Ràdio Trinijove, altaveu de l’Orgull de la Trini

Noticies
Ràdio Trinijove surt al barri amb el micròfon per reivindicar els drets de les persones LGTBI

Orgull de ser un mateix, orgull d’estimar i ser estimat lliurament i orgull de barri!. La Trinitat Vella celebrava el passat 20 de juliol la primera edició de l’Orgull de la Trini, organitzada per Maletas Viejas, el Centre Cívic de la Trinitat i Triniteiros que van comptar amb un munt de col·laboradors, entre ells Ràdio Trinijove. Per molts motius cal celebrar l’Orgull al nostre barri però sobretot per reivindicar els drets de totes les persones, sigui quina sigui la seva orientació sexual, cultura i posició social i/o econòmica. Totes les persones som diverses, sí, però totes tenim els mateixos drets humans.

Color, diversitat, amor, llibertat, respecte i alegria és tot el que es contagiava i transmetia al Parc de la Trinitat. Plegats/des vam gaudir d’una gran mostra d’entitats vinculada al col·lectiu LGTBI, a més d’un bon grapat d’activitats i tallers artístics, lúdics i infantils de la mà de las Peluquitas i Las Gelo (Lorena Meis i Gemma Castro) i d’una masterclass de voguing d’Anna Yang.

Actuacions castelleres i altres actuacions musicals i artístiques són les que també vam veure damunt l’escenari. Amb orgull va aixecar un pilar la Colla Jove de Barcelona, la més compromesa amb els drets LGTBI i una de les més implicades en causes socials i solidàries.

Igual de compromesos i entregats es van mostrar els artistes del nostre barri (Kevin López, Dani Rodríguez i Dj Gago) i de fora que es van sentir com a casa a La Trini. Sorpresos/es ens van deixar Queer That i Las Comadrágs, col·lectius tan diferents com iguals, que a través dels seus espectacles trenquen amb les etiquetes i les normes establertes, tot contagiant alegria, llibertat, amor i sensualitat.

Alucinats/des ens va deixar també el nou grup de Locomia que van presentar-nos un nou show amb un format propi i atrevit. A ritme de Sonia Madoc, ex membre de Sonia & Selena, ho vam donar tot ballant i cantant hits tan emblemàtics com “Yo quiero bailar”, entre altres. Tanta activitat i tanta marxa no hagués estat possible aguantar-la sense el servei de barra i el menú de dinar de l’Orgull a càrrec de l’Associació Triniteiros i la Guingueta La Bella.

Moment molt emotiu i reindicatiu va ser el Pregó. Discursos sincers són els que sortien del cor de veïns/es. Com veieu, no hi va faltar de res i ningú a l’Orgull de la Trini, tampoc Ràdio Trinijove que va ser l’altaveu de la festa explicant tot el que estava passant al parc i fent entrevistes i tertúlies d’allò més interessants amb el programa de Diversitats i col·laboradors/es de la nostra emissora

Amb la pregunta “Hi ha #LGTBIFòbia a la Trinitat Vella?” vam iniciar el primer debat radiofònic, en el que van intervenir persones que són de la Trini o que la coneixen molt bé.

Qui la coneix també força és la nova Regidora del Districte de Sant Andreu, Lucía Martín, que no va voler perdre’s el nostre Orgull i va concedir-nos molt amablement una entrevista. Vam seguir l’emissió en directe donant veu a algunes de les entitats participants.

Acathi, l’Intercanviador Jove i Parlem Clar! de l’Espai Jove Garcilaso i Chrysallys van compartir la seva tasca social i van també remarcar el camí fet i que encara queda per fer per assolir completament els drets de les persones que són diverses. A la carpa de Ràdio Trinijove no parava d’entrar i sortir gent, i tothom volia dir la seva, com és lògic!. La Jornada del passat 20 de juliol va ser una fantàstica ocasió per conèixer d’a prop l’oferta social i lúdic-cultural de La Trini, de la que estem orgullosos, i fer-ho de mà de tres autèntics dinamitzadors i agitadors socioculturals.

Més ràdio en directe i més ràdio social vam estar fent amb un grup de joves del barri que tenia moltes ganes d’expressar-se i de posar en valor la diversitat i el rol actiu del jovent a la Trinitat. Les noves generacions estan trepitjant fort i estan fent un munt de coses pel nostre barri per tal que sigui encara més divers, plural i ric!.

Tant debò hi ha hagi un dia que no haguem de celebrar més l’Orgull de la Trini, però mentrestant no ens cansarem de lluitar pels drets i les llibertats de les persones que som diverses ni tampoc d’organitzar més esdeveniments i actes diversos que ens representin a tots/es com l’Orgull, la festa de tots/es!.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.