Per una programació diversa i plural aposta Ràdio Trinijove

Trinitat Vella / Trinijove

Ràdio Trinijove trenca fronteres amb la graella de 2017-18

Com podríem definir la programació d’enguany de Ràdio Trinijove?

Plural, social, inclusiva, musical i entretinguda són alguns dels adjectius que defineixen la graella radiofònica de 2017-18. Des del mes de setembre que vam arrencar temporada, hem incorporat nous espais de voluntaris i projectes i/o entitats socials alhora que hem reforçat altres programes ja més consolidats de la casa.

El 13 de setembre vam donar el tret de sortida a la nova programació, enguany més diversa que mai, i ho vam fer en format d’espectacle i ben rodejats de col·laboradors i voluntaris de l’emissora i treballadors de Trinijove a la Terrassa del Centre Cívic de la Trinitat Vella. De forma teatralitzada i dinàmica, els protagonistes de cada programa van poder presentar públicament el seu espai, amb les novetats corresponents.

Et vas perdre la GALA de RÀDIO TRINIJOVE?

(Si no poguessis visionar-lo, clica l’enllaç).

Quins nous programes emetem a Ràdio Trinijove?

Els nous programes que formen part de la nostra graella 2017-18 són: Despertador Musical Trinijove (en el que donem a conèixer música de denuncia social), Chispa Flamenca, Encomana el català, el radiofòrmula dels 80 Lveo Night ClubFrecuencia I-vaginaria i Nuestra Mirada de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC).

Com dèiem a l’inici, ens agrada crear lligams socials i radiofònics amb entitats amb les que compartim el mateix tarannà inclusiu, com és el cas de la FAGIC. Nuestra mirada, traduït al llenguatge gitano com ‘Amaro Dikhipen’, és l’espai amb mirada pròpia i personal de la FAGIC, que podeu escoltar l’últim dilluns de mes, de 10h a 11h, a Ràdio Trinijove. Nuestra mirada, que pretén apropar-nos de forma real a la comunitat gitana trencant així els estigmes i prejudicis que encara existeixen, parla de l’història, la cultura, l’actualitat gitana però sobretot escolta la veu del poble gitano, que té moltes coses a dir.

No només fem xarxa amb equipaments i entitats socials, també amb altres ràdios locals que ajuden a la cohesió i dinamització dels barris, com és el cas de Ràdio Ateneu El Clot. Després d’emetre amb èxit un dels seus programes, Per Determinar, durant l’època estival hem volgut seguir amb la seva emissió en la temporada 2017-18. 

A banda del Sant Andreu en Joc i Paraules d’Esport, a través dels que seguim apostant pel futbol local i andreuenc, comptem també amb La Polémica Deportiva, que aposta pel futbol de barri, el Club Deportivo Trinidad, a més del futbol internacional i nacional.

Quins altres programes hem consolidat a Ràdio Trinijove?

Realment, són moltes les incorporacions radiofòniques que en el seu moment vam tenir i que s’han anat consolidant amb el pas de temps, convertint-se en referents de l’emissora. Gran part d’aquests programes són impulsats per la Fundació Trinijove, que potencia alguns dels seus projectes socials a través de les ones:

Joves locutors, engegat pel Programa de Formació i Inserció (PFI) de soldadura i mecànica de Trinijove.

Art Social Trinijove del Centre d’Art Social i Comunitari (CASC) de la nostra fundació.

Connectant amb les famílies, conduït pel Servei d’Orientació i Acompanyament Familiar (SOAF) de Trinijove.

Emprendre a prop, impulsat pel Servei d’Autoocupació de Trinijove que promou l’emprenedoria a la la nostra entitat.

Un altre espai purament social i inclusiu, molt vinculat a la tasca social i inclusiva que fa Trinijove, és Descubriéndonos, dirigit i presentat pel Pis Terapèutic d’Inserció de la Trinitat Vella.

Altres voluntaris i col·laboradors, a títol personal, han consolidat amb temps, dedicació i passió els seus programes: Amb la ciutat als Peus, Inclou-me, Culturalia, Espai Obert (que segueix apostant per la participació mensual del CAP CASERNES de Sant Andreu de Palomar), Barcelona m’esborronaDiversitats, La vida es ocio, Hablemos de elloFem un Cafè, Què ha passat durant la setmana?, Jazz & Blues, Música de nova creacióUna vida de ràdio i Cocodril Club, els dos radiofòrmules del gran dj i locutor de ràdio Albert Malla.

Vols escoltar alguns dels especials més destacats que hem fet des del setembre?

Vols veure la programació 2017-18 de Ràdio Trinijove? Clica aquí.

Vols escoltar els nostres podcasts en directe i enllaunats? Clica a la nostra plataforma Ivoox.

Alguna novetat de la temporada 2018-19?

  • El concert de la teva vida, el nou programa de Ràdio Trinijove de l’any nou!
  • Una nova col·laboradora a Ràdio Trinijove: AURA TOMÀS, una jove que tot i tenir una paràlisi cerebral i no poder caminar trepitja fort a la vida gràcies a l’empenta, la vitalitat i la passió amb la que viu i veu la vida. L’Aura serà la nova col·laboradora de l’Inclou-me per fer-nos reflexionar sobre la diversitat i la discapacitat però sobretot per compartir les seves experiències personals i de vida. 

 

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.