat publicada per La Esfera de los Libros. Dani Martín ens va endinsar en les noves tecnologies i la blogosfera per portar-nos les darreres notícies del sector. Teresa José Creus, ‘la rateta de biblioteca amb instint assassí’, tal i com l’anomenen en el programa, va conversar amb Graziela Moreno sobre la seva novel·la, ‘Flor Seca’, publicada per Alrevés. A la secció de misteris, els companys de GINPASF Investigación, Ángel Moreno i Gabriel Rey, ens van apropar en el més enllà amb murmuris espirituals. A la secció teatral van parlar del projecte Macbeth a La Seca Espai Brossa. La fusió de la imatge i el llibre encaixa molt bé a ‘Culturalia’. Jesús Vera ens va presentar el videobook ‘Donde se esconde el miedo’, de Mayte Ochotorena. I de la mà de ‘Viajeros Callejeros’, Jordi Brugués ens va descobrir la immensitat de la illa de Bali. 

 Els nostres companys de ‘Culturalia’ van acostar-nos també a la cultura el passat 30 de gener, informant-nos de les novetats tecnològiques i de la blogosfera. A la secció musical, Manel Saavedra va presentar-nos la seva nova proposta d’Ignasi Cambra. Es pot conviure amb esperits i cossos no desitjats a la llar? Com hi podem conviure? Això és el que ens van respondre Ángel Moreno i Gabriel Rey, de GINPASF Investigación. ‘La felicidad en blíster’ de Miguel Ángel Cáliz, i publicat per Ediciones Traspiés, és el videobook que ens va portar Jesús Vera l’últim dimarts de gener. I qui ens va animar a fer les maletes per anar a Mèxic va ser Jordi Brugués, que ens va transportar als 10 millors punts de Mèxic de la mà dels companys deViajeros Callejeros’.

ESCOLTA ‘CULTURALIA’ 30 GENER 2018 

‘Herois i malvats’ podria ser perfectament el títol d’un còmic, un llibre o un film… però no ho és, no. És el títol del programa 15 de gener de ‘Amb la Ciutat als Peus’, capítol que va combinar textos i música sobre persones heroïnes i malvades. Vam tenir de luxe d’escoltar música de France Gall, Xarim Aresté, David Bowie, The Kinks, Miguel Bosé, Manu Chao i Txarango, entre d’altres. Al mes de febrer, la revista cultural de l’Olga Escribano i Dj Pallofa torna a la càrrega tots els dilluns de 17h a 18h amb més cutura, música i narracions que compartir!. 

ESCOLTA ‘AMB LA CIUTAT ALS PEUS’ 15 GENER 2018 

Qui també ha compartit i intercanviat molt aquest mes de gener és ‘Inclou-me’, l’altaveu inclusiu de Ràdio Trinijove, que ha creat sinèrgies radiofòniques amb el programa ‘Ràdio Actius’ del Poble Sec. El passat 15 de gener, ambdós espais van poder fer ràdio social, comunitària i de proximitat i veure l’impacte que té aquest tipus de ràdio en els barris de la Trinitat Vella i el Poble Sec. Si alguna cosa defensen els dos programes és la importància de seguir fomentant la comunicació social i local, i de connectar amb les persones del carrer, també les que estan en situació o risc d’exclusió.

ESCOLTA ‘INCLOU-ME’ 15 GENER 2018 

Un any més, segueixen visitant Ràdio Trinijove emprenedors als que el Servei d’Autoocupació de la Fundació Trinijove ha assessorat i orientat en la posada en marxa del seu negoci. El valent que ha passat aquest mes de gener, el 30 per ser exactes, és Jaume Solé, que fa menys d’un any va proposar a Trinijove una idea revolucionària pel que fa al consum elèctric. Es tracta d’SmartMeter Historics, una aplicació que facilita la descàrrega d’històrics emmagatzemats en els comptadors de companyia. Un cop descarregats són enviats de forma ràpida i senzilla per correu electrònic a l’oficina on es poden interpretar de forma àgil pel personal de l’empresa en qüestió.

Vols conèixer més experiències emprenedores? Tens un esperit emprenedor i vols aprendre més d’aquest món? Escolta ‘Emprendre a prop teu’ tots els dimarts, de 10h a 11h!.

ESCOLTA ‘EMPRENDRE A PROP TEU’ 30 GENER 2018 

I amb bons modals i saber estar ha tornat l’equip de ‘Barcelona m’esborrona’, que ens ha parlat de protocol, etiqueta i bones maneres en el seu primer programa del 2018. Com hem de saludar a una persona? Amb la mà? Amb dos petons? Com hem de comportar-nos en una boda?
De totes aquestes qüestions, entre altres, en va parlar el passat 31 de gener Marc Castro Biel, Director de l’Escola Internacional de Protocol. 

ESCOLTA ‘BARCELONA M’ESBORRONA’ 31 GENER 2018 

Ja us podem anunciar que el proper 15 de febrer l’equip de ‘Barcelona m’esborrona’ estrenarà nou espai mensual a Ràdio Trinijove sobre sexualitat!.

El nou any també ha vingut carregat de molta actualitat que hem explicat tots els divendres de 12 h a 13h a ‘Què ha passat durant la setmana?’. Hem anat des de l’àmbit internacional, nacional, estatal fins al local i de proximitat, fins aturar-nos a la Trinitat Vella i Trinijove. La notícia, sens dubte, més maca que hem anunciat el mes de gener és la que ens proposa Andy Stalman, expert en branding, que ens anima a abraçar-nos cada dia 8 vegades durant 6 segons. En canvi, una de les notícies més tristes que hem donat ha estat la d’un nen xinès que arribava a l’escola amb el cabell i les celles congelades. La imatge viral d’aquest infant és un símptoma alarmant de la pobresa de la zona Sudest de la Xina, un greuge que hem denunciat des de les ones.

A més de la informació local, l’esport andreuenc i de barri és un valor important per Ràdio Trinijove. Tant és així que ‘La Polémica Deportiva’, tertúlia esportiva liderada per Sebas Sánchez i David Martínez, es fa ressò del què fa el Club Deportivo Trinidad, a més d’altres equips nacionals i internacionals. Sempre que poden en Sebas i en David van al camp esportiu del Trinitat i entrevisten en primícia a l’entrenador i al capità del nostre equip favorit. Quant el futbol va més enllà de l’esport, els nostres companys d’esports també parlen de la vessant més social i solidària del futbol, com ara de la campanya solidària encapçalada per l’equip quadribarrat per tal d’ajudar a un dels jugadors. Els dimarts de 22h a 23h pots sumar-te a ‘La Polémica Deportiva’!.

Qui també viu d’aprop el futbol de la U.E. Sant Andreu, tant des del nostre estudi radiofònic com des del camp del Narcís Sala, és l’equip d’esports del cap de setmana, qui a través de la retransmissió de partits, les tertúlies futbolístiques i el repàs de la classificació dels equips locals que fa ens encomana l’interès i la passió per l’esport i el futbol de proximitat.  Per seguir de prop el nostre esport escolteu ‘Sant Andreu en Joc’ els dissabtes i diumenges i ‘Paraules d’esport’ els diumenges a les 20h.

 

Encara no coneixes la programació de Ràdio Trinijove? Clica l’enllaç.

Vols escoltar els nostres programes? Clica aquí.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.