L’exposició ‘Dones sense llar’, a la Biblioteca de la Trinitat Vella

Noticies

El passat dilluns 20 de novembre Ràdio Trinijove va emetre la edició mensual de l’espai ‘Connexió Intercultural’, centrada en l’exposició ‘Dones sense llar’. Obra de Claudia Frontino, explica la història de supervivència de vuit dones d’orígens i condicions diverses que viuen als carrers de la ciutat.

Connexió Intercultural és el programa mensual de Ràdio Trinijove amb el suport de la Xarxa BCN Antirumors que pretén sensibilitzar els més joves la importància de viure en una societat plural i intercultural. L’espai promou projectes, iniciatives i activitats en clau intercultural i busca reflexionar sobre les situacions de discriminació que es produeixen a la nostra societat.

En el segon programa de la temporada, recorrem l’exposició ‘Dones sense llar’ a la Biblioteca de la Trinitat Vella, on es pot visitar ara i fins el 4 de desembre després de passar per altres espais i equipaments de la ciutat. L’autora, Claudia Frontino de l’Agència Talaia, ens fa de guia i explica com va sorgir la idea i com es va aproximar a la realitat d’aquestes dones que protagonitzen l’exposició.

A través de fotografies i textos de gran format, la mostra denuncia el ‘sensellarisme’ com un problema estructural que afecta moltes més persones, especialment dones, de les que ens imaginem. Les protagonistes expliquen com és viure sense casa i la violència que pateixen, encara més en la seva condició de dones, i d’origen migrant en alguns casos.

A la part final del programa també va haver-hi temps per al repàs de les notícies més destacades en clau intercultural de les últimes setmanes. Destaca la cobertura conjunta que va fer la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona a la trobada BCN Ciutat Diversa 2023 , la celebració del Dia Internacional de la Llengua Romaní o la projecció del documental ‘Raíces adelante’ organitzada pel Servei d’Interculturalitat de Sant Andreu al Bon Pastor.

 

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.