Què hem fet a Ràdio Trinijove en el 1r quatrimestre de 2018?

Noticies

Diari Radiofònic Trinijove de GENER a l’ABRIL de 2018

Resulta difícil resumir tot el que Ràdio Trinijove ha fet ens els primers mesos de l’any 2018, un any que hem arrencat amb molta energia i il·lusió per seguir treballant i apostant per la inclusió social, la diversitat, la nova creació musical, la cultura, l’entreteniment, la informació i l’esport local des de les ones radiofòniques, en el 91.6 fm i a radiotrinijove.org!

Per poder mantenir i reforçar la nostra emissió radiofònica hem fet una sèrie de reparacions tècniques, fetes el passat mes de gener, que han suposat un avanç tècnic notable, del que els nostres continguts s’han vist clarament beneficiats.   

 

Amb les grans estrenes d’Encomana el català, La Chispa Flamenca, Parlant amb l’Olympia i Scriptorium, vam iniciar el 2018, en el que a més d’ampliar la nostra graella radiofònica, hem volgut consolidar magazines ja força veterans de la casa que aposten per la inclusió, la diversitat (‘Diversitats’, ‘Frecuencia I-Vaginaria’, ‘Espai Obert’ i ‘Inclou-me’), la nova creació i fins i tot l’emprenedoria (Emprendre a prop teu). Altres programes associats a la cultura (Culturalia, Barcelona m’esborrona i Hablemos de ello), així com també a l’entreteniment (Fem un cafè i La Vida es Ocio) predominen en la programació tan variada que tenim, en la que també hi ha lloc pel futbol andreuenc i de la Trinitat Vella a través dels espais Sant Andreu en Joc, Paraules d’Esports i La Polémica Deportiva.

Aquest 2018 està sent un un any, com dèiem, de millores tècniques i noves incorporacions i/o consolidació de programes però també un any amb ganes de crear més xarxa amb equipaments i entitats de Barcelona i la Trinitat Vella.

Amb l’arribada de la primavera, aquest mes d’abril ens hem animat encara més a sortir al carrer. El passat diumenge 15 d’abril, l’equip de Ràdio Trinijove es va engrescar ràpid a la Festa Per la Convivència de la Trinitat Vella, en la que un gran reguitzell d’entitats i col·lectius es van aplegar al Parc de la Trinitat per demostrar la vitalitat associativa i els valors socials i culturals que té el nostre barri i disfrutar plegats, en germanor, d’aquesta festa. Des de la nostra emissora, vam intentar aportar el nostre granet de sorra amb la comunicació, la dinamització i tallers infantils.

          

En un any en el que considerem que la dona ha estat molt vulnerada, i coincidint amb la diada de Sant Jordi, vam voler realçar el passat 23 d’abril el rol de la dona en la societat del segle XXI, concretament en l’àmbit social, inclusiu, cultural, musical i literari. Sota el títol Dones, llibres i roses, vam celebrar una activitat molt maca a la Biblioteca Trinitat Vella – Jose Barbero en la que vam tenir l’oportunitat de conèixer i/o descobrir dones meravelloses (vinculades a la música, a la cultura, a l’activisme social i cultural, a la inclusió social) de les que vam aprendre molt i, algunes d’elles, fins i tot, ens van arribar a emocionar.  

            

No només pels actes que hem organitzat i/o col·laborat ha estat mogut aquest mes d’abril, també pel llançament del vídeo de la campanya #AturemRumors del Grup de Comunicació de la Xarxa BCN Antirumors, del que tant Ràdio Trinijove com la Fundació Privada Trinijove hi formen part.

Aquest mes d’abril ha sortit a la llum el vídeo d#AturemRumors, en el que han participat Mikel López Iturriaga (El Comidista), Ramia Chaoui, Sílvia Albert i Quan Zhou. La peça audiovisual, sens dubte, convida a sumar-se a la campanya i a ser conscients de com els rumors sobre la diversitat cultural afecten quan hi ha desconeixement i de com poden arribar a provocar discriminació i/o rebuig.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.